kuharica moga prijatelja Emira

nedjelja, 04.02.2007.

Suzanina juha od rajčice

Suzanina juha od rajčice
Od maslaca i brašna načiniti tamniji zapržak. Dodati luk i popržiti. Sada dodati pelate koje smo prije toga dvadesetak minuta dinstali na ulju i maslacu, tako da se u principu raspadnu, odnosno rajčica postane jednolika kašasta smjesa. Kad smo dodali pelate, promiješati i dodati juhu. Začiniti solju, paprom i šećerom, dodati celerov list, isjeckan, i kuhati do 15 minuta, odnosno dok ne postane gustina po želji. Servira se, ko što je to moja baka radila s noklicama ili s prženom žemljom, stavivši u svaki tanjur prije juhe komadić maslaca. Sjećam se moje bake, voljela je juhu od rajčice obavezno servirati prije knedli od marelica ili šljiva koje su bile glavno jelo. Tako se to nekad jelo...
(manja konzerva oguljenih pelata cca 450 g, oko 7 dcl goveđe juhe, velika žlica maslaca, žlica brašna, mala glavica luka, pola žličice šećera, sol, papar, malo celerovog lišća)
- 00:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>