sataraš
Za sataraš ja uzimam podjednake količine luka, zelene paprike i rajčice. Luk režemo na tanke kolutove ili polukolutove, paprike očistimo od sjemenja, žila i kpeteljki i razrežemo na tanje trake, a rajčice pomoću utapljanja u kipuću vodu ogulimo i izrežemo na kriške. U posudi šireg dna zagrijemo ulje, pa na njega prvo bacimo luk i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša, ne počne biti žučkast. To je cca 15 minuta. Dodamo papriku i pržimo sve zajedno da paprika omekša, također cca 15 minuta, ne smije biti previše mekana. Zadnje dodamo rajčicu, kuhamo i mješamo cca 10 minuta, dok ne bude mekano i ne nestane skoro do kraja soka. Na samom kraju dodati 2 žlice hladne vode, sol, papar i koju ljutu isjeckanu suhu papričicu jer sataraš mora biti ljut! Sataraš se servira ili uz meso, pogotovo s roštilja, ili se umuti unutra par jaja i na vatri zgotovi kao posebno jelo. U ovaj drugi način s jajima mogu se dodati i malo na tavi i maslinovom ulju preprženi repići škampa ili pak prepržene kockice mesa. A dovoljno je meni i komad dobrog kruha i običnog sataraša, koji može biti i topal i hladan, drugi dan još bolji. Vino ili crno ili bijelo, kuružnjak. (po 30 dag luka, paprike, rajčice, 2 žlice vode, sol, papar, ljuta papričica) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)