CURE U SRIJEDU POLAŽU ZAVRŠNI TRENERSKI ISPIT



Naše trenerice polažu sutra, u srijedu 21.4. završni ispit za trenere u Trenerskoj školi. Ispit polažu sa godinu dana zakašnjenja radi Covida-19.

U komisiji su im prof.dr. Antun Marki, Alen Šćuric i Maja Žigman.

Sretno sutra!






Krenuli smo sa treninzima i to na MAKSIMIRSKOM STADIONU, prema slijedećem rasporedu:

- S1A ponedjeljkom 19:30-22:30 Maksimirski stadion i srijedom 19:30-22:30 Filipovićeva 1
- S1B utorkom i četvrtkom na Maksimirskom stadionu od 19:45-22:00
- J1A subotom od 8:30-11:30 na Maksimirskom stadionu
- J1B subotom od 11:00-13:00 na Maksimirskom stadionu
- J2 subotom od 10:15-12:15 na Maksimirskom stadionu
- J3 subotom od 9:00-10:30 na Maksimirskom stadionu
- D1 subotom od 12:00-13:00 na Maksimirskom stadionu
- D2 subotom od 13:15-14:15 na Maksimirskom stadonu





- srijeda 21.4. u 20:00 Filipovićeva 1 (Završni ispit Trenerska škola), o/o Viki

- četvrtak 22.4. u 17:00 KD V.Lisinkog (WRC svjetski rally, NSB), o/o Šef

- nedjelja 25.4. u ???? Kumrovec (WCR svjetski rally, dodjele medalja), o/o Šef

- subota 2.5. u ???? SRC Jarun (Svjetski veslački kup), o/o Šef

- nedjelja 3.5. u ???? SRC Jarun (Svjetski veslački kup), o/o Šef





U POSEDARJU IMAMO RADOVE

Imamo velike radove u Posedarju. Mijenjamo 200 četvornih metara laminata u ploćice. Majstori su u punom poslu! Sve će biti gotovo do 1.5. tako da će ovogodišnji Ljetni kamp biti u novoouređenim prostorima.





OGRADE

U Zagrebačkim mažoretkinjama imamo vlastitih ograda, ali imamo uskladištene i ograde Saveza, pa u skladištima imamo:

- 20 metara vlastitih ograda na razvlačenje
- 100 metara niskih ograda (za stolni tenis)
- 100 metara ograda HMS-a
- 50 metara ograda EMA-e
- 50 čunjeva




TEHNICIRANJE SA ŠTAPOM

Ponavljanje elemenata tehniciranje sa štapom JE OVEZA i nakon zagrijavanja NAJBITNIJI SEGMENT TRENINGA.

Važno je posvetiti se od prvog dana tehniciranju i krenuti ozbiljno i kvalitetno učiti mažoretkinje osmici i kuhanju. Naime, ukoliko zanemarite učenje abecede, ne možete očekivati savršeno čitanje engleskog jezika u budućnosti. No, isto tako savršeno izvježbana abeceda ne znači da ćete automatski savršeno čitati engleski. To znači da sa mažoretkinjama treba raditi konstantno na tehniciranju, u svim fazama njihovog razvoja u Zagrebačkim mažoretkinjama.

KRAJNJI CILJ programa je da pad štapa bude iznimka.

Ispitivanja tehniciranja sa štapom se vrše jednom tjedno, a S1A, S1B i J1A imaju i dodatni trening tehniciranja za svaku mažoretkinju koja ne odradi zadani standard.





ZAGREBAČKE INVESTICIJE

31,4 milijardi investicija u dugotrajnu imovinu
- 3,5 milijardi prerađivačka industrija
- 3,5 prijevoz i skladištenje
- 3,4 informacije i komunikacije
- 3,3 javna uprava i obrana
- 3,2 financijska djelatnost i osiguranje





ZGRADA TVORNICE DUHANA

Zgrada Tvornice duhana Zagreb sastoji se od tri različite zgrade u L obliku. Osnovna zgrada je napravljena 1882. kao neorenesansna zgrada. Zgrada je jedna od najbolje očuvanih industrijskih građevina druge polovice 19. stoljeća. Proizvodnja duhana u Zagrebu počela je 1819. Iako je Tvornica duhana Zagreb držala i 60% proizvodnje cigareta, 1998. prodana je Tvornici duhana Rovinj, da bi 2007. proizvodnja duhana u Zagrebu bila zatvorena.

U zgradu je trebao biti smješten Hrvatski povijesni muzej, najstariji zagrebački muzej, no ove godine je odlučeno da će Hrvatski povijesni muzej ići u zgradu Hidrometeorološkog zavoda (koji se seli u novu zgradu), a da će u Tvornicu Duhana useliti Hrvatski restauratorski zavod. Još jedna od većih zagrebačkih gluposti. Zgrada je doslovce savršena za muzej, a ne za administrativno-uredske štakore, čime će ovaj vrhunski prostor umjesto da služi cijelom narodu postati ekskluzivna građevina za uredske djelatnike.






KAJKATI
kaj = što
kajkavci = koji govore kajkavicu
kajkati, kajgariti = govoriti kajkavicu
kajgot = svašta
kajgotarije = svaštarije, što god

„Čuj daj naj kajkarit nejde ti“ = Hajde nemoj pričat kajkavski, ne uspijevaš
„Ma to je baš kajgot“ = baš svašta
„Naj pripovedati kajgotarije“ = daj nemoj govoriti što god






ŽEMLJE

U ono vrijeme u pekarnicama nije bilo toliko proizvoda kao danas. Ni izblizu. No, oni koji su bili su stvarno bili prefini. Nešto od tih proizvoda se još ponegdje može naći, ali teško sve na jednom mjestu.

Žemlje su bile mala peciva za sendviče koje su na sredini bile urezane. Tijesto je bilo prhko, a sama žemlja lagano hrskava. Veće pecivo za velike sendviče dužine oko 30 cm je bio talijan. Talijan je bio vrlo mekano pecivo. Hrskava varijanta talijana zvala se lizika. Pekarnice su prodavale i lepinje. Uz sve ovo smo imali i varažinske klipiće slanu deliciju koja se mogla jesti i sama. Kasnije, krajem osamdesetih došli su i slanci.

Pecivo koje se jelo samo, ali kao desert bio je perec koji je na sebi imao sol a bio je ispleten u specifičan oblik. Svaka iole bolja pekarnica, te trgovine imale su piroške, specifično teško pecivo punjeno sirom. Uz to prodavale su se i krafne isključivo sa pekmezom (bitno kasnije je došla čokolada, vanilija i drugi nadjevi). Od slatkijih deserata imali smo i Fri-fri, specifičan desert od čokolade.





LJETNI KAMP 2020. - 6. dio
foto: Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

6. dan (četvrtak)






















































...nastavak u idućem postu...

(objavljeno: utorak, 20.04.2021. u 18:48) komentiraj (0)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.