20

srijeda

veljača

2013

„Baby Boom" na zagrebačkom Lidranu

Preživjeti kritiku prvi je korak prema uspjehu
Nakon izdavanja našeg školskog lista i upriličene prodaje lista u samoj školi, došlo je vrijeme da se usporedimo sa konkurencijom na zagrebačkom susretu Lidrano. Prosudbena komisija održala je okrugli stol za sve sudionike Lidrana na kojem su se kritički osvrnuli na svaki od prijavljenih školskih listova. Voditeljica našeg učeničkog doma Maja Feil Ostojić te nas dvije novinarke našle smo se na crnim stolicama Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Komisiju su činile dvije dugogodišnje novinarke, zatim isto tako dugogodišnji urednik Školskih novina kao i jedan profesor, te su komentirali svih jedanaest srednjoškolskih listova.
Nas tri smo željno i pomalo uplašeno iščekivale komentare „Baby booma“ ponajviše zbog toga jer je ovo prvi broj, a mi novinarke početnice u najizravnijem smislu te riječi. Uz napetost u zraku te „zaleđene“ krvi u žilama čekali smo da čujemo rezultate. Osjećaj koji je pratio cijeli događaj bio je nevjerojatan. Sjedeći i čekajući kritike ili pohvale shvatili smo da je uzdignute glave preživjeti kritiku zapravo prvi korak prema uspjehu.
Naš je list pohvaljen i predložen za državni Lidrano što je s obzirom na naš kratak novinarski staž nevjerojatan uspjeh. Dobile smo zahvalnice i pohvalnice za sudjelovanje na Lidranu, a dobro je došao i kupon za besplatan sendvič jer nas je to grozno iščekivanje umorilo i iscrpilo. Topla čokolada za slavlje u kantini Prirodoslovne škole Vladimira Preloga najbolje je sjela, kao šlag na torti.
By Martina Brkanac i Ines Tarandek

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.