utorak, 23.08.2022.

Moja Hrvatska


Mnogo je pjesama posvećeno našoj domovini i teško mi je bilo odabrati. Odlučila sam se za par pjesama koje kada čujem, ispunjavaju me ponosom, zadovoljstvom i srećom što sam rođena i što živim u tako lijepoj zemlji.
Mišljenja sam kako pjesme Bože čuvaj Hrvatsku i Moja domovina u najvećoj mjeri izražavaju naše domoljublje i zato ih stavljam u prvi plan.

Bože čuvaj Hrvatsku
Moja domovina

Povijest i sadašnjost iznijete su u pjesmama Stina pradidova i Zemlja dide mog.
Stina pradidova
Zemlja dide mog

Opće je poznato, da se Hrvatska smatra jednom od ljepših zemalja na ovoj našoj kugli i da mnogi radi toga rado je posjećuju i ponovno joj se vraćaju. O ljepotama Hrvatske pjeva se u pjesmama Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj i Ima jedna zemlja.

Mojoj lijepoj zemljki Hrvatskoj
Ima jedna zemlja

Hrvatska se može dičiti svojom povijesno kulturnom baštinom, poznatim znanstvenicima i izumiteljima, sportašima, gastronomijom a naročito svojim očuvanim prirodnim bogatstvom. Spada među najbogatije zemlje Europe po bioraznolikosti (endemskih vrsta) i zaštićenih područja (nacionalni parkovi, parkovi prirode, regionalni parkovi, spomenici prirode, parkovi šuma i dr.). Fascinantno je da relativno tako mala zemlja na svojem teritoriju ima sedam nacionalnih parkova i dvanaest parkova prirode.I zato legendarni Vice Vukov i Tvoja zemlja.

Tvoja zemlja

Dodatci
Dobro došli

I to je Hrvatska



- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.08.2022.

Šaljivo i zabavno

Šaljivo i zabavno u mojim prezentacijama i videozapisima

Svjedoci smo grozno - strašnog vremena u kojem živimo. Pandemija i pojava raznih oboljenja koja malo pomalo zahvaćaju cijeli svijet, ratne strahote, vremenske globalne promjene koje su trenutačno izražene u pustošećim požarima diljem svijeta pa tako i kod nas, svjetska energetska i ekonomska kriza, prijetnja glađu, i t.d. Sve to uz vlastite probleme odražava se na svakog od nas. Želja mi je, dobiti bar u jednom trenu mali osmjeh na našim licima. Stoga, jedna prezentacija sastavljena od primitaka sa društvenih mreža i mobilnih aplikacija možda posluži toj svrsi, pojavljivanju željenog osmjeha.

Prezentacija 18

- 21:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.