riblja čorba "Halaszle"
I tu postoje filozofije o većoj količini raznovrsnijih riba, koje donose kakvoću same čorbe. Kao i kod naših tzv. fiš paprikaša slobodno uzmite kombinacije šarana, soma, štuke i smuđa, ali ja bi se rađe zadržao na halaszleu od isključivo samo pastrva koji sam probao tamo negdje između Balatona i Budimpešte. Pastrve očistiti ne perući ih previše. Odrežite glave i repove, a tijela im prerežite na polovice. U goveđu juhu stavite glave i repove,bijelo vino, slobodno i još kilo ribe lošije kvalitete ako imate i lagano kuhajte oko pola sata. Kad su se glave i repovi raskuhali, procijedite juhu kroz gusto sito ovlaš pritiskajući. Neka juha zakuha, pa se lagano dodaju lijepi komadi pastrve zajedno s očišćenom i oguljenom nasjeckanom rajčicom, sitno nasjeckanom zelenom paprikom, sol, papar, po ukusu koji ljuti feferončić i na kraju peršin. Neka kuha 15 minuta pa se dodaju domaći kuhani široki rezanci. (kilo pastrvi, 2 litre goveđe juhe temeljca, 2-3 dcl suhog bijelog vina, 3 zrele rajčice, 1 zelena paprika, sol, papar, peršin i eventualno koja ljuta papričica) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)