utorak, 09.02.2021.

Šaljivo i zabavno

Šaljivo i zabavno u mojim prezentacijama i videozapisima

Živimo u teškom vremenskom razdoblju, razdoblju epidemije virusa Corona koja traje kod nas godinu dana, pretrpljenih dva razorna potresa u Hrvatskoj, raznovrsnih društveno-političkih previranja kako kod nas tako i u cijelom svijetu te u ovim sivim zimskim mjesecima kada smo uglavnom zatvoreni u svojim domovima. Mislim da zato nam je svima potrebna zabava i malo smijeha. Nadam se da ću ovu monotoniju bar malo razbiti izradom šaljivih prezentacija i videa čiji sam materijal skupila dobiven putem WhatsApp i slično.



Prezentacija 1
Prezentacija 2
Prezentacija 12
Video

Nepresušni izvor su vječne teme o ženama, muškarcima, odnosu između muškarca i žene, braku, djeca ....

Prvi napad je na Muškarce
Muškarci
Video

Zatim na red dolaze Žene
Žene
Video 1
Video 2

Mene osobno najviše zabavlja Odnosi između muškaraca i žena
Muškarac i žena
Video 1
Video 2

Nakon muškaraca i žena na red dolaze Dječje šale
Djeca

Mnogobrojne su šale na račun Konzumacije alkoholnih pića
Alkohol

Nakon gornjih dogodovština nastupa Policija
Policija

Također zabavne su šale vezane uz Zdravstvene probleme
Zdravstveni

Na kraju osvrt na aktualnu temu: Epidemija: Corona 19
Covid 19







zujozujozujozujozujozujozujozujozujozujo

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.02.2021.

Gradovi i mjesta: Otik Krk: U spomen iseljenim Bodulima

Bodulija


Iseljavanje sa područja Primorja a tako i sa otoka Krka počelo je početkom 19. stoljeća pretežno u Ameriku. Na otoku Krku malo je obitelji čiji dalji ili bliži preci i rođaci nisu napustili tu kršnu rodnu grudu i uputili preko Atlantika u Ameriku. Iseljavanje je kao i u cijeloj Hrvatskoj bilo posljedica ekonomskih i političkih razloga. Iseljeni Boduli najviše su naseljavali NewYork i njegovu okolicu. Mnogise nisu nikada vratili, odnosno nisu više nikada posjetili svoj rodni kraj. Večina njih uvijek je osjećala bolnu nostalgiju za rodnom grudom, rado se sjećala svojeg lijepog otoka i svojih običaja. Zato su u novoj domovini organizirali svoja zavičajna društva s ciljem očuvanja svojega indetiteta i kako bi ostali u vezi sa svojim zavičajem. Početkom 19. st Krčani su osnovali svoje udruženje za potporu Croatian Benevolent Society of st. Nicholas of Island Krk in New York, inc. (Hrvatsko dobrotvorno društvo sv. Nikole od otoka Krka u New Yorku udruženo). Kasnije započinju osnivanja lokalnih društava. Tako Dubašljani 1940. godine osnivaju u New Yorku svoje društvo imenom Dubašnica Social Club of America Inc., odnosno Društveni klub Dubašnica u Americi.
Potaknuta ovom spoznajom, poznavanjem pojedinih osoba odnosno obitelji čiji su članovi iselili, a napose nakona razgovora sa mojom dragom kolegicom i prijateljicom napravila sam jedan videozapis koji se odnosi na tu tematiku. Brat spomenute moje prijateljice jedan je od onih Bodula koji se otisnuo preko mora u tzv. Obečanu zemlju. Nakon toga posjetio je svoj voljeni Krk samo jednom. Na žalost, nedavno je preminuo sa boli i velikom tugom u srcu za voljenom Bodulijom. Naknadno prijateljica mi je poslala jedan audiozapis ( koji se može pregledati i na YouTube: File Pindulić & Klub Otok Krk: Za Domovinu ) koji je njen brat svakodnevno slušao i plakao. U spomen na njega i mnoge iseljene Bodule napravljen je ovaj videozapis.
Bodulijo, Bodulijo

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.