magistra socijalnog rada Andreja je rođena 23. prosinca 1983. u Zagrebu. Nakon OŠ u Gornjem Vrapču maturirala je u 1. ekonomskoj školi. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao administrator u Quehenberger logistics. Udaje se iduće subota (11.6.) za Josipa Gavrilovića. Zagrebačke mažoretkinje je upisala 1995. godine, 1997. je prešla u seniorke a listopadu 1999. u Seniorski 1A. u veljači 2001. ušla je u 1. formaciju. 2003. je postala razvodnica, a iz tima je otišla 2005. godine. Sa državnih i europskih prvenstava osvojila je 9 zlatnih i 2 srebrne medalje. Osobne karakteristike: iskrenost, upornost, komunikativnost, fleksibilnost, savjesnost, marljivost, poštenost… Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: Svaki nastup je na svoj način bio poseban i lijep. Nastupi na stadionu i svaki doček u Zračnoj luci Pleso uglavnom su mi u najdražem sjećanju. Boban day na Maksimiru, doček Janice Kostelić, i naravno nastupi na prvenstvima… Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Karibi (Martinik) Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: - osvajanje medalja bilo kada i bilo gdje - to što sam postala razvodnica - to što sam dobila Zlatni štap - Toyota turneja - misa na Uskrs u Francuskoj - sudjelovanje na 2. svjetskim vojnim igrama - besplatno gledanje nogometnih utakmica iz lože Anegdota iz Zagrebačkih mažoretkinja: Na Karibima je često njihovo jelo bilo slatkog okusa (jeli smo grah s bananama, tunu s nekim slatkim preljevom…). Jedne večeri odlučili smo imati „Hrvatsku večer“ i mislili kako članovima benda za koji smo pripremali večeru neće puno toga odgovarati, pa ćemo se mi kasnije najesti. Alen je pekao roštilj, a mi smo cure bile raspoređene u grupe i svaka je grupa nešto pripremala (salate, štrukle, kolače…). No, oni su pojeli sve. Jeli su i kiselo zelje i orehnjaču istovremeno. Sve im je bilo fino. Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Utjecale su jako, naučile su me disciplini i točnosti, te odgovornosti i hijerarhiji koja se može preslikati u svaku firmu i na svako radno mjesto. Naučile su me i da se upornost isplati, te da svaki trud donese nagradu. A znam se i presvući bilo gdje na putu, a da to nitko ne primijeti J I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: - Andreja svako toliko naleti u kvart, na nastupe, aktivnosti - udaje se idući vikend, naravno, uz špalir Zagrebačkih mažoretkinja, te niz bivših cura na vjenčanju Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama: Curke UŽIVAJTE sada! I sad se družite, plešite, nastupajte, putujte, pijte kave prije nastupa, izlazite zajedno… jer biti će još prilika u životu kada ćete to sve moći, ali nikada u tolikoj povezanosti i u jednoj takvoj zajednici u kakvoj se trenutno nalazite. I slušajte Alena - mnogo toga možete naučiti od njega! I kad je strog , i kad je blag, i kad je ljuti, i kad je raspoložen - on vam uvijek želi dobro KOLIKO IMAMO UNIFORMI Zagrebačke mažoretkinje imaju 274 aktivnih uniformi, od čega: - 32 jesenske uniforme Seniorskog 1A sastava - 32 ljetne uniforme Seniorskog 1A sastava - 32 zimske uniforme Seniorskog 1A sastava - 25 uniformi Seniorskog 1B sastava - 19 uniformi Juniorskog 1A sastava - 19 uniformi Kadetskog 1A sastava - 20 uniformi 1. dječjeg sastava - 40 paradnih uniformi orkestra - 30 vojnih uniformi orkestra - 25 kompleta koje je za nas napravio Hrvatski nogometni savez Uz to imamo oko 100 različitih kostima za mažoret bajku. U arhivi imamo starih uniformi: - 3 originalne iz 1993. - 14 replika uniformi iz 1993. - 17 juniorskih uniformi iz 1995. - 25 seniorskih uniformi iz 1995. - 25 seniorsih uniformi iz 1999. Sveukupno imamo 458 kostima i uniformi Aktivna seniorska uniforma sastoji se od: - ljetnog sakoa - jesenskog sakoa - pelerine - suknje - zimskih hlača - kape - čizama - gačica - grudnjaka - potkošulje bez rukava - potkošulje sa dugim rukavima - rukavica - zimske marame - zimskih termo tajci - naušnica - torba za čizme - kutija za kapu - futrola za uniformu Uz to svaka mažoretkinja Seniorskog 1A ima još i: - HNS majcu - HNS suknja - HNS kapa - HNS dres i štucne - Erima hlačice - ljetni sportski komplet sa bretelicama - ljetni sportski komplet suknja - pidžama (sa dugim rukavima i hlačama) - Henkel majca sa kratkim rukavima - kupaći kostim jednodjelni - plava trenirka - tamnoplava suknja - majca Zg. mažoretkinje sa kratkim rukavima - majca "Karibi" - šuškavac - Zg šilterica - Nike tajce - Nike bijela majca sa kratkim rukavom - Nike roza majca sa kratkim rukavom - Nike šuškavac - šuškavac "Sokol Marić" - majca kratki rukav "Sokol Marić" - majca dugi rukav "Sokol Marić" - futsal bočica Razvodnice i predvodnice još imaju: - Valentino majca - Valentino suknja - Pulover sa kapuljačom Predvodnice još imaju: - prsluk - polo majca - ogrtač - termo čaša za put Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete. ŠEĆER JE SMRT Šećer je jednaka nesreća kao i masnoće. Izbjegavajte, što manje unosite, još bolje ne unosite uopće. I ovako ćete ga dovoljno dobiti kroz industrijsku hranu koja ga radi profita ubacuje u hranu nekoliko puta više nego je potrebno (da u vama stvori drogu i da ponovo kupujete proizvod). Šećer u vama stvara energetsku bombu i on odlazi direktno na „skladištenje“ u masne naslage. Takva energetska bomb primamljiva je za organizam koji želi stvarati masne naslage za „crne dane“ i zato organizam traži novu energetsku bombu. To je razlog zašto kad krenemo izjedati kolače, torte i ostale slastice, doslovce ne možemo stati. Preskočite desert, neće propasti svijet, zar ne? I ustanovi ćete, što manje šećera unosite, to ćete imati manju potrebu za njim. I obratno, mnogo šećera traži još više šećera. Čokolada ne, a ako morate onda tamna Izbjegavajte čokoladu što više, ali ako baš ne možete bez nje onda si povremeno priuštite tamnu čokoladu sa više od 50% kakaa. Tamna čokolada je ukusna, zadovoljit će vaše tjelesne potrebe, a ima daleko manje šećera nego ostale čokolade. PRIHVATLJIVA ZAMJENA ZA ŠEĆER Rižin i ječmeni sirup, nisu najbolje rješenje za vas, ali su bolji zaslađivaći od bijelog šećera. Med Med je svakako neusporedivo zdraviji od šećera. U Rumunjskoj sam naučio piti limunadu sa medom i mentom. Nešto najbolje što sam pio u životu. Osvježavajuće i prefino. Limunada jest izuzetno zdrava za vas (vitamin C), ali nekoliko žlica šećera koje pritom umiješamo da ne bude kisela je za nas čisto trčanje ka smrti. Sa medom je potpuno druga stvar. Probajte neće vam biti žao. Pijte čaj i radite kolače sa medom. To je daleko zdravije nego adekvatna količina šećera. Smeđi šećer je zapravo bijeli šećer! A smeđi šećer, pa on je navodno zdrav? Ne, zdrav nije, štetan je, ali je manje štetan od rafiniranog bijelog. Samo, problem je što je gotovo sav smeđi šećer koji se kod nas prodaje čista prevara, zapravo je to bijeli rafinirani šećer koji je pobojan smeđom bojom. I tada ne pijete samo štetan šećer nego još i umjetne boje. Kako ćete otkriti je li šećer stvarno smeđ. Ubacite ga u malo vode i promiješajte. Ako voda postane smeđkasta, a šećer postane bijel, onda je to prevara koja je još više štetna za vas. Na Martiniku sam kupio pravi smeđi šećer od šećerne trske i on je potpuno drugačijeg okusa od ovog „našeg“. I ne postaje bijel u vodi. Umjetni zaslađivači su vrlo štetni, ali su bolji od šećera Umjetni zaslađivači nisu dobri po vaše zdravlje, kancerogeni su, pa ih što više izbjegavajte. Sa umjetnim zaslađivaćima u sebe ubacujete gomilu drugih štetnih tvari i otrova, no ipak su zdraviji od šećera, posebno ako ih ne upotrebljavate u