06

četvrtak

ožujak

2014

Maškare na pedijatriji

"Danas je fašnik, najljepši dan, uzmite bombona i stjerajte nas van!" orilo se na odjelu pedijatrije zagrebačke bolnice Sestara milosrdnica. Dječica su sramežljivo izvirivala iz soba da vide što se to događa...
A događalo se već tradicionalno uveseljavanje bolesnih mališana koje im svake godine na fašnik pripreme učenice i odgajateljice učeničkog doma Škole za primalje. Ove godine u ovom lijepom običaju pridružile su nam se i učenice Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica koje s našom školom surađuju na projektu e-medice "Škola u bolnici", a moramo spomenuti i Dječje kazalište Trešnja čiji su nam prekrasni kostimi pomogli da se pretvorimo u vile, princeze i klaunove.
U svojoj šetnji bolnicom obišle smo mališane na odjelu pedijatrije, pedijatrijsku polikliniku i rodilište. Teško je reći jesu li nam se više razveselili maleni, koji su nas gledali ispod oka i sramežljivo uzimali ponuđene bombone, ili odrasli s uobičajenim pitanjem: "Kakve ste vi to maškare koje nas častite i ne tražite ništa zauzvrat?!"
Veselje, osmijesi, novopečene mame koje nas slikaju s tek rođenim bebama da im jednog dana pokažu kako je izgledao njihov prvi fašnik u bolnici, nasmijano osoblje kojemu smo uljepšali radni dan...puno smo toga dobili zauzvrat!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.