kuharica moga prijatelja Emira

četvrtak, 01.02.2007.

penne na način moje žene

penne na način moje žene
Prije nego što umrete, obavezno probajte ovo. Jedini je uvjet da volite ljuta i pikantna jela, i da imate 7-8 ili koliko već treba minuta da skuhate penne.
Maslinovim uljem prekrijte dno tave i dobro ga zagrijte pa na njemu 1-2 minute popržiti zavisno od veličine 1-2 ljuta isjeckana ukiseljena feferona. Ko je dovoljno lud može upotrijebiti i meksičke chillye! Na popržene feferone baciti sitno isjeckani češnjak i njega popržiti i paziti da ne zagori. Na sve dodati skuhano tijesto, koje smo kuhali u ne preslanoj vodi, izmiješati, pa umiješati Vegetu, ali paziti s količinom da sve ne bude preslano. Još koji sekund miješati na vatri, da se sve dobro prožme i ugrije. Poslužiti ovaj put bez parmezana i uz možda malo jače bijelo vino, ili čak opol ili ružicu.
(200 g penna ili penneta, maslinovo ulje, 1-2 po mogućnosti crvena ukiseljena feferona ili chillya, 3 režnja češnjaka, cca 2 ravne
- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>