kuharica moga prijatelja Emira

četvrtak, 01.02.2007.

rezanci "Alfredo"

rezanci "Alfredo"
Vrhunski rimski restoran, čiji gazda, naravno se zove Alfredo nudi svoj specijalitet za koji je extra važno imati prvorazredan maslac i svježe vrhnje te dobar parmezan.
Rezance stavimo kuhati, pa dotle na srednjoj vatri kuhati neslani maslac i vrhnje dok se komponente ne sljube, a smjesa počne rađati mjehure. To je cca 2 minute. Dodati sol, dosta papra, muškatni oraščić, pa skinuti s vatre. Sada postupno umiješati parmezan, kako bi se dobila jednolična, prilično glatka masa. U koliko je potrebno da se sir do kraja otopi, možemo vratiti na laganu vatru, ali s velikim oprezom da se ovaj put ne pojave mjehuri jer će sir postati grudast i žilav. I to je u principu to! Gotovim umakom preliti skuhane rezance pa na laganoj vatri miješati dvjema viljuškama, 2-3 minute, da se sve jednolično natopi. Posuti s peršinom i uz laganu i pitku ružicu odmah poslužiti.
(340 g rezanaca, može i zelenih, 6 žlica neslanog maslaca, 160 ml slatkog vrhnja, pola žličice soli, veliki prstohvat bijelog papra, veliki prstohvat muškatnog oraščića, 85 g parmezana, dvije žlice peršina)
- 20:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>