Suzanina juha od rajčice
Od maslaca i brašna načiniti tamniji zapržak. Dodati luk i popržiti. Sada dodati pelate koje smo prije toga dvadesetak minuta dinstali na ulju i maslacu, tako da se u principu raspadnu, odnosno rajčica postane jednolika kašasta smjesa. Kad smo dodali pelate, promiješati i dodati juhu. Začiniti solju, paprom i šećerom, dodati celerov list, isjeckan, i kuhati do 15 minuta, odnosno dok ne postane gustina po želji. Servira se, ko što je to moja baka radila s noklicama ili s prženom žemljom, stavivši u svaki tanjur prije juhe komadić maslaca. Sjećam se moje bake, voljela je juhu od rajčice obavezno servirati prije knedli od marelica ili šljiva koje su bile glavno jelo. Tako se to nekad jelo... (manja konzerva oguljenih pelata cca 450 g, oko 7 dcl goveđe juhe, velika žlica maslaca, žlica brašna, mala glavica luka, pola žličice šećera, sol, papar, malo celerovog lišća) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)