nedjelja, 20.11.2022.

Gradovi i mjesta: Samobor: Jesen

Jesen je posebno godišnje doba. Mene podsjeća na odlazak i kada na to pomislim čini me tužnom. No, kada vidim svu tu jesensku ljepotu, bogatstvo plodova te prirodu obojenu predivnim bojama vrati mi se raspoloženje i nada u novi život koji će opet doći dolaskom proljeća. Mislim da jesen posebnom čini pojava raznolikih boja sa svojim nijansama. Legendarni van Gogh je izjavio:
Sve dok postoji jesen, neću imati dovoljno ruku, platna i boja da oslikam ljepotu koju vidim.
Vincent van Gog

Samoborska jesen


Samobor u kojem živim, trenutačno je u zagrljaju jeseni. Lijepo je po njemu šetati dok se magla lagano izdiže a sunce sramežljivo šalje svoje zlatne zrake koje obasjavaju prirodu raskošnih boja. Lijepom jesenskom Samoboru posvećen je ovaj video.
Samoiborska jesen

Samoborsko gorje i Plešivica u jesenskim bojama


Ako se iz Samobora bilo kojim putem krene u brda posjećuje se Samoborsko gorje koje sa Žumberkom predstavlja park prirode. Prema jugu Samoborsko gorje prelazi u poznati vinorodni kraj Plešivicu. Vožnja uskim vijugavim cestama kroz šumska područja sa pogledom na okolna brda i sela u ovo jesenje doba, predstavlja doživljaj za pamćenje. Video u prilogu je želja za prikaz samo malog dijela te ljepote
Samoborsko gorje i Plešivica u jesenskim bojama

- 21:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.