NOVA MAŽORET BAJKA U NEDJELJU


OTVORILI SMO DODATNA MJESTA ZA KONCERT


Otvorili smo dodatne karte za koncert, koje možete nabaviti na treninzima u petak i subotu, a do isteka zaliha.

U nedjelju 12.3. u 19 sati je premijera NOVE mažoret bajke, 8. po redu "Mažoretkinje na karnevalu". Do sada smo izveli 7 bajki, te 5 reizvedbi. Ovo je 13. izvedba i 8. bajka.



Druga generalna proba, održati će se u nedjelju 12. ožujka 2017. u velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske sa početkom u 11 sati (za sve sastave). Svi sudionici, svih sastava (i juniorskih i dječjih i seniorskih) moraju doći u 11 sati ispred ulaza u Stančićevu 4. Nakon dovršetka generalnih proba dječjeg sastava isti idu kući i vraćaju se u 17.45 sati, dok sve ostale mažoretkinje ostaju na 3. probi, tj. do samog koncerta. Mažoretkinjama koje sudjeluju u koncertu nisu potrebne ulaznice!!!!
NAPOMINJEMO kako mažoretkinje moraju uzeti dovoljno hrane i pića za cijeli dan.


Za koncert svi moraju sa sobom uzeti svoje mažoret-štapove. Nitko bez karte neće moći ući u krug Ministarstva (zbog rigorozne kontrole vojne policije), čak niti na generalnu probu (osim, naravno, mažoretkinja).



NASTUPI

- subota 11.3. u 13:00 Zapadna tribina Maksmirskog stadiona (Dinamo-Split), o/o Šef

- nedjelja 12.3. u 9:00 službeni ulaz Dvorane "Zvonimir" MORH-a, Stančićeva 4 (Mažoret bajka "Mažoretkinje na karnevalu"), o/o Šef
# plesni nastup svih sastava



FOTKE sa GENERALKE ZA KONCERT

















>













...daleko više od toga vidjet ćete na predstavi!





KAKO RADI UPRAVA

Uprava Zagrebačkih mažoretkinja organizira sve segmente rada tima. U upravi radi:
- direktor
- predstojnica ureda
- tajnica
- referentica za računovodstvo
- dostavljač
a povremeno se za neke specifične projekte angažira i osoba za konkretan dugoročni zadatak (međunarodna suradnja, projekti EU, interkontinentalne turneje, projekt hostesiranja) ili angažira pomoćno osoblje (studentice) za povremene kraće poslove.

Ured Zagrebačkih mažoretkinja ima 3 ureda (5 radnih jedinica), tri garaže, šest skladišta, kuhinju i pomoćne prostorije, 2 telefonske linije i opremljen je svom opremom (umreženim kompjuterima, faxevima, plastifikatorima, opremom za uvezivanje, skenerima, tri printera...), 3 službena automobila i jednim mopedom, skladišnom i transportnom opremom...

Uredovno vrijeme uprave je radnim danom od 8:30 do 16:30 sati (no i puno duže kada treba).

Uz redovan posao uprava ima niz neformalnih načina funkcioniranja i motivacijskih okupljanja:
- team buildinge izvan ureda
- roštiljade
- odlaske na zajedničke "cuge" i ručkove...
- šef povremeno kuha za sve
- igraju se društvene igre
- novogodišnji ručak
- odlazak na tulume




KATHARINE HAPBURN
(1907-2003, američka glumica)

Ružan je život još uvijek bolji od lijepog sprovoda.

Ako poštujete sva pravila, propustit ćete svu zabavu!




TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA

Glavni je trg grada Zagreba. Današnje ime nosi od 1848. godine. Zagrepčanci ga skraćeno zovu još i Jelačićev trg, Jelačić plac, Trg ili Trgač ("jel ovaj tramvaj vozi na trgač"). Tijekom povijesti zvao se Trg Republike (od 1947. do 1990.) i Harmica, od mađarskog harmincz jer se tu ubirala tridesetina, tj. postojala je mitnica na kojoj se ubirala daća. Po njoj se prolaz na sredini sjevernog dijela Trga odmah iza spomenika bana Jelačića koji vodi prema Dolcu zove se Harmica.

Jelačićevim trgom dominira kip bana Josipa Jelačića kipara Dominika Fernkorna, danas okrenut prema jugu. Kada je kip 1866. prvi put postavljen na trg, gledao je prema sjeveru, prema Mađarskoj. 1947. godine komunistički režim kip je uklonio, a 1990. kip je ceremonijalno vraćen na trg.

Na istočnoj strani trga nalazi se fontana koja je suvremena verzija Manduševca, iliti Mandušinog zdenca. Prema legendi, Zagreb je dobio ime po lijepoj Manduši koja je, ZAGRABila vode iz tog zdenca, napojila vojsku koja je tuda prolazila, te se u nju zaljubio drevni ban koji je tu vojsku vodio i koji se zbog nje ovdje nastanio i ustanovio Zagreb. Ljubav je, pram legendi, imala nesretan svršetak jer je bana vlastiti brat zbog Mande ubio i pritom na silu oženio Mandu, a ista je umrla od tuge, te se njen duh još uvijek može vidjeti iznad Kule Lotrščak. U vrijeme dok je voda iz zdenca bila pitka, govorilo se da će se onaj tko se ondje napije vode uvijek vraćati u Zagreb. Danas živi predaja o Manduševcu kao zdencu sreće koji ispunjava želju za novčić.

Osim što se na Trgu bana Josipa Jelačića održavaju središnja društvena događanja, stanovnici se svakodnevno sastaju na za to najpoznatijim mjestima u gradu – “pod satom” (kod javnog sata na zapadnoj strani Trga) ili “pod repom“ (kod spomenika banu Jalačiću).

Trg se nije oduvijek nalazio u krugu grada, već je bio prazna poljana ispod zidina Gradeca i Kaptola, na kojoj su obitavali došljaci kojima je pristup gradu bio zabranjen. Širenjem grada na Ilicu i Staru Vlašku i Trg bana Jelačića je postao najužim dijelom grada.

Gradske vlasti su 1641. godine odredile da će se na mjestu Jelačić placa održavati sajmovi, a i danas se na Trgu više puta godišnje održavaju specijalizirani sajmovi (Kupujmo hrvatsko, Dani Zagorja na Trgu, Sajam zimnice, Markov Sajam...).

Današnje zgrade su nastajale od početka 19. stoljeća. Na njihovim fasadama su vidljivi različiti graditeljski stilovi od neostilova 19. stoljeća, bidermajera i secesije do moderne i postmoderne.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 10.03.2017. u 20:45) komentiraj (11)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.