Kreativni odjel
cool
Isključi prikazivanje slika05
čet
12/24
Gibanica
stella.blog.hr
Gibanica je meni omiljeni specijalitet srpske kuhinje.
Rad: Uzeti 500 g kora za gibanicu. U nauljen pleh 30x40 cm
ravno staviti 2 kore na dno, pa preliti sa 4 kašike nadjeva, pa
nagužvati 2 kore preko cijele površine. Opet 4 kašike nadjeva
pa nagužvati 2 kore i ponavljati. Na kraju idu dvije kore
ravno preko gibanice i preliju se nadjevom. Izbosti nožem.
Peći na 220 stupnjeva 30 minuta.
Fil: Umutiti 5 žutanjaka, pa dodati 400 g mrvljenog bijelog sira,
šolju 2 dl mlijeka ili 200 ml gazirane vode, ulja 100 ml. Ako sir
nije slan, dodati malo soli. Na kraju dodati snijeg od 5 bjelanjaka.
Poprskati vodom i rezati
Jesti u slast!
04
sri
12/24
Jednostavna ljepota
star-rose-bloger.blog.hr
Moja fotka :))
Jednostavno pogled mi je zapeo i morala sam ugrabiti da okinem svoju fotku. A kad je ljepota u igri srce mi ne da mira.
* Bednjanska salata ... 340 kcal
minus40kg.blog.hr
5 dag domaćeg dimljenog sira ... 130
10 dag kuhane leće ... 100
5 dag mladog luka ... 20
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, aceto balsamico, ...
- očisti, usitni, pomiješaj, začini
Užitak punoće okusa.
Nao Trinidad
stella.blog.hr
Ljerinom ljubaznošću, obilazimo brod Nao Trinidad, repliku
broda iz Magelanove prve, trogodišnje ekspedicije oko svijeta
kada je otkrio moreuz koji danas nosi njegovo ime.
Čega tu sve nema?
Pogled uvis
(nastavit će se)
03
uto
12/24
Inđija
stella.blog.hr
U Inđiji se već 35 godina održava međunarodni susret pjesnika
Garavi sokak.
Da se okrijepimo prije početka susreta?
Ako navratite, u centru je otvoren novi hotel "Hogo" sa
odličnom uslugom i gastronomskom ponudom
Morat ćemo navratiti ponovo, da "utvrdimo gradivo"
02
pon
12/24
* Komiška marenda ... 340 kcal
minus40kg.blog.hr
10 dag srdela ... 120
5 dag luka ... 20
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
5 dag kukuruznog kruha ... 110
sol, papar, lovor, brašno, vinski ocat, ...
- očisti ribu, operi, posoli, uvaljaj u brašno
- ispeci na maslinovom ulju u tavici
- luk dinstaj, začini, pomiješaj
- serviraj uz domaći kruh
Baciti koju ribicu u sebe,
a onda ribariti, kopati vinograd, ...
Evo i prosinac
mcind.blog.hr
Nakon par hladnih dana sa snijegom na okolnim planinama grad ponovo u jesenjim bojama. Kiše i vjetar polako skidaju lišće sa krošnji a ovaj vikend bilo je i sunčano sa burom.
U gradu se spremaju za ovogodišnji Advent.
Popodne u nedjelju već su bili otvoreni neke kućice sa domaćim proizvodima, prigodnim slasticama i pićem. Nije baš jeftino ali neki su kušali mirisne fritule i kuhano vino.
Prva svijeća.
Jednostavno jelo sa integ. tjesteninim i graškom, mješavina začina sa spirulinom, na jednu stranu zeleni pesto, na drugu pasirana rajčica, u pijat dodani kapari i maslin. ulje.
Jedan od zalaza za planinu Učku.
Premetaljke:
PRINC OSA
potjera
NUDISTE
ISPAO CRN
al' ublaži
KIPECA TRN
Križaljkica talijanka 8x6 sa tri crna polja bez jednoslova i dvoslova.
Vodoravno:
1. ? 2. Riječka karnevalska grupa. 3. Plin oštra mirisa, NH3.
4. Crtica u pisanju. / Asirski i babilonski bog neba.
5. Starogrčki pjesnik i astronom. / Sredina riječi 'skela'.
6. Bakterije kuglasta oblika. / Otilija od milja, Oti.
Okomito:
1. Udolina i skijalište na s.z. Grobniščine. 2. Ime starijeg hrv. psihologa Bujas (1879. - 1059.)
3. Ostatak uzdužnog piljenja trupaca. 4. Pjesnička forma tal. porijekla (mn.). 5. Hodati, kretati se.
6. Nesnažno, slabo. 7. Vrijednost dana na čuvanje, zavjet (tur.). 8. Okovana cipela, gojzerica.
(Valjda sam napisao sve pojmove.)
Kad je već ovaj petak bio 'crni petak' za ljubitelje 'srdašca' evo jedno lagano u koje treba upisati slova od riječi CRNI PETAK. Nadam se kako ste dobro prošli.
I kalendarić za prosinac sa dva spašena psića.
elica health
Garavi sokak
stella.blog.hr
U Inđiji je 29.studenog održan 35. međunarodni susret pjesnika
"Garavi sokak".
Organizira ga i uređuje entuzijasta, profesor književnosti
Aleksandar Mijalković, predsjednik književnog kluba
"Miroslav Mika Antić", Inđija.
Ne zna se otkud nas sve nije bilo...iz svih zemalja
regiona, iz dalje Europe, iz svijeta...
Treći put sudjelujem u programu i zborniku.
Evo i moje kolegice po peru, Sladjane Belko.
Pa, nadam se da ćemo se vidjeti i na 36. susretu!
29
pet
11/24
Prebranac
stella.blog.hr
Potopiti 1 kg bijelog graha tetovca preko noći.
Sutradan ocijediti, naliti vodom i prokuhati do vrenja. Odliti
vodu i naliti toplom vodom. Dodati vegetu i biber. Kuhati
oko 1,5 sat do mekog, ali da se ne raspukne. Pred kraj
dodati so. Ocijediti višak vode.
Na 2 dl ulja propržiti 1 kg kapule izrezane na rezance,
nasuti dosta slatke mljevene aleve paprike.
U nauljeni pleh staviti sloj graha, preliti uljem, pa sloj kapule
opet ulje, pa grah. Odozgo nauljiti, posuti alevom
paprikom i staviti dva lista lovora i seckana tri čena
bijelog luka. Može i jedna ljuta papričica.
Peći u pećnici na 220 stupnjeva 1 sat. Služiti toplo ili hladno.
28
čet
11/24
* Šaran na međimurski ... 410 kcal
minus40kg.blog.hr
15 dag odreska šarana ... 210
10 dag kuhanog graha ... 90
5 dag mladog luka ... 20
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, kukuruzna krupica, ...
- šarana posoli i uvaljaj u grubo kukuruzno brašno
- ribu peci na roštilj tavici par minuta sa svake strane
- serviraj uz salatu od graha, mladog luka i bučinog ulja
S brašnom brže dobije boju, pa se riba ne isuši,
a uvijek je zgodno da manje prska.
- Statistika
Zadnja 24h
6 kreiranih blogova
148 postova
383 komentara
170 logiranih korisnika
Trenutno
3 blogera piše komentar
15 blogera piše post
- Blog.hr