07.09.2007., petak

Čisti prozori

Radim u pubu. Dvije, tri smjene tjedno. Trebalo mi je nešto da me uzemlji. Imam te napadaje povratka golom životu kad ne znam šta bih, kad me tresu mali sasušeni patuljci.

Ali kad me tresu mali sasušeni zeleni, ništa nije lako. Ne vidim kasu, ne kužim gdje se nalaze stvari, ginger ale može u isto vrijeme biti brandy, whiskey, koktel. Na kojoj je to polici? Šta je shandy? Di se to stavlja i u šta? Jel to ide s limunom ili limetom? Jel treba slamka ili krastavac? Zašto je celer u frižideru pored jabukovače? U šta da utočim Pimms? Di da nabijem tu mentu? Jel da stisnem limetu ili da je samo ubacim?

Kak se otvara vino? Šta je čep? Jel to nešto što si gurnem u uho? Jel nabijem vino u zid da se rasprsne i pošprica me po naribanom prstu (naribala sam si prst neki dan umjesto parmezana u salsu) pa ga ispljunem na mušteriju?

Najgore je što i nakon što utočim 67 San Miguela, još uvijek me iznenadi ona pjena koja sukne - jel da prolijem i ponovo točim? Jel da poližem tu pjenu i poljubim tipa iza šanka? Koliko trebam nagnuti prokleto pivo?

Kužim kak me assistant manager gleda i ne vjeruje da netko može biti toliki motorički kripl. A ja si mislim... ništa još nisi vidjela. Kad onaj aparatić za kartice bacim u smeće, a soc od kave ubacim u veliku porciju chipsa, ni tada nisi još ništa vidjela. Trebaš me vidjet kak se tuširam. I kak ne znam ni kad je voda vruća, i kad osjetim da padam tek sutradan, kad vidim čudne žutoljubičaste fleke na bedru.

Jedino što kužim je osmijeh - razvučem ga preko cijelog puba i nadam se da nitko neće primijetiti da ne znam ni je li bosiljak voće ili povrće, koja je razlika između mene i stolice, jesam li možda ova žvaka ispod stola. Zašto ljudi koriste salvete? Zašto ne mogu masline lijepo prstima a ne onim šiljatim drvenim predmetima?

Tak. Inače sam super.


- 00:38 - Komentari (16) - Isprintaj - #

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ožujak 2014 (1)
Rujan 2013 (1)
Studeni 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Travanj 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (3)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (4)
Studeni 2006 (4)
Listopad 2006 (5)
Rujan 2006 (5)
Kolovoz 2006 (3)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (6)

Has a white to creamy white skin and inner flesh that is similar in taste to a red globe tomato.

tea cosy 1

Begins anew with every birth. A conscious knowledge that roles could be reversed.

Počela sam pisati ovaj blog 2006., kako bih dokumentirala emigrantsko iskustvo Londona. I danas pišem osobne postove, ali mi je ispovjedna forma prestala biti zanimljiva (ako mi je ikad i bila zanimljiva). 'Privatno' mi sad prvenstveno služi kao stilsko sredstvo, da prošara i razlomi krutost (i okrutnost) iskaza koji teže poopćivosti. Pišem o onome što vidim kao problem, ponajmanje o studijima izvedbe (performance studies), koji su mi struka. Pišem još i o onome što mi je smiješno, kao, na primjer, ovo:

Photobucket

Kada bih se sažimala, najsretniji opis bio bi Petrom posredovan Tomijev 'Ona se loži na socijalnu dinamiku.'


Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se