Kad smo već kod krpica, svratimo i do naših prijatelja seljaka iz Mađarske.
turos csuza Ovo vjerojatno nećete znati pročitati, ali nema veze. Ako volite krpice sa zeljem i na ove krpice nećete ostati ravnodušni. Svježi kravlji sir ili skutu (20% masti) dobro procijediti kroz cijedilo. Vrlo finu mesnatu slaninu nasjeckati na kockice i hrskavo je popržiti. Dalje, finu domaću mast zagrijati, pa u nju istresti skuhane, isprane toplom vodom i ocijeđene krpice, sve uz miješanje jako dobro zagrijati. Krpice staviti na zagrijani pladanj, sir malo prognječite i namrvite po tjestenini. Masno kiselo vrhnje posebno zagrijati u jednoj posudici, međutim biti oprezan da se ne pregrije, pa ga preliti preko sira. Na kraju dodati slaninu i mast na kojoj se pržila. Popapriti!!! Uz ovo idu lagana suha bijela vina, makar i jedan mađarski tokaj nije za kritizirat. Inače, za vašu informaciju ovo jelo se čita "turošćusa". (25 dag svježeg kravljeg sira ili skute, 15 dag fine mesnate slanine, 2 žlice svinjske masti, čaša masnog kiselog vrhnja, papar, krpice od 400 g brašna što se vidi u prošlom receptu) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)