rezanci "Alfredo"
Vrhunski rimski restoran, čiji gazda, naravno se zove Alfredo nudi svoj specijalitet za koji je extra važno imati prvorazredan maslac i svježe vrhnje te dobar parmezan. Rezance stavimo kuhati, pa dotle na srednjoj vatri kuhati neslani maslac i vrhnje dok se komponente ne sljube, a smjesa počne rađati mjehure. To je cca 2 minute. Dodati sol, dosta papra, muškatni oraščić, pa skinuti s vatre. Sada postupno umiješati parmezan, kako bi se dobila jednolična, prilično glatka masa. U koliko je potrebno da se sir do kraja otopi, možemo vratiti na laganu vatru, ali s velikim oprezom da se ovaj put ne pojave mjehuri jer će sir postati grudast i žilav. I to je u principu to! Gotovim umakom preliti skuhane rezance pa na laganoj vatri miješati dvjema viljuškama, 2-3 minute, da se sve jednolično natopi. Posuti s peršinom i uz laganu i pitku ružicu odmah poslužiti. (340 g rezanaca, može i zelenih, 6 žlica neslanog maslaca, 160 ml slatkog vrhnja, pola žličice soli, veliki prstohvat bijelog papra, veliki prstohvat muškatnog oraščića, 85 g parmezana, dvije žlice peršina) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)