enormnim količinama. Jednostavno smanjite količinu slatkih jela. Dukan kaže pijete Coca Colu Zero, ona je odličan nadomjestak za slatko i stvorit će vam dojam da unosite slatke tvari. Ma ne! To je zdravije od obične kole, ali je još uvijek štetno i ekstremno nezdravo, a kancerogenost umjetnih sladila je vrlo opasna. Stevija izvrsno rješenje Stevija je biljka koja nema kalorija a 30 puta je slađa od šećera. Stoga ako je stavljate u kolače ili kavu, zaboravite recept morate je staviti daleko manje. No, da bi produžili trajanje stevije proizvođači u nju stavljaju šećerni alkohol i niz kemijskih dodataka koji su vrlo loši za vas. Zato dobro proučite deklaraciju stevije koju kupujete. Ili još bolje kupite steviju uzgojenu na selu, bez kemije. Oprez, stevija može rezultirati još jačom potrebom za slatkim, pa nemojte posegnuti za proizvodima od šećera nakon korištenja stevije. 1 kapljica stevije = 1 žličica šećera = 6 gr šećera (100 gr šećera = 17 kapljica stevije) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE: 1. pritisnite natpis "komentiraj" 2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac" 3. upišite svoj nadimak 4. napišite komentar 5. pritisnite tipku "POŠALJI" Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! |
Od četvrtka 26.05. do subote 29.05. neće se održavati treninzi za zbog zahtjeva većine roditelja koji spajaju praznik s vikendom. |
|
|
|
|
|
|
|
- četvrtak 12.5. u 7:00 hotel Sheraton (doček grupe iz Egipta), o/o ???? - subota 14.5 u ???? okretište Črnomerec (Dan grada Veliko Trgovište), o/o Šef # plesni nastup Seniorskog 1A sa puhačim okestrom - subota 14.5. u ???? nakon nastupa u V.Trgovištu (Turneja Luxembourg), o/o Šef # turneja Seniorskog 1A sa puhačim orkestrom - nedjelja 15.5. u 9:30 Bundek (Dani dječjih vrtića), o/o Dora # plesni nastup Juniorskog 1A FOTKE - sa utakmice Dinamo-Zagreb fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene IVANA ČORIĆ Čonfa diplomirana ekonomistica Čonfa je rođena 8. lipnja 1983. u Zagrebu gdje je išla i u osnovnu školu. 2001. je maturirala u X. gimnaziji u Zagrebu, a potom je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je u Zagrebačkim mažoretkinjma na tajničkim i administrativnim poslovima, u Cosmopolitan Life Vienna Insurance Group osiguranju kao asistentica direktora odjela računovodstva i financija, potom je bila stručna suradnica za računovodstvo i financije u Helios Vienna Insurance osiguranju. Danas je voditeljica odjela premijskog knjigovodstva za životna osiguranja u Wiener osiguranju Vienna Insurance Grupe. Bavi se još i ritmikom, rekreativno trči (istrčala je 5 polumaratona), te planinarenjem. Licencirani je vodić društvenih izleta HPS-a. U Zagrebačke mažoretkinje upisala se 1994. godine. U seniorke je ušla 1997, a u 1A seniorski u siječnju 1999. Dvije godine kasnije ušla je u 1. formaciju. Iz tima je otišla 2003. Sa seniorkama je osvojila dva zlata na Državnom prvenstvu (2001. i 2002.) te 2 zlata na Europskom prvenstvu (Engleska 2001. i Poljska 2002). Trenerica je postala 2003. godine, a trenirala je nekoliko grupa Zagrebačkih mažoretkinja, kao i Klub mažoretkinja "Sesvećanke" i to do 2011. godine. Sa Sesvećankama je bila dva puta brončana, te se plasirala na Europsko prvenstvo. Čonfa je i nacionalni viši sudac mažoret-plesa. U timu je dobila nadimak Čonfa, koji ju prati i danas. No, Čonfa je uvijek bila dobri duh Zagrebačkih mažoretkinja. Uvijek nasmijana, ali uvijek. Uvijek vedra, spremna za neku zazanciju, Čonfa se ne zna ni rukovati bez da ne izvede neku foru. Još danas, 13 godina nakon što je otišla iz tima svi znaju tko je Čonfa i koliko je ona mogla i najnapetiju lošu situaciju okrenuti na pozitivu. Osobne karakteristike: tolerantna, strpljiva, pozitivna osoba Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: