SVAKODNEVNI NASTUPI



Od subote 21.11. do srijede 25.11. imamo svakodnevne nastupe (dodjele medalja i protokol) na 8.Europskom klupskom prvenstvu u taekwondou. Na prvenstvu je 850 učesnika (650 natjecatelja) iz 42 zemlje.

Kako smo tamo cijeli dan, ovisno o danu odrađujemo ceremonijale sa dvije ili tri ekipe koje se mijenjaju (po 3-4 sata svaka ekipa).

U Westinu imamo organiziran ručak i večeru, a sve cure se testiraju za Covid-19 prije ulaska u dvoranu. Sve su do sada bile negativne! :-)






Molimo da obavite slijedeće:
- obrasce za stipendije ste morali poslati do 23.11.
- kartoteku najkasnije do 28.11.
- ugovore najkasnije do 28.11.
- pročitajte Brošuru o Zagrebačkim mažoretkinjama





Postoji mogućnost promjene rasporeda nastupa, o ćemu ćemo Vas blagovremeno izvjestiti.

> utorak 24.11. hotel Westin (Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou), o/o Šef

> srijeda 25.11. hotel Westin (Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou), o/o Šef





UJEVIĆI SE PRESELILI IZ JASKE U ZAGREB
Iako se naša mažoretkinja S1A Vannesa Ujević već odavno preselila iz Jastrebarskog u svoj stan u Zagrebu, sada se i ostatak obitelji Ujević preselio u Zagreb, pa tako i Ana koja je u J1A.





KOLIKO SURADNIKA IMAJU ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE

Uprava: 4 stalno zaposlena
Stalnih trenera: 10 (jedan stalno zaposlen)
Povremenih trenera: 4
Stručni stožer: 7 + 3 trenera
- frizerka
- vizažistica
- organizatorica
- fotograf
- video snimatelj
- zdravstvena služba
- vođa navijačkog plemena
Povjerenika i stručnih suradnika: 12
Osoba u drugim tvrkama koji rade za nas (računovodstvo, autobusni prijevoz, odvjetnički ured, osiguranje, tiskara, audio studijo): 6

Sveukupno: 43 osobe koje redovno rade ili surađuju za Zagrebačke mažoretkinje






STRUČNI STOŽER

Stručni stožer tvore stručnjaci koji pripremaju sudjelovanje Zagrebačkih mažoretkinja na prvenstvima i najbitnijim nasupima. Članovi Stručnog stožera su promijenjivi, a veličina Stručnog stožera ovisi o potrebama tima u konkretnom momentu. Trenutni članovi stručnog stožera su:

Viktorija Čeh, prva trenerica
Monika Uđbinac, trenerica 1A juniorskog sastava
Fran Markulin, voditelj Drum linea
Gordana Šćuric, organizatorica
Irena Rašić, zdravstvo
dr. Robert Dugorepec, fizioterapeut
Zdenka Mihelj, vizažistica
Valentina Behin, frizerka
Željko Bakšaj Žac, fotograf
Nela Borovnjak, voditeljica navijačkog plemena
Martina Šćuric, povjerenica za internet objave

Uz članove Stručnog stožera Zagrebačke mažoretkinje imaju još i povjerenike, te savjetnike za pojedine resore svog djelovanja.





FRANJEVAČKI SAMOSTAN
Franjevački samostan i crkva na Kaptolu od 1900. je sjedište Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Franjevci su u Zagreb stigli u 13. stoljeću, kada su prvi sljedbenici Sv.Franje otišli iz Italije diljem Europe. Prema jednoj predaji u Zagrebu je boravio i sam sv. Franjo Asiški. Prema toj predaji sv. Franjo je stanovao kod obitelji Galović, koji su imanje poklonili franjevcima, te je na mjestu te kuće i sagrađen franjevački samostan, a unutar njega, na mjestu gdje je bila kuća, postoji i kapelica sv.Franji. 1613. u samostalnu radi Škola moralnog bogoslovlja gdje predaj Bartol Kašić. Unutar samostala braća su imala i lječilište sa vlastitim zdravstvenim radnicima. Danas unutar samostana obavljaju pastoralni rad, imaju sjemenište i bogosloviju, upravnu kuću Provincije, uredništvo časopisa Brat Franjo, izdavačku kuću, te pučku kuhinju. 1936. uz samostan je sagrađena Franjevačka dvorana, danas zgrada kazališta Komedija.

Samostan na sjevernoj strani ima crkvu, od koje se protežu dva kraka i treći koji paralelno zatvara četverokutasti oblik samostana. U sredini je park sa spomenikom. Istočno krilo ima prostranu terasu. Središnja prostorija samostana je refektorij (blagovaonica) koja ima fukciju ne samo zajedničkih obroka, nego i okupljanja braće. Crkva sv. Franje podignuta je u 13. stoljeću, obnovljena u 17, te potpuno rekonstruirana nakon potresa 1880. prema nacrtima Hermanna Bollea koji je dodao i novi toranj. Spomenik Gospa nije se pomakao u bombardiranju 1944. kada su dvije savezničke bombe razorile samostan i potpuno uništile zapadno krilo.

Gospa se nije pomakla ni i u potresu 2020. Samostan je toliko stradao da su se fratri morali iseliti, no spomenik Gospe nije se pomakao. U Zagrebu postoji još jedan franjevački samostan, u Sigetu.







GRADSKA GROBLJA

3 velika gradska groblja (Mirogoj, Miroševac, Markovo Polje), 22 manja groblja na rubnim dijelovima grada, te krematorij
1876. prvo gradsko groblje (Mirogoj)
158,2 hektara
499.232 pokopanih
112.089 kremiranih






KVART

Kvart (prije tri generacije se isto zvalo firtl) = gradska četvrtak
Elitni kvart = sjeverni dio grada u posljemenskoj zoni (Pantovčak, Šestine, Gračani...)
Čorava ulica, čorsokak = slijepa cesta
Plac = trg (Cvjetni plac), tržnica
Šlos = dvorac

„S kojeg si ti kvarta“ = Iz koje si ti zagrebačke četvrti
„To ti je drek od kvarta“ = Živiš u lošoj četvrti







CICI-MICI NA ŠIBICI
Cici-mici na šibici je bio desert koji su klinci kupovali na sajmovima, ispred kina, utakmica, koncerata… Radi se o karameliziranom voću ili orasima nabodenim na štapiću. Prodavaći su istinski smiješno zvučali kad su urlali „Ajmo cici-mici-na-šiiiiibiciiii“.

Na istim štanovima je bilo i medenjaka (kolač od tijesta sa medom), šećerne vate (pufnata poslastica na štapiću od obojanog šećera), raznih lizalica, te raznih sjemenki (koštice od bundeve, bademi, lešnjaci…) koji su se reklamirali kao „sport za zube“.





TEAM BUILDING U ZAGORJU - 4. dio

Palačinke, roštilj, hamburgeri, dobra zezancija i svaka cura koja je imala nek "ajoj" zadatak
























I pobjednice TLZP - razvodnička grupa Poza
















...nastavak u idućem postu...

(objavljeno: utorak, 24.11.2020. u 09:31) komentiraj (0)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.