kuharica moga prijatelja Emira

četvrtak, 19.06.2008.

sataraš

sataraš
Za sataraš ja uzimam podjednake količine luka, zelene paprike i rajčice. Luk režemo na tanke kolutove ili polukolutove, paprike očistimo od sjemenja, žila i kpeteljki i razrežemo na tanje trake, a rajčice pomoću utapljanja u kipuću vodu ogulimo i izrežemo na kriške.
U posudi šireg dna zagrijemo ulje, pa na njega prvo bacimo luk i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša, ne počne biti žučkast. To je cca 15 minuta. Dodamo papriku i pržimo sve zajedno da paprika omekša, također cca 15 minuta, ne smije biti previše mekana. Zadnje dodamo rajčicu, kuhamo i mješamo cca 10 minuta, dok ne bude mekano i ne nestane skoro do kraja soka. Na samom kraju dodati 2 žlice hladne vode, sol, papar i koju ljutu isjeckanu suhu papričicu jer sataraš mora biti ljut!
Sataraš se servira ili uz meso, pogotovo s roštilja, ili se umuti unutra par jaja i na vatri zgotovi kao posebno jelo. U ovaj drugi način s jajima mogu se dodati i malo na tavi i maslinovom ulju preprženi repići škampa ili pak prepržene kockice mesa.
A dovoljno je meni i komad dobrog kruha i običnog sataraša, koji može biti i topal i hladan, drugi dan još bolji. Vino ili crno ili bijelo, kuružnjak.
(po 30 dag luka, paprike, rajčice, 2 žlice vode, sol, papar, ljuta papričica)
- 18:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>