svi nastupi na Trgu bana Jelačića Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Martinik (Karibi), naravno Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: moje prvo državno prvenstvo Anegdota iz Zagrebačkih mažoretkinja: Joooj, bilo ih je more, pripreme za državno u Eko selu :-) 9-dnevna turneja u Francuskoj, Mazamet-nastup na stadionu :-) :-) :-) Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Dok sam plesala u Zagrebačkim mažoretkinjama upoznala sam prijatelje za cijeli život (te se i pokumila). Naučila sam što je to timski rad. Također sam naučila uskladiti obveze (tada škola, danas posao) sa svojim slobodnim vremenom i hobijima. Naučila sam da ukoliko si uporan i trudiš se da je sve moguće. Također, praksu šminkanja za nastupe dovela sam do savršenstva, danas se našminkam u 5 minuta (full make up) i uvijek dobijem pozitivne komentare. I naravno osmjeh G16 koji otvara sva vrata! I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: - Čonfa nas svako toliko iznenadi dolaskom na trening obzirom da joj je Maksimirski stadion na biciklističkoj turi do doma, a onda uvijek da neki savjet koreografu - Čonfa je aktivna sutkinja mažoret-plesa Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama: Predanim radom i upornošću svaki cilj je ostvariv, kako u Zagrebačkim mažoretkinjama, tako i u životu. KOLIKO NASTUPA DO SADA U 22 i pol godine postojanja Zagrebačke mažoretkinje su odradile 3904 nastupa. Od toga 79% nastupa odradili smo u Zagrebu, 14% u drugim dijelovima Hrvatske, te 7% u inozemstvu. U Hrvatskoj smo odradili preko 500 nastupa u 138 različitih gradova, a najviše nastupa smo odradili u Jastrebarskom (39), Rijeci (22), Samoboru (22), Zaprešiću (18), Sv. Križu Začretju (17), Karlovcu (14), V.Gorici (14), Osijeku (13), Biogradu (10), Dubrovniku (9)... U inozemstvu smo odradili ukupno 270 nastupa od čega najviše u Francuskoj (91), Italiji (26), Austriji (21), Sloveniji (15), Srbiji (15), Španjolskoj (12), BiH (12), Martiniku (10), V. Britaniji (10) i Češkoj (9). U Zagrebu smo odradili skoro 3.100 nastupa, a najviše nastupa smo imali na Stadionu Dinamo (380), Zračnoj luci Zagreb (348), Trgu bana Jelačića (182), Zagrebačkom velesajmu (158), KC D.Petrović (136), Jarunu (94), Domu sportova (92), KD V.Lisinski (65), Mecratoneu (57) i Sheratonu (53). Godišnje odradimo do 250 nastupa. Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete. KAKO SMANJITI UNOS MASTI Da, meso i ostala hrana neukusna je bez masti. Dok sam bio na Dukanovoj dijeti jeo sam malo prvenstveno zato što mi je hrana bila neukusna i presuha, te time odbojna. Doslovce mi se povraćalo od svakog zalogaja presuhog mesa. Mast ili ulje daju okus jelima. No, moraju li jaja plivati u masti, mora li meso biti potopljeno u masnim naslagama? Naravno da ne. Hajmo za početak ne pretjerivati sa masnoćama, da ne bi došli u situaciju da mjesecima ili ostatak života ne bi imali zabranu unosa masnoća zbog opasnosti po život. Ne zaboravite da vas masnoće čine debelim, da začepljuju arterije što je opasno po život, da štete srcu, jetrima, bubrezima i ostalim organima, stvaraju visok krvni tlak, dijabetes, osteoporozu, artritis, te rak dojki, maternice i debelog crijeva. I nemojte se zanositi da su štetne samo životinjske masti. Štetno je i ulje, gotovo jednako, pa čak i maslinovo ulje. Maslinovo ulje će vas štititi od prekomjernog kolesterola, ali će vas udebljati i i povećati rizik od srčanog udara. Neki misle da je maslac ili margarin zdrav. Nisu! Još su štetniji. Nema zdravih masnoća, izbjegavajte ih na sve načine. Smanjite količinu masnoća koliko god možete. I još malo više od toga. Konačno i ovako čete preko industrijske hrane unositi previše masti pa čak i ako je ni malo ne stavljate dok kuhate. Salata