subota, 28.12.2019.

Stela: Stelini interesi

Stela je veseli, zaigrani, znatiželjni ali poslušan pas. Razumije dosta riječi na koje adekvatno reagira. Pokazuje određeni stupanj ljubomore. Ako se suprug i ja grlimo ili diramo, laje na nas i gura se između kako bi nas rastavila. Ako pomazimo nekog drugog psa odmah dolazi da se i nju mazi.
Voli se igrati. Ima košaru sa igračkama i svakodnevno ih razvuče po cijeloj kući a najdraže su joj loptice koje nosi u ustima, nosi i druge igračke. Uporna je kada nešto želi. Na primjer kada joj loptica ili kakova druga igračka ode pod komodu uporno ju pokušava izvući. Ako ne uspije onda lajanjem traži našu pomoć. Osim igranja lopticama i igračkama voli trčati.
Voli gledati televiziju, naročito emisije sa životinjama, kao što je Kućni ljubimci. Ponekad na DVD ili na PC (laptop) stavim neki " Stelin film " ( Beethowen, 101,102 Dalmatinac i sl.) Stela cijeli film pogleda do kraja, samo ja moram biti u blizini jer ako me ne vidi onda me traži. DVD joj je enigma, zanima je izlaženje i ulaženja postolja. Često njuškom traži po DVD-u, jednom ga je slučajno i pokrenula. Shvatila je vezu DVD-a i TV tako da pogleda DVD pa TV pa opet DVD pa TV .... Kada čuje i shvati da sam pokrenula neki njoj zanimljiv videozapis odmah dojuri da vidi što se događa. Tako je bilo i kod objave jednog njenog videa na YouTube. Znadem da izgleda pretjerano ako kažem da gleda i na mobitelu razne videozapise i slike, ali stvarno je tako.
Jako voli djecu i male pse. Kada bi se dopustilo, čuvala bi djecu, odnosno ležala uz njih, zaljubljeno ih gledala i lizala cijeli dan.
Dozvoljava, odnosno voli kada se njome bavim ( češljanje, slikanje, oblačenje i sl.). Smiješno je bilo kada se učila hodati u "šlapicama" za snijeg. Par puta dnevno svađa se sa nama (ili nas pak špota).
Najveća radost joj je druženje sa voljenim kiss bratom Šonom. Voli se igrati i sa svojim prijateljicama Naomi i Fani.
Prošlo ljeto u posjet došla je moja sestrična sa svojom papigicom Pikom koju smo stavili na vrh etažera. Stela ju je stalno gledala i sretno mahala repom. Ovo proljeće kada smo došli u Malinsku radi hladnoće uključila sam električni radijator koji dok se zagrijavao puštao je cvrkutav zvuk koji je Stelu asocirao na Pikicu (kada spava gurne glavu pod krilo i cvrkuće) tako da je izvjesno vrijeme sjedila i gledala gore na etažer. Nije joj bilo jasno, čuje Pikicu ali je ne vidi wink zujo.

- 21:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.