**Davanje** (priča)

08 rujan 2023

Volim ovu priču. Nikad dovoljno puta ponoviti. Ljubav nije primanje već davanje. Zato je toliko nesretnih u ljubavi!

Na autocesti vozaču automobila puknula je guma. Na nesreću i rezervna guma bila je prazna. Nakon mnogo pokušaja jedan automobil stane i pomogne vozaču tako da mu je dao svoj rezervni kotac. Na pitanje kako da mu se oduži vozač koji je pomogao kratko je rekao pa pomozite nekome u nevolji i tako ćete mi se najbolje odužiti.
Nakon sto je vozač stigao na destinaciju išao je s parkirališta u Hotel i ugleda kako trojica tuku jednog čovjeka. Sjetivši se riječi uleti u gužvu i obzirom da je bio prilično jak rastjera napadače. Čovjek kojeg su tukli upita ga dobri čovječe kako da ti se odužim. Jednostavno odgovori spasitelj. Kad netko bude u nevolji pomozite mu. Taj napadnuti bio je direktor jedne velike tvrtke i imao je idući dan sastanak upravnog odbora na kojem je trebalo odlučiti tko će dobiti stan od firme. Već je sve bilo dogovoreno da stan dade sinu jednog drugog direktora koji je radio u njegovoj firmi i koji je samac i živio je u luksuznoj kući kod roditelja. Drugi na listi bio je radnik podstanar koji je imao Ženu i troje djece. Pod dojmom jučerašnjeg događaja direktor ipak promjeni mišljenje i stan dodijeli radniku s troje djece. Taj radnik upravo je onaj vozač koji je na početku priče pomogao čovjeku u nevolji i dao mu svoj rezervni kotač.
Zato kad vidite nekoga u nevolji priđite i pomozite. Sigurno će vam se dobro vratiti kad tad.
N/A

Oznake: davanje, pria

Srcozov

01 rujan 2023

Ovo su zapravo priče o jednoj vječnoj sanjarica. Bitni su oni s kojima dijeliš život i s ovim drugima koji čine tvoje stanice, sporedne ceste.. S onima s kima se prolazi ili ti ih život stavlja na put. Imam prijatelje ali i imam one koje mi srce miluju to su oni koji čine da budna sanjam a često im se u mislima vraćam. Avanturu svoju tu prihvaćam. Sama činim film u kojim s njima plivam u nekom Delfin svijetu (kao mala gledajući Flipper, a djeca upijaju, zamišljaju.. ) a tu se ne dam van ni kao odrasla a oni su slatki a ja tu njihovim svijetom tako dobro ljudski vladam.. ona koja u plavom sniva a s njima lipo je biti kao diva.. taj njihov zvuk u priču spada a s njima pričati, gibati se, gušt je koji srcem vlada. Onda na konjima sam ona prava koja se kaubojka osjeća a tu se oživi u nekom filmu koji se snima po svim gradovima u tim čizmama nekad u Teksasu a sada u mom svijetu s hlačama, majicama, čepsevima i šeširom da sva moja kauboj style ostaje i praši ko u nekom vesternu.. ipak kad te to nosi a ono s tobom vjetar u kosi, toliko žara i čari probaš a kako odoljeti tom svitu.. ali srce je tu.. vodena ili vestern style.. moja avantura u svijetu gdje se osjeća kao svoj na svome pa makar mašta, san ili neki ostvareni tren/dan... Samo osjećaj me tu budi, drži i nosi.. znaš da je to posebno a sve je to od onoga što si osjetio, vidio i znao.. Od toga se pobjeć ne da, ljubav prema tim milim, blagim, lijepim, slobodnim, veselim i jakim životinjama je to.... malo iz jave, malo iz mašte kad susret te u srce takne. Toliko lipih trenutaka, upoznavanja, novih ideja, izazova i svega i svačega bilo je lipo a one ostaju kroz godine moje omiljene umiljate priče koje me i prate i vode dalje i dalje.... To ostaje i traje..


Slike su moje.. lipote mora i terena.. i malo da se vratimo u neke čari kao i u manjež da se ne zaboravi.. avanture život srcozov pravi.. pjeva











Oznake: #srcozov, pria, svijet

Priča i svrha..

02 siječanj 2018

Od danas nove stranice kreču u avanturu života največu. Pisajuči bilježim što osječam, radim, stvaram i znam budi samnom da nikad nisam sam. Prijatelj je prijatelju potporom i srcem tu u svakom novom postu..i raduje se blogovom gostu..da se ne posustaje i da bude lijepih objava i komentara jer ipak je godina Nova a ne stara, stranice se pišu i bijele više nisu jer bijele se brišu ..za sve moje nove prijatelje blogere od srca, ja nova blogericaaa!!

Uvijek se sretnemo na početku i kraju puta sa i bez zimskog kaputa, grije nas zajednička životna priča tu su naša nova otkriča. Pisanja i raznih kreacija te svakakvih dekoracija priča ova nema kraja, tu srce vlada sa puno osječaja. Ipak to život je, svaki dan naša nova je stvar začiniš ga na stotinu načina..kreativno i dinamično s onim fantastično! Kakva je vaša priča..i šta vas oduševljava? San se sniva a relanošču i pokušajem otkriva e to je priča moja iz mojih snova ostvarujem i s time se radujem. A svi smo i različiti i isti, a ponekad mistični toliko realisti. E takva je priča ona prava što naš život začinjava.. budi svoj a tad si najbolji heroj!!!


Oznake: pria, svrha, život

Raznolika jaa..

07 prosinac 2017



Toliko raznih pjesma, prića, posveta lijepih
je moje srce napisalo i ljude obradovalo.
Pisanje me više inspirira jer pisat i čitat volim
a to te više dira, otvara i bolje za dalje izražava.

A onda te zapamte pogotovo dječica i naprave
u igri figuricu sa knjigom jer teta Ros edukativno
voli za djecu se veselo izbori. Sa knjigama se raste
kroz život stalno uči toga ima uvijek po kući.

Gdje god da jesi slova i rijeći te prate kroz dječiji
ili odrasli svijet knjige se uvijek vrate.
A sad nastavljam dalje sa guštom stvarati i
maštati, ljepota je skrivena dok ju ne otkriješ u sebi i
u knjigama.

To sam raznolika ja, otkrivena haha..
By Ros

Oznake: pjesama, pria, Posveta, srce, obradovalo, pisanje, inspirira, dira, otvara, izražava, figuricu, edukativno, izbori, raste, vrate, stvarati, maštati, skrivena, otkriješ, otkrivena..

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.