se može napraviti bez ulja. Odlična je. Stavite Acceto Balsamico, malo mineralne vode i začina za dresing (vlasac, bosiljak, sol, papar, luk…). I shvatiti ćete da ulje uopće ne trebate. Omlet bez ulja je vrlo dobar. OK, onaj sa masnoćama je bolji, ali svejedno, onaj bez je više nego ukusan. Pa onda zašto ne bi jeli malo zdravije ako je više nego ukusno? Samo zato što je sa masnoćama još bitno ukusnije? Riba koja se peče na grilu bez imalo masti ostaje ukusna i sočna, a jednako je i sa pilećim batcima i krilcima kojima uopće ne treba ni kap masti da bi se ispekla ukusno i hrskavo (oni sami imaju vrlo mnogo masti koju ispuste i na kojoj se ispeku). Nabavite gril tavu ili električni roštilj i pripremajte ribu, piletinu i ostale vrste mesa bez i malo masti. U svakom slučaju nabavite nerafinirana hladno prešana ulja umjesto industrijskih toplo prešanih ulja jer su hladno prešana ulja daleko zdravija. Danas već ima nekoliko manjih proizvođača koji ih proizvode. Većinu ovdje navedenih ulja možete nabaviti u Konzumu, hladno prešana morate nabaviti kod privatnih proizvođača i u specijaliziranim prodavaonicama. Ulja na kojima se smije kuhati: • Sezamovo ulje # Odličan izvor omega-6 masnih kiselina, dobro za bolesti srca i krvnih žila, čisti organizam od otrova, poboljšava imunitet, pomaže u borbi protiv raka # Svjetla varijanta (nepržene, sirove sjemenke) upotrebljava se za prženje, tamna varijanta se dodaje potkraj kuhanja • Kokosovo ulje (na niskim temperaturama ponaša se kao maslac i u krutom je stanju, ako ga koristite kao maslac stavite 15% manje nego u receptu, koristite ga za kolače, na višim temperaturama dobro se ponaša za pečenje i prženje nije dobro za salate) # izvor laurinske kiseline (majčino mljeko) # antivirusno i antibakterijsko djelovanje, štiti od mnogih bolesti Ulja na kojima se ne smije kuhati, tj. dodaju se samo u salatama i hladnim jelima (neka gube svoja svojstva, a kod nekih je to i opasno): • Konopljino ulje # jakom mnogo omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina, samo jedna žlica ovog ulja jednaka je dnevnim potrebama ovih kiselina, sadrži gotovo sve aminokiseline # snižava krvni tlak, uravnotežuje masnoće u krvi, dobro je za srce i krvne žile, imunitet, smanjuje upale i otrove u organizmu • Laneno ulje (kuhanjem se stvaraju vrlo štetni spojevi, dodavati salatama) # Obiluje mineralima i omega-3 (dvostruko više nego riblje ulje) i omega-6 nezasićenih masnih kiselina # Osnažuje imunitet, smanjuje tegobe dijabetesa, stabilizira razinu šećera u krvi, smanjuje mogućnost moždanog udara i infarkta, snažno djeluje na stanice raka • Bučino ulje # sadrži omega-3 i omega-6 nezasićene masne kiseline, bogato oleinskom kiselinom, brojnim mineralima, te vitaminima A, E, C i K # dobro za prostatu i mjehur, te upalu urinarnog sustava • Orahovo ulje # više od 80% omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina, mnogo minerala i vitamina # smanjuje rizike bolesti srca i krvnih žila, pomaže u borbi protiv kljivica, bakterija (E coli, Candida…) Ostala ulja nisu toliko dobra, ali su svakako bolja od suncokretova ili repina ulja, a to su palmino ulje, ulje makadamije, avokada, ulje kukuruznih klica i maslinovo ulje (dobro za kolesterol, ali deblja). Ulje kanole je jako zdravo, ali oprezno proizvođači na prevaru kanolom prozivaju ulje repice ili ga rade od GMO (oboje vrlo štetno). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE: 1. pritisnite natpis "komentiraj" 2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac" 3. upišite svoj nadimak 4. napišite komentar 5. pritisnite tipku "POŠALJI" Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! |
|
|
