16

četvrtak

svibanj

2013

Biti punoljetna, ali ne i odrasla, ponekad je poželjno

By Ines Tarandek

Život prolazi, ide dan za danom, odbrojavanje do punoljetnosti kroz cijelo dijetinjstvo, a samim time i zanemarivanje zabave koju si možeš priuštiti nije bezazlena tema. I kad prestaneš odbrojavati, kada shvatiš da imaš tih famoznih 18 godina i da svi očekuju određenu dozu ozbiljnosti od tebe: e tad tebi "podivljaju" hormoni i zapravo započinje tvoje djetinjstvo.
Osjećaš se potpuno ludo i ništa, ali baš nište te ne može spriječiti u bilo kakvoj namjeri da napraviš neku glupost. Shvatiš da bi trebala tek sad izgrađivati pravu sebe i oblikovati svoju budućnost jer je pravo vrijeme da počneš razmišljati što i kako dalje. Međutim, tvoj unutarnji duh ti to jednostavno ne dozvoljava. Bezbroj ovakvih situacija je simpatično, no ludost tih godina i liječi. Nema veće sreće nego kada sa svojih 18 godina odeš na Bundek, na igralište i dan provedeš uzbudljivim penjanjem po kojekakvim spravicama i umirajući od smijeha sa svojim frendicama.
Nema ničeg ljepšeg od trenutka kada okupiš ekipu i počneš se ludirati kao kakvo djete od 10-11 godina. I onda, zapravo, shvatiš da osjećaj koji se tada probudi u tebi liječi, čini te neizmjerno sretnom i veselom osobom. Tada shvatiš da si odbrojavanjem do ove brojke izgubila najlijepši dio svog života. Brojanje ti je ubilo bilo kakvu nadu za glupiranjem, podizanjem adrenalina i ubitačnom kombinacijom sreće i veselja. Ali ništa nije propalo jer, unatoč svemu, glupirati se možeš i sa 30 godina, bez obzira na zrelost koju zapravo posjeduješ. I tada još uvijek imaš mogućnosti pokazati svoju kreativnost i prisjetiti se djetinjstva koje ili nisi preživjela kako treba ili ti je bilo toliko lijepo i ostalo u sjećanju da taj osjećaj moraš obnoviti s vremena na vrijeme.
Bez obzira koliko godina osoba ima, nitko niti smije tražiti niti traži da se ponašamo u skladu s godinama. I koliko god vrijeme brzo prolaazilo, nikada ga nemoj trošiti na ozbiljan izraz lica ili bilo kakav pokušaj glumljenja odraslosti. Kad-tad će svi osjećaji doći sami od sebe. Stoga je upravo sada najbolje vrijeme za glupiranje, samim time i privlaćenje muške pozornosti zbog vlastite razigranosti.
Kako god okreneš, dečka češ prije privući svojim osmijehom koji je najiskreniji kada si stvarno sretna. Iz vlastitog iskustva znam da je čovjek najsretniji upravo kada se zabavlja. Koliko god netko mislio da pod zabavu spada samo lunapark, odlazak na neko egzotično mjesto ili kino, ne, zabava je trenutak kada imaš dovoljnu dozu adrenalina u krvi, ali i osmijeha na licu. Zato, bez obziro na broj godina koje nosimo, prekrij ih zabavljajući se i smijući se i zapamti: Nikada nije kasno da svaki dan iznova počinješ proživljavati svoje dijetinjstvo - pritom darujući najiskreniji osmijeh osobama kojima si okružena!!


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.