penne na način moje žene
Prije nego što umrete, obavezno probajte ovo. Jedini je uvjet da volite ljuta i pikantna jela, i da imate 7-8 ili koliko već treba minuta da skuhate penne. Maslinovim uljem prekrijte dno tave i dobro ga zagrijte pa na njemu 1-2 minute popržiti zavisno od veličine 1-2 ljuta isjeckana ukiseljena feferona. Ko je dovoljno lud može upotrijebiti i meksičke chillye! Na popržene feferone baciti sitno isjeckani češnjak i njega popržiti i paziti da ne zagori. Na sve dodati skuhano tijesto, koje smo kuhali u ne preslanoj vodi, izmiješati, pa umiješati Vegetu, ali paziti s količinom da sve ne bude preslano. Još koji sekund miješati na vatri, da se sve dobro prožme i ugrije. Poslužiti ovaj put bez parmezana i uz možda malo jače bijelo vino, ili čak opol ili ružicu. (200 g penna ili penneta, maslinovo ulje, 1-2 po mogućnosti crvena ukiseljena feferona ili chillya, 3 režnja češnjaka, cca 2 ravne |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)