politolog Željka je rođena 8. prosinca 1986. u Zagrebu. Osnovnu školu je završila u Stenjevcu, a potom je maturirala na Gornjogradskoj gimnaziji u Zagrebu. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Završila je školu za strane jezike West End, te izvrsno govori engleski i njemački jezik. Danas je voditeljica smjene u Quehenbergeru, kompaniji za logistiku i transporte. U Zagrebačke mažoretkinje upisala se 1998. godine u juniorke. 2000. prelazi u Seniorski 1A, a dvije godine kasnije u 1. Formaciju. Iz Zagrebačkih mažoretkinja je otišla 2006. godine. U timu je osvojila 10 medalja sa državnih i europskih prvenstava. Osobne karakteristike: jednostavna Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: Državno prvenstvo u Fažani Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Rumunjska, Europsko prvenstvo Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: dodjele medalja na prvenstvima Anegdota iz Zagrebačkih mažoretkinja: pripreme na Jastrebarskom kada smo Marija Čokrlić i ja (no ovo će ipak ostati mala tajna te generacije) Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Svakako pozitivno, naučile su me disciplini i timskom radu, te omogućile da steknem prijatelje za cijeli život Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama: Budite jednostavne i ne radite klanove! Ostalo znate. KOLIKO ČLANOVA DO SADA Godišnji broj članova Zagrebačkih mažoretkinja oscilira od 620 (na početku godine) do 450 (na kraju sezone). Na audicijama godišnje upišemo od 150 do 210 novih članica. Do sada je sveukupno kroz Zagrebačke mažoretkinje prošlo preko 4.100 članova. Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete. ČIPSEVI I GRICKALICE – AKO IH NEMA NEĆEMO IH UNOSITI Čipsevi, štapići, smokiji, grickalice, bomboni, čokolade, rolade, lizalice… slatkiši i slaniši su najgora stvar za vas nakon kole i alkohola. Oni su prepuni štetnih tvari, prepuni soli, prepuni šećera… koji vas ekstremno brzo i jako debljaju. Oni imaju šećera i soli nekoliko puta više nego što bi zapravo trebali imati. O štetnim tvarima (boje, pojačivać okusa, dodaci, arome, konzervansi…) da i ne govorimo. Može li se bez toga? Ma naravno. I prije nego sam otišao na dijetu, nisam više od 3-4 puta godišnje pojeo par zalogaja grickalica (sve ukupno manje od jedne omanje vrećice). Što umjesto grickalica: • ako morate nešto grickat jedite orašaste plodove poput badema i oraha (spisak v.dolje)… oni imamu esencijalne masti i dobri su za vas, jer uništavaju štetne masti • nemojte kupovati grickalice i slatkiše, ako ih nema u kući jednostavno ih nećete jesti. Ako su tamo negdje u ladici, dići ćete se i navaliti ko ludi. I nećete stati dok ne ubijete ogromnu vrećicu čipsa. No, ako toga nema nećete otići sve do trgovine samo radi čipsa. • Ako se negdje izjeda čips u tonama (rođendani, tulumi), maknite se. Jednostavno otiđite od tamo i zabavljajte se nečim drugim. Jer samo miris čipsa toliko je primamljiv da ne možete odoljeti. Ako kartate, stavite čips na suprotni rub stola da ga ne možete dohvatiti. Kokice su nisko kalorične Ako već morate jesti grickalice jedite kokice. Naravno pritom ne mislim na one industrijske iz mikrovalne ili one već gotove i pakirane koje imaju užasno puno soli, kemijskih dodataka, boje, pojačivača okusa i vrlo su štetne. Nikako ne mislim i na premasne kokice u kinima koje su vrlo štetne. Kad kažem kokice mislim na one prirodne. Kupite običan kukuruz kokičar i stroj za kokice (košta tek 150 kn), ne pretjerujte sa soli i dobit ćete prihvatljiv zdraviji a ukusan dodatni obrok. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE: 1. pritisnite natpis "komentiraj" 2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac" 3. upišite svoj nadimak 4. napišite komentar 5. pritisnite tipku "POŠALJI" Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! |
< | svibanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |