kuharica moga prijatelja Emira

četvrtak, 03.05.2007.

pile u "curry-umaku Esplanade"

pile u "curry-umaku Esplanade"
Pile narezati na 8 komada, posoliti i prepržiti na maslacu. U drugoj posudi prepržiti luk na maslacu, dodati curry i zaliti vinom. Sada umaku dodati pile i po jednu krupnije narezanu bananu i oguljenu jabuku. Neka se lagano pirja. Kad je meso gotovo, izvadite ga, a umaku dodajte bijeli papar, kiselo vrhnje i pirjajte desetak minuta do određene gustoće. Lijepo propasirati kroz fino sito i pasirani umak preliti preko mesa. U sve umiješati na sitne kockice izrezanu bananu i oguljenu jabuku, oboje kratko i naglo preprženo na vrelom maslacu uz miješanje (sotirano!). Prilog je rizi-bizi sa malo više graška, posut peršinom ili pak samo zrnata, skuhana, duguljasta riža. Vino lakše, suho i bijelo.
(pile od cca 1.2 kg, 2 jabuke delišes, 2 banane, 20 dag maslaca, 2 dcl bijelog vina, 3 dcl kiselog vrhnja, 10 dag luka, 1 dag currya sol, bijeli papar)
- 21:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>