kuharica moga prijatelja Emira

nedjelja, 04.02.2007.

Slijedi priča....

Juhe...... Poslušajmo Igora Mandića. "Juha: ne servira se vino. Kad se kaže "ne servira se vino uz juhu", onda to zvuči deplasirano na našim ručkovima i večerama na kojima se pije konstantno, od početka i još od ranije! S onim vinom s kojim započinju od prvog zalogaja, naši ljudi u pravilu zalijevaju sve što se pred njih stavlja ili što naručuju.Gornji bi se naputak odnosio na onaj ritual kod kojeg bi, recimo, hladno ili toplo predjelo bilo popraćeno odgovarajućim vinom, ali kad bi došla juha, čorba ili supa, onda bi to vino već bilo apsolvirano, čak ga jednostavno ne bi više ni bilo na stolu. Tako bi juha prošla bez vina, a to je eto , kod nas nezamislivo."
Makar su za nas to španjolska sela, gurmani preporučuju uz neke egzotične juhe, kao što je naprimjer juha od kornjače, da se služi uz suhi šeri, madeiru ili portsko vino. U svakom slučaju u daljnjem tekstu ćete naći juhu od kornjače Lady Curzon, pa ako ste voljni izaberite si društvo i probajte delikatesu. Samo lakše ćete naći kornjaču, nego društvo! To je jedini problem.

- 00:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>