novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

28

ned

04/24

A kada padne noć

supatnikll.blog.hr

Dok se sunce spuštalo u već neki ocean, i bojalo cijelu vaseljenu bojom purpura, tišina je postajala sve gušća, trpkog okusa poput lošeg patvorenog makedonskog vina na koje se lijepe etikete plavac mali.

U tom trenutku produženih sjena blogeri zaustavljaju disanje ne bi li na vrijeme čuli ono zlokobno stalk stalk.

Legenda kaže da je nevina blogerica svaki dan prije sumraka zaključavala pojas nevinosti, jer nikad se ne zna.

Sumrak je bio vrijeme kad oni, Stalkeri dolaze, oni dolaze kako bi oskrnavili uzvišenost blogova, na kojima se u smiraj razilazi dim i miris ćevapa, pulsirajuće vagine se orošavaju, i splašnjava euforija besplatnih kanapeića, na promociji erotske poezije, Jovana Salopeka.

Kad se spusti mrak, a pogotovo u sitnim satima iza ponoći pa prema svitanju, ništa nije sveto, to je vrijeme stalkera koji dolaze nevinim blogericama ukrasti dušu, a možda i novčanik, baš poput onih američkih doktora koji su zapeli negdje u Siriji, i fali im pet tisuća dolara, da dođu do odabranice svog srca Barice iz Jakovlja.

Zato svaka nevina blogerica kad padne mrak, zaustavlja disanje, i pulsiranje vagine, kako bi mogla kad čuje zlokobno stalk, stalk, mogla uteć glavom bez obzira.

27

sub

04/24

Indonezijski dnevnik 13.: Slap Kanto Lampo

goransafarek.blog.hr

Otkrijte sa mnom veličanstvenu ljepotu vodopada Kanto Lampo na Baliju: skriveni dragulj vrijedan istraživanja.

26

pet

04/24

Prostitutci

supatnikll.blog.hr

Prije nekoliko godina je objektivni i profesijonalni i ne baš naročito pametni Hrvoje Krešić, čija je supruga bivša poslovna partnerica Sandre Benčić, izjavio da on kao novinar ima pravo zauzimati strane.

Naš Hrvoje je tom prigodom obznanio ono što smo svi znali ali mnogi licemjerno nisu htjeli priznati, a to je da se medijski djelatnici, bave kriminalom, reketarenjem, političkim aktivizmom i svim i svačim osim novinarstvom.

Hrvatski novinari se doduše još uvijek pokušavaju ponašati kao da imaju nekakav ugled, iako su gotovo isključivo u službi zla, ili su glupani koji onim zlima daju podršku, bez kojih zlo ne bi imalo šanse.

Nije ne baš naročito pametni Hrvoje izuzetak, više se nitko ne bavi novinarstvom, nitko ne informira javnost, svi zauzimaju stavove i nameću svoju agendu, kao nešto što bi trebalo biti općeprihvaćeno.

Zato kada se na objektivne i profesijonalne nounare obruši bilo tko, ima potpuno pravo, jer kada je ne baš naročito pametni Hrvoje rekao da ima pravo zauzimati stranu, dao je to pravo i svima ostalima, i uskratio sebi i svojim kolegama obranu s osnove objektivnosti.

Mnoge profesije su se srozale, u ovom novom vremenu, ali rijetko koja kao novinarska, novinar naime može biti svatko a to otprilike uvijek znači da to ne bi trebao biti nitko, barem ne netko tko imalo drži do sebe.

Žena s papagajem na ramenu

nachtfresser.blog.hr

Fenomenalno (link za one koji znaju šah)
Kad je počelo europsko prvenstvo u šahu, žena je imala rejting, koji sam ja imao kad sam prestao s natjecateljskim šahom. Kad završi europsko prvenstvo imat će rejting, kakav sam ja imao u davnim uspješnim godinama na vrhuncu šahovske karijere, i tu svaka sličnost prestaje. U šahu pristupom imamo dosta sličnosti, u životu smo u svemu različiti.
Iako je po početnom rejtingu bila valjda oko stotog mjesta, možda i gore, na tablici je trenutno, nakon briljantne pobjede protiv na papiru znatno jače od sebe, dosta visoko. Izabrala je taktiku, kojom sam ja kao dječak pobijedio velemajstora Kurajicu, igrati striktno na remi, te je u nešto boljim pozicijama za sebe, isti nudila, i logično, prihvaćan je, nitko nije lud u nešto slabijoj poziciji ne prihvatiti, osim ako je zbilja nevjerojatna razlika u kvalitetu, kao između tada velikog velemajstora i malog mene, no i najveći donose pogrešne odluke, ako se situacije dovoljno zakompliciraju.
Igrom slučaja pratio sam ovu partiju od kritične pozicije, kad je Grkinja već bila s dva pješaka manje, i logično krenula u ludi napad žrtvama, takvi se napadi, ako nisi stroj, nikad ne mogu precizno izračunati do kraja. Na početku sam mislio da će hrabro izgubiti, što se meni često događalo, no favorizirana majstorica se bezobrazno hladnokrvno branila, uzimajući i ono, što se očito ne smije, tad sam znao da se ovo može i dobiti, ali priznajem, nisam vidio efektan završni udarac, žrtva uz sve i topa, za pločom bih vjerojatno ponesen igrom vidio.
Grkinju sam predstavio na foto blogu , na kojem dodajem u postu nove fotografije.
Postoje te žene jakih osobnosti, koje mi nisu na prvu simpatične, čak pomalo odbojne, nešto poput Nine Hagen, ali su izuzetno efikasne u detekciji pristojnih luđaka (nije u prenesenom značenju), kojima smo okruženi. Mene svaki put u komentarima iznova iznenadi ta erupcija primitivnog seksizma muškaraca sasvim pristojnih profilnih fotografija, na koju ona ležerno odgovara. To je ona greška, koju su stari ratnici poput blogera Morskog ovdje činili pokušavajući komunicirati s Mirkom, te žene koje su nastavljale s pokušajima preodgoja latentnih nasilnika. I Grkinju je uspjela isprovocirati naravno žena, koja je aludirala na silikone u njenom tijelu, na što je ova odgovorila, da nije sretna, ali da se različitim ženama masno tkivo gomila na različitim mjestima, na što je provokatorica nastavila s nabrajanjem fizičkih manjkavosti i tek tu se šahistica odrekla daljeg dijaloga.
Meni je inače skrenula pozornost na sebe raznim frizurama i dendijevskim odijevanjem, uvijek na rubu dopuštenog, kao i nastupima za muški provincijski šahovski klub, igrajući protiv muškaraca.
Fotkala se često s poslušnim papagajem na ramenu i ja bih se uvijek sjetio nekih papagaja iz moje okolice, koji su nekad iskoristili nemarnost vlasnika i odletjeli u slobodu, točnije rečeno, gotovo sigurnu smrt.

25

čet

04/24

Posljednji tango u Mrduši donjoj

supatnikll.blog.hr

na žalost u Hrvatskoj postoji samo jedna ozbiljna stranka, ostali slave poraze kao naše komšije

nije to zasluga te jedine ozbiljne stranke, nego su ostali diletanti, i lijenčine

jednom sam se htio upisati u stranku, bio je to HSP u vrijeme kad je tamo bio Tonći Tadić, činilo mi se da bi on mogao unijeti neke nove vjetrove u politiku, znanstvenik, nacionalno osviješten, britak, koncizan, fokusiran, uvijek argumentiran

Ispunio sam pristupnicu, neka žena me nazvala i pozvala na sastanak, tamo me dočekalo nekoliko likova, kakvih se nađe u svakoj opskurnoj kvartovskoj birtiji, i tako je završila moja politička karijera

Došli su avijoni, šta je milijarda eura, ako može tako unesrećiti one koji ovu zemlju ne vole, i budaletine koje misle da je u pitanju miroljubivost i progresivnost, bez kojih zlo kao što smo rekli ne bi imalo šanse.

Sama činjenica da smo za samo milijardu nečega, razotkrili zlo, vrijedi svakog centa.

Pratite li vi kako se patuljci svakodnevno blamiraju, zapjenjenoj izjavljujuć da oni nikad neće sa adezeom, isto ko da ih je neko zvao, a da ih sutra anemični nazove, skinuli bi mudante i mazali šupak ko Marlon Marici u zadnjem tangu u Parizu, i vikali zovi samo zovi, letit ćemo kano sokolovi.

24

sri

04/24

Bit će bolje

supatnikll.blog.hr

Kolegama koje su glasale za stranke ljevice, ne treba biti neugodno zbog ponašanja istih.
Vi dragi kolege niste krivi što ste glasali za te besprizorne idiote koji bi se jebali samo da im se dokopat vlasti.

Nikad se doduše niko nije tako sramotno ponašao kao vaši favoriti, ali to niukom slučaju nije vaša krivica, svakome se dogodi da pogriješi, bude zaveden, i onda neko od njega napravi budalu.

Niste vi krivi kad jedna od žešćih budala, gospođa Benčić, jauče da ćemo ako adeze koalira s notornim depejom dobit najdesniju vladu u povijesti, a onda isti notorni depe, poziva u antihadezeovsku koaliciju.

Siguran sam da tako nešto, ni jedan glasač, platforme možemo, koji ima nešto u glavi, i barem mrvicu integriteta to nikad ne bi uradio niti odobrio.



A što tek reći o esdepeju, koji se odreka Zoke budale i onom degenerika Peđi koji se svaki dan iznova blamira.

Jedna nekad velika stranka, kao što je bio esdepe, bez obzira šta ja mislio o njima, nije zaslužila da je rasture idioti kao Zoka i Peđa.

Zato ne očajavajte, dobro promislite drugi put za koga ćete, glasati, porazgovarajte i s pametnijima od sebe, sjetite se ko je najčešće u pravu, pa kako on tako i vi, uostalom ništa nije nemoguće, možda i možemo dođe jednom na vlast, ako koalira s adezeom, možda se i esdepe jednom oporavi od Zoke i Peđe, čuda su moguća.

Svakako bit će bolje



Riječi

morskamorska.blog.hr



Rekao je neću. A učinio je.
Rekao je, učinit ću. A nije.
Rekao je, možda. Odustao.
Rekao je, doći ću. Nije.
Rekao je, popravit ću. Pokvario.
Rekao je, molim te. Eksplodirao.
Rekao je, nikad više. Odmah ponovio.
Rekao joj, volim te. Ostavio modar trag na licu.
Pitao je zašto?

Okrenula mu je leđa i rekla, nikad više.
I onda zaključala vrata.

/Posvećeno mojoj voljenoj rodici/

23

uto

04/24

Sekundni šok

nachtfresser.blog.hr

Hladno jutro, kiša napokon stala, Jin i ja u uobičajenoj šetnji. Razmišljam o glupostima, kako je Katarina u Rijeci ipak dobro prošla, jedina je bila bez organizacije iza leđa, lokalni RF se samoraspustio nakon sukoba koncepcija s njom, za štandom osim nas nečlanova svježi član, mladi intelektualac iz Kastva te žena iz Münchena, u Puli gdje ima jaku organizaciju, isto manje od 4%, ljude ne zanimaju programi, ne zanimaju organizacije, samo pojedinci, osvojila je znatno više preferencijalnih u Rijeci i od čelnice Možemo i Peđe, a opet smo svi nezadovoljni, političari su ponavljali po medijima mantru o bacanju glasova, uspjeli u tome, i ooop. Šok u trenu!
Ne znam koliko mi je skratilo život, ali to je najmanje bitno. Jin se cijeli život uporno voli kretati po rubovima. Ispočetka smo ga nasilno micali, vremenom se navikli na to, kao da je to nešto najnormalnije i tako svih ovih skoro 12 godina. Danas je trava bila mokra i klizava, jednom se jutros oskliznuo blizu kuće kod prve male nužde, to me nije nimalo upozorilo. Nastavio je kao mladić juriti niz stube, cilj mu je bila jedna od mlađih cura, koja se tjerala, no on je odlučio malo pronjuškati i kod kuće svoje stare Lili. Njuškao, krenuo se spuštati tamo gdje i ona obično ide i proklizao.
U sekundi sam ga vidio kako pada i dobiva ubrzanje prema betonu dolje, s distance shvaćam da je možda i sreća da je bila tolika visina, u trenu sam donosio odluku, zaustavit ga s mogućnošću gušenja ili pustiti da se polomi. Odabrao sam prvo, da bih odmah u trenu i pustio, doskočio je i ostao zbunjen stajati, dok sam ja zaobilazno jurio do njega, te ga smetenog uzeo u naručje, ponavljajući, jesil dobro..., te ga spustio, on je i dalje stajao na mjestu, očito i on strašno iznenađen. Stajali smo tako, on je otresao glavom, okrenuo se i odlučno uzbrdo pojurio prema ipak ne tako blizu kući, stao je samo čekajući da ja uspuhan otvorim kapiju.
Družio se malo samnom u dnevnom boravku, sad je otišao u svoj krevetić u zamračenoj spavaćoj sobi, gdje drugarica još spava.
Pokušavam se prisjetiti, od onog jablanačkog refula, o kojem sam više puta i ovdje pisao, ne pamtim sličan šok. A zamaramo se totalnim bedastoćama i mislima, jesmo li dali sve od sebe, za koga molim lijepo, možda neke imaginarne ljude?!

22

pon

04/24

Koračić

supatnikll.blog.hr

Bože u što se ovaj blog pretvorio, od revolucijonarne platforme, prepune brojača ustaša, nedepiliranih skojevki, pjesnika antifašista, Prvoboraca bratstva i jedinstva, ostade jedna luđakinja, dvoje antivaksera, i ljepotica i kreten.

Ko zna možda ovaj nagli gubitak interesa za politiku i dnevne događaje, ima veze i s rezultatima izbora.

Eto dokle je došlo i Annaboni se pristala bavit politikom, ne može doći nikome pa ni sebi, od šoka izazvanog recentnim ponašanjem ljevice u Hrvata.

I šta ćemo sad, reka je neki dan Tigi da bi bilo najbolje da pišem svoje pričice iz malog mista.

Inače kolegi Tigiju moramo odat priznanje, dovoljno je bilo da Tigi izda svoju partiju, i glasa za DP, pa da razvlasti Plenkovića, simpatično je kako se AP pripitomio, valjda svjestan da su mu Butković, i Anušić, dobitne karte, a da je on sam manje više lišina.

Dakle bio je to mali koračić za Tigija i veliki korak u demokratizaciji adezea, koji ima prigodu ako sastavi vladu na miru se transformirati u modernu stranku centra, i dopustiti DP u da se razvije u stabilnog koalicijskog partnera konzervativne provenijencije.

To bi lančanom reakcijom prouzročilo nestanak razloga za postojanje Mosta što bi bio dobitak za demokraciju, te bi istovremeno otvorilo zdravim snagama u esdepeju, da se riješe degenerika kao što su Zoka, Peđa, drugi Peđa, komesarka Ahmetović, maj nekom iz Ranko, i drugih i napokon se transformiraju u Hrvatsku stranku ljevice, što bi bilo normalno obzirom da djeluju a Hrvatskoj a ne u imaginarnim tvorevinama ili Nubiruu.
Sekta koja trenutno vlada Zagrebom će sama sebi presuditi, kao što su to uradile i ostale sekte za koje glasa petnaest posto neradnika, poput Orahova, Laburista, Živih zidova i sličnih pizdarija.

Mišanca

morskamorska.blog.hr



Hodi, srce moje, sve će tebe teta naučit pa ćeš znat sama poć uparat zeje. Dok smo vrludali oko suhozida, po maslinicima i vinogradima, zastajkivala je i s malin britulinom vadila iz zemje govoreći, ovo je morač, ovo žutinica, pa kozja bradica, divji luk, divja mrkva, loboda, tušt, broćika, kostrić..... Činilo se da nikad neću zapamtit sva ta imena, a kamo li napravit ikakvu razliku od najobičnije trave.

Punog naramka bi došli doma i sve istresli na stol pokriven plastičnon tavajon. Onda me teta učila kako se mišanca čisti. Moji rođaci su to već znali i velikon brzinon su razdvajali očišćeno i retaje. Teta bi kajinon vadila vodu iz gustirne i prala to zeje dokle god voda ne bi bila čista. Dala bi mi ogulit dva kumpira da ih izrežen na kockice i pokazala mi kako se to sve stavi u bronzin na vatru, a mišanca u kipuću vodu.

