kuharica moga prijatelja Emira

ponedjeljak, 25.02.2008.

vinski gulaš od vrganja

vinski gulaš od vrganja
Da. U slučaju da imate vrganja probajte nešto što sam ja jeo u nekoj "rupi" na Balatonskom jezeru. Nevjerojatno za one koji vole gljive!
Vrganje očistiti i narezati na kriške. Ne ih puno ispirati vodom jer gube na "šumskom okusu".
Na maslinovom ulju popržiti isjeckani luk i vlasac zajedno s češnjakom. Dodati vrganje, brašno, mljevenu crvenu papriku, promiješati, zaliti vinom i limunovim sokom. Sol, papar. Poklopljeno kuhati cca 20 minuta. Prije posluživanja posuti s dosta sijeckanog svježeg peršina. Čaša dobrog bijelog vina i domaći kruh.
(pola kg vrganja, 2 žlica maslinovog ulja /ne mast što je čudno!!!/, 1 luk, struk vlasca, 2 režnja češnjaka, 2 žlice brašna, žličica mljevene crvene paprike ovaj put ne ljute, 2 dcl bijelog vina, žličica soka od limuna, sol, papar, žlica isjeckanog peršina)
- 22:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>