kuharica moga prijatelja Emira

nedjelja, 04.02.2007.

riblja čorba "Halaszle"

riblja čorba "Halaszle"
I tu postoje filozofije o većoj količini raznovrsnijih riba, koje donose kakvoću same čorbe. Kao i kod naših tzv. fiš paprikaša slobodno uzmite kombinacije šarana, soma, štuke i smuđa, ali ja bi se rađe zadržao na halaszleu od isključivo samo pastrva koji sam probao tamo negdje između Balatona i Budimpešte.
Pastrve očistiti ne perući ih previše. Odrežite glave i repove, a tijela im prerežite na polovice. U goveđu juhu stavite glave i repove,bijelo vino, slobodno i još kilo ribe lošije kvalitete ako imate i lagano kuhajte oko pola sata. Kad su se glave i repovi raskuhali, procijedite juhu kroz gusto sito ovlaš pritiskajući. Neka juha zakuha, pa se lagano dodaju lijepi komadi pastrve zajedno s očišćenom i oguljenom nasjeckanom rajčicom, sitno nasjeckanom zelenom paprikom, sol, papar, po ukusu koji ljuti feferončić i na kraju peršin. Neka kuha 15 minuta pa se dodaju domaći kuhani široki rezanci.
(kilo pastrvi, 2 litre goveđe juhe temeljca, 2-3 dcl suhog bijelog vina, 3 zrele rajčice, 1 zelena paprika, sol, papar, peršin i eventualno koja ljuta papričica)
- 00:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>