17

ponedjeljak

ožujak

2014

Zašto se često razočaramo u druge ljude?

By Ines Tarandek

Danas svaki pojedinac za sebe ima neka očekivanja. Naročito u ljubavi. Većinom svi mi očekujemo da nam život bude savršen, da nam se događaju stvari baš onako kako ih mi zamislimo, ali nitko pritom ne razmišlja da li osoba od koje očekujemo da nam ispuni snove zna za to. Iz razloga što smo svi jedinstveni i svatko je osoba za sebe, na prvom mjestu bi nam trebalo biti da dva puta promislimo očekujemo li ispravnu stvar ili je to samo još jedan naš san koji nije spojiv sa realnim svijetom. Vjerujem da se svatko našao u situaciji kada je minutama, satima, danima isčekivao nešto veeeliko, nešto neopisivo dobro, ali opet nemoguće.
I upravo iz takvih razloga dolazi do razočarenja za koja smo većinom sami krivi, a ne osobe od kojih to očekujemo. Mi, bez razmišljanja u svojoj glavi stvorimo sliku koja mora biti ostvariva, bez da promotrimo situaciju u kojoj smo to stvorili i mogućnosti osobe od koje to očekujemo da učini. I sve više i više ljudi kaže kako nikome ne treba vjerovati, što u ovom slučaju nije istina. Treba vjerovati, naravno. U samom početku manje, ali tijekom nekoliko godina poznanstva to se povjerenje penje i penje dok ne dostigne neku svoju najvišu granicu. Na taj način bi trebalo spoznati što je osoba za nas spremna i u mogućnosti učiniti, a što ne i prema tim kriterijima ne bi dolazilo do razočarenja u drage osobe niti sumnju da se radi o nečemu čemu je uzrok sama naša mašta.
Ako malo bolje promislimo svaki put prije nego što počnemo očekivati nemoguće vidjet ćemo i sami da je problem u nama. Istina, djelomično u nama, a djelomično i u drugoj strani o kojoj se radi. Kako bi se smanjilo razočaravanje u drage nam osobe, bit je da se nađe neki kompromis. Treba se osvijestiti da se neke stvari ipak ne mogu dogoditi, ali u zamjenu za to bi se itekako moglo napravit nešto ekonomično, a opet predivno. Zato dečki i cure, prije nego sljedeći puta zaželite nešto veliko razmislite ima li smisla željeti upravo to ili ćemo zahvaljujući svojoj nezasićenosti izgubiti povjerenje u nekoga tko to nije ni posumnjao. :)


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.