kuharica moga prijatelja Emira

četvrtak, 03.05.2007.

janjetina "a la vild"

janjetina "a la vild"
Da i janjetina se da napraviti na "način divljači". Kao i kod svake divljači, rasol, odnosno marinada su najvažniji. Krenimo od njega. Dakle za rasol popržiti na ulju luk, češnjak, narezanu mrkvu i druge sastojke. Kuhati lagano 1 sat, pa u ohlađeni rasol staviti janjeći but. Povremeno okretati i držat 12-24 sata.
Onda obrisati but, nauljiti i staviti peći u pećnicu sa 3-4 žlice procijeđenog rasola.
Posebno kuhati 2 šalice rasola dok pola ne ispari. Na maslacu svijetlo popržiti luk za umak, dodati brašno, usitnjene začinske biljke pa zaliti s prokuhalim rasolom i juhom. Kuhati cca pola sata, pa u sasvim zgusnuto dodati vrhnje i premazati ispečeno meso. Prilog, neke od knedli koje već idu uz divljač, đem od brusnica, nikad ne fali ako ima i salate i čaša crnog jačeg vina.
(rasol:2 žlice ulja, 1 režanj češnjaka, 3 luka, 1 mrkva, čašica kvasine, 4 dcl crnog vina, čašica rakije, 1-2 klinčića, sol, papar u zrnu, četvrtina limuna, nekoliko borovica
umak: peršin, lovor, majčina dušica, 5 dag maslaca, 5 dag brašna, pola glavice luka, 6 dcl juhe, 1-2 dcl kiselog vrhnja)
- 21:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>