U veliku terinu bi sve procidila, obilato zalila s maslinovin ujem i začinila s krupnon soli. Na trpezi su već bila očišćena jaja u tvrdo, koja je to jutro digla ispod koka u štalici. I onda bi mi svi sjeli i obidovali.

Ma kako skroman, bio je to obred pun topline, nježnosti i privrženosti jedni drugima.

A sad hote spat, rekla bi teta i nas četvero bi se bez pogovora uputili na kat i polegli na slamarice.
I dok su Tonči, Mera i Vinka spavali ja sam poluglasno ponavjala, žutinica, kozja bradica, divja mrka i onda bi zastala.

Tek desetljeća kasnije sve mi je bilo prepoznatljivo po ledinama mog škoja. Al nikad više tako slatko kao za tin starin, drndavin stolon, s poslaganin škvorcanin latenin pjatima i klupi na kojoj smo sidili stisnuti jedni uz druge.

A sve ovo samo zato jer san danas bila na pazaru. I na jednon banku vidila stog mišance.

21

ned

04/24

Prekasno

caricauniverzuma.blog.hr

prekasno je
za svaku riječ
koju ti nisam rekla

za svaki pogled koji
ti nisam uputila

prekasno

za svaku poruku,
sliku ili poziv

kad čovjek ostane bez riječi
za sve je kasno.

Mamurluk

supatnikll.blog.hr

Izgleda da su naši levičardžije stvarno mislili da će dobiti izbore, pri tom se ne libeći bliske suradnje s fašistima, srbofobima, zabraniteljima pobačaja, klečavcima, i katolibanima.

Šta ti je nedostatak veze sa stvarnosti, i želja za vlasti po svaku cijenu.

A lijepo je rekao nikad prežaljeni Ivica Račan, isti onaj koji je predao naoružanje teritorijalne obrane Srbima koji su onda istim poubijali tisuće Hrvata, Izbori se mogu izgubiti ali obraz ne.

Malo je mučno gledati kako ljudi prodaju obraz, ne shvaćajući da su oni sami ili njihovi favoriti, izgubili izbore jer su jednostavno loši, užasno loši.

Nema to nikakve veze s hadezeom ni s fantazijama oko Turudića, i ostalim deluzijama plasiranim u javnost, nego s njima, jedino i isključivo s njima.

Zar je neko stvarno mislio da kreatura poput Peđe, nasilnik s Pantovčaka, i histerični duo Benčić-Kekin mogu pobijediti bilo koga.

Hadeze vam je ponudio vlast na pladnju, medijska podrška je bila degutantna, parapolitičke organizacije su odradile svoje, neovisni analitičari samo što nisu otplesali Žikino kolo, i vi ste izgubili izbore, a sada i obraz prodajete.

Samo tako hrabro naprijed, sad smijenite Peđu i izaberite Hajdaša Dončića, i obavezno ostavite Celakoskog i Radu Borića da vam definiraju politike i histeričarke da ih prezentiraju, i adeze će vladati zauvijek.

Siguran sam da će drugovi iz partije i njihovi koalicijski partneri iz sekte, silno zamjeriti srbofobima klečavcima i fašistima, ako izaberu adeze nego njih, nimalo zabrinuti što eto i sve nacionalne manjine radije izabiru adeze umjesto njih, adeze u kojem pederi postaju ministri dok klapneš dlan o dlan.

memento

moody.blog.hr


Rijetki se sjete...
21.4.1992. u Kukujevcima kod Šida, ubijena je tročlana porodica Matijević.
Majka Ana, otac Jozo i sin Franjo.
Ekshumacija je izvršena u selu Mohovo kod Iloka.
Sve troje su ubijeni iz vatrenog oružja, iz blizine.
Do danas nitko nije odgovarao za ova ubojstva
U Kukujevcima je od 1689 Hrvata, danas ostalo njih 50.

