kuharica moga prijatelja Emira

subota, 03.02.2007.

turos csuza

Kad smo već kod krpica, svratimo i do naših prijatelja seljaka iz Mađarske.
turos csuza
Ovo vjerojatno nećete znati pročitati, ali nema veze. Ako volite krpice sa zeljem i na ove krpice nećete ostati ravnodušni.
Svježi kravlji sir ili skutu (20% masti) dobro procijediti kroz cijedilo. Vrlo finu mesnatu slaninu nasjeckati na kockice i hrskavo je popržiti. Dalje, finu domaću mast zagrijati, pa u nju istresti skuhane, isprane toplom vodom i ocijeđene krpice, sve uz miješanje jako dobro zagrijati. Krpice staviti na zagrijani pladanj, sir malo prognječite i namrvite po tjestenini.
Masno kiselo vrhnje posebno zagrijati u jednoj posudici, međutim biti oprezan da se ne pregrije, pa ga preliti preko sira. Na kraju dodati slaninu i mast na kojoj se pržila. Popapriti!!!
Uz ovo idu lagana suha bijela vina, makar i jedan mađarski tokaj nije za kritizirat.
Inače, za vašu informaciju ovo jelo se čita "turošćusa".
(25 dag svježeg kravljeg sira ili skute, 15 dag fine mesnate slanine, 2 žlice svinjske masti, čaša masnog kiselog vrhnja, papar, krpice od 400 g brašna što se vidi u prošlom receptu)
- 08:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>