kuharica moga prijatelja Emira

petak, 07.03.2008.

jaja na stari slavonski način

jaja na stari slavonski način
Luk i papriku pržite 3 minute. Dodajte češnjak i rajčice i pržite dalje 1 minutu. U međuvremenu istucite jaja s mlijekom ili kiselim vrhnjem, začinima, solju, paprom. Prelijte ih preko povrća i na laganoj vatri pržite dok se jaja ne stisnu. Prilog kuhan krompir u slanoj vodi, preliven maslacem i posut peršinom ili pak pire. Svježa salata. Vino bijelo ili crno.
(6 velikih rajčica oguljenih i izrezanih na 4 dijela, 2 veća luka izrezana na tanke kolutove, sitno iskosani režanj češnjaka, 2 veće zelene babure izrezane na listiće, 4 žlice ulja, 6 jaja, 2 žlice mlijeka ili kiselog vrhnja, pola žličice začina tipa majoran, muškat, timijan, Vegeta ..., papar, sol)
- 13:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>