#AleksandarMarton

Igra na prvom levelu

nachtfresser.blog.hr

Što se promijenilo zadnjih dvadesetak godina od objave ovog posta. Vidljivo je da sam se popravio u pravopisu, onda nisam mario za ije/je, a tek prije par godina sam počeo trpati zareze u rečenice. U tom pogledu znači ništa korisno nisam naučio, za razliku od napredne mladeži u okruženju, služim se Wordom, koji automatski korigira pravopisne greške.
Čiča, tako smo zvali onog, kojem sam posvetio svoj davni post, sad je definitivno mrtav, jer sam nedavno čitao, koliko godina imaju najstariji muškarci na svijetu. Možda se stekao nakon posta pogrešan dojam, jedina stvar u nastavi, koju sam preuzeo od Čiče, je bila ta, nakon što završimo s obveznim dijelom sata, ne ponavljamo, nego neobavezno ćaskamo, ne nužno o temi, koja se obrađivala.
Prije 20 godina sam u Berlinu bio u maloj "lijevoj" knjižari, na susretu s jednom od rijetkih preživjelih "teroristica" RAF-a prve generacije, koja je pak, nakon odslužene kazne zatvora od 20 godina, završila na slobodi. Pamtim, ništa se ne kaje, nije bilo greške u strateškim razmišljanjima, bilo je u izvedbi, priznaje, propaganda djelima nije bila dovoljna za širu mobilizaciju. kritizirala je Baumanna, koji se meni sviđao, i anarhističku ekipu, zbog neozbiljne malograđanske antikapitalističke analize i načina života, revolucionarna promjena svijeta nije dječja igra, a anarhisti su se raskalašno igrali.
Iako cijenim dosljedne osobe, taj susret je utjecao na mene i osvijestio me u suprotnom smjeru, ovi su poput pravih kršćana utjehu tražili u nekoj dalekoj budućnosti.
Te godine sam u jednoj legaliziranoj isto berlinskoj"zaposjednutoj kući" pio izvrsnu ravnogorsku rakiju, bio sam gost dvije nekadašnje Šuvarove studentice, koje su izuzetno cijenile svog profesora, a 2004. radile na jednom berlinskom institutu. Zatekla ih je vijest o profesorovoj smrti, odmah je tamo krenula glasina o mogućem trovanju, ja sam konstatirao da ne vjerujem, znam da ga je neki ustaša svojevremeno nokautirao u centru grada, ali ovo ne.
Urezao mi se u sjećanje kod njih i WC s tušem i kadom u međukatu, bez vrata, unutra je bila i telefonska govornica u funkciji :D

20

sub

04/24

Koncert za motornu testeru u g molu

supatnikll.blog.hr

Uslijed svih ovih izbornih i protuustavnih uzbuđenja, nepažljivom oku je sigurno promaknula vijest objavljena na objektivnim i profesijonalnim portalima, o tome kako nas Česi više ne vole i kako će ić negdje drugo na more.

Dođe čovjeku da zapjeva otkud ti ko sudbina.

Kao što nekako oko 29 studenog, dana kada su nepregledna krda svinja nasilno utihnuli, krene priča o komercijalizaciji Božića, tako nekako s prvim lastavicama krene i priča o neminovnoj propasti turizma.

Upravo je fascinantna ta toksična mržnja prema ovoj zemlji, očekivao bi čovjek da to nekako malo popusti, ublaži se, ali avaj izgleda da tu ni kolektivna psihoterapija ne bi pomogla.

Mene naši uvaženi ljevičari podsjećaju na razmaženu deriščad, po uzoru na one klince koji kad im mama neće kupit motornu pilu legnu na pod i deru se, jer nije po njihovom.

Tako čitam tamo kod kolege Mariana koji svima ljubazno odgovara na komentar, osim pojedincima, kao se upiru dokazati već nešto, pri tom se naravno ne bi osvrtao na već dokazane glupane, koji bi kolegi Marianu i ostalima koji se pretendiraju nazvati inteligentnima, trebali biti jasan signal da su na pogrešnom putu, da im ideološko sljepilo ne brani tu spoznaju.

U stvari problem ne postoji, ljubitelji svega progresivnog trebaju zajedno s fašistima, antivakserima i mizoginim homofobima, skupiti 76 potpisa, formirati vladu s Nikolom Grmojom na čelu, i predati zahtjev novom predsjedniku Sabora Ivanu Penavi za promjenu ustava i ukidanje ustavnog suda.

Barem to ne bi trebao biti problem protiv ovakvog adezea, ili je valjanje po podu ispod motorne pile krajnji domet naših heroja.

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum