Perad. Kao i kod svih bijelih mesa tako i bijela perad (kokoši, pilići i purani) nam mogu stvarati slične "probleme" pri izboru mesa. Ali stvar je ista, i ustvari jednostavna. Bijela perad na roštilju ili u pećnici obavezno se zalijeva bijelim vinom - bez obzira na pedigre, a isto važi i za tu perad bilo kuhanu, bilo pohanu. Ali kokoš ili pile u nekom jačem umaku, pripremljeno na paprikaš, s rajčicom ili vrhnjem, kao tingulet ili na lovački, nikako se neće dobro oglasiti ako ne bude popraćeno dobrim crnim vinom.
Stav prema tamnoj peradi patkama i guskama, dosta je ujednačen, pa će njihovo pečenje, koje je više manje jedini načn pripreme (naravno s mlincima!!!) u nas, biti dosta često popraćen s onim što treba, crnim vinom. Počnimo s nečim što se podrazumijeva kao jedno od najslavnijih i najpoznatijih jela novije francuske kuhinje |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)