tarska jaja
Kad smo već kod Tatara pogledajmo i njihova jaja. Naime radi se o tvrdo kuhanim jajima preljevenim nečim što bi mogli nazvati razblaženim tartar sosom. O pravom tartar sosu bit će riječi puno kasnije u umacima. Dakle tvrdo kuhana jaja razrežemo u polovice, poslažemo ih u posudu, žumanjkom okrenutim prema dolje, i zalijemo umakom koji smo napravili od majoneze, kiselog vrhnja, sitno nasjeckanih kapara, peršina, češnjaka i kupljenog hrena iz bočice. (vrećica majoneze, 2 dcl kiselog vrhnja, desetak kapara, 3 zgnječena režnja češnjaka, peršin, žličica hrena, 3 jaja) Jaja moraju pokriveno odstajati malo u hladnjaku, i biti dobro ohlađena. Ja ih volim servirati uz šnite kuhane šunke s kostiju, makar idu i uz druge stvari. Vino se servira lagano bijelo vino, lagane ružice ili opoli (rose!). |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)