kuharica moga prijatelja Emira

ponedjeljak, 29.01.2007.

tarska jaja

tarska jaja
Kad smo već kod Tatara pogledajmo i njihova jaja. Naime radi se o tvrdo kuhanim jajima preljevenim nečim što bi mogli nazvati razblaženim tartar sosom. O pravom tartar sosu bit će riječi puno kasnije u umacima. Dakle tvrdo kuhana jaja razrežemo u polovice, poslažemo ih u posudu, žumanjkom okrenutim prema dolje, i zalijemo umakom koji smo napravili od majoneze, kiselog vrhnja, sitno nasjeckanih kapara, peršina, češnjaka i kupljenog hrena iz bočice.
(vrećica majoneze, 2 dcl kiselog vrhnja, desetak kapara, 3 zgnječena režnja češnjaka, peršin, žličica hrena, 3 jaja)
Jaja moraju pokriveno odstajati malo u hladnjaku, i biti dobro ohlađena. Ja ih volim servirati uz šnite kuhane šunke s kostiju, makar idu i uz druge stvari. Vino se servira lagano bijelo vino, lagane ružice ili opoli (rose!).
- 23:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>