Fokus

24 siječanj 2018

Da ne pišemo o rukometu i porazu, pobjednicima Francuzima čestitke al bolje o mojem omiljenom sportu. Bitno je ono na šta si fokusiran i što voliš. Što ti duša čezne i za čim se boriš. Zdravo sa sportskim duhom to je užitak pravi a ima stotinu čari. Volim i poseban mi je, kad ti ta divna životinja nadasve pametna u srce uđe i kako jašeš zaljubiš se jer taj sport je toliko lijep sa toliko strasti da ne možeš bez njega rasti. I svaki put novo je iskustvo, izazov, čar i divan dar jašeš na svježem zraku oko tebe priroda i ljepota a konj je sama dobrota. I toliko me naučio i strahova prevladao da još sam uvijek očarana i veselim se svaki put iznova. Postignuče pravo šta čovjek može i kad krene nema tu dileme idemo skupa do kraja pa i do ponekog natjecateljskog sjaja. Na konju jašeš i prepustiš se a brineš samo o potrebnome. Ja i moj konj smo slićni i ne odustajemo. Do novih rezultata ponosno ipak trudimo se skupa uvijek iz nova to nam je posebno fora s puno novih izazova i snova.


Oznake: fokus, SPORT, jahanje, konji

Moje jahanje.. sportska priča

06 siječanj 2018

Jahanje je nešto što ti se uvuče pod kožu i odolit mu ne mogu, pre snažna mi je ljubav ta koja me je dotakla. Ovdje sam se brzo našla iako je to bio splet okolnosti, koji zbog zdravlja je dodatno pojačalo moju sportsku ljubav i malo na malo ulazila sam u taj jahački svijet. Puno toga sam naučila nakon dugo godina standardnog tj manje više istog meni monotonog vježbanja jer ipak ja volim više dinamike te vježbajuči tu sam sve upijala, onda je vlasnica vidjela veliki potencijal u meni te dala mi priliku dalje od mog samog početka a to je hod, ruke gore dole i tome slično one moje početne vježbe.



I kad sam vidjela ljepotu koju ima ovo više, totalno sam se zaljubila tj zagrijala za ovaj predivan sport uz predivne konje. Vjerovala je u mene i vidjela da mogu više, tako sam otkrila čari jahanja kas i razni veoma zanimljivi zadaci koji su meni veliki izazov i gušt jer svašta kreativno možeš na manježu raditi, izvoditi a tu je kreativnost na djelu koju jako volim. Daj Bože još puno, puno takvih doživljaja. Tu sam se našla, ja i konj smo zbilja jedno, razumjemo se u svakom pogledu a to je ono vrijedno. Sa Fiorom je lijepo i uvijek nova avantura od početka smo skupa te sve mi je više ljupka.
Osvojila me odmah te brzo smo ušle u štos, razumjele se skroz, na kraju nagrada nju uvijek čeka kruh fini dobroga teka, lijek svakog lijeka. A konj sve pamti i zna svakog čovjeka, ko je kojih potreba. Zanimljiv je uvijek na svoj način. Hrabar, pametan i lijep te okupira i zaintrigira ovaj svijet, puno me nauči stav tijela i slično te jako je zanimljivo jahajuči.

A ono kakav si karakterno tako djeluješ i voliš sa time se rodiš, kroz život nosiš i boriš. Sa konjem se osječam te postajem netko drugi, ko ptica letim ka nekom drugom svijetu, sretna sa konjem u tom letu. Sve je tada ljepše i uzvišeno, adrenalin me posebno drži srce mi uzbuđeno lupa a ja več sva u oblacima nošena na krilima. Tu osjetiš posebnu čar a to mi je predivan Božji dar. Hvala Bogu na tome, zadaci su zakon a tad mi srce raste, izazov taj neopisivo volim i imam velika postignuča kao kavalete, kapljice, labirint, slalom, poligon i slično, sve što možeš je fora i skroz zanimljivo. Ima ih jako, jako puno već me samo na pomisao veseli a kad sjednem na konja cjeli svijet je moj kao da sam kaoboj.

U zelenilu na manježu uz kas i razne zadatke eto nas .Ko pravi kaoboj na sedlu, u šumi pod plavim vedrim nebom šiba se veselo. Ja Rosy na veliko kaobojka sa opremom, srcem na terenu i ljubav moju i njenu, spojimo se energija naša vrišti, sunce grije, konj diže prašinu a Rosy se smije.

Kas, kas kauboji eto i nas!!!





Oznake: jahanje

Ja KrEaTiVaC..

26 prosinac 2017

Volim tu svoju kreativnost te različito stvarati, mašta moja beskrajno radi i piše a tako šaroliko moje srce umjetničko diše, ko velika stranica papira bez kraja je a tako ne može da se ohladi i ništa da obriše, za lijepo znam, za lijepo pišem. Pisanjem se ostvarujem i tako dalje radujem i uvijek novo izrađujem, do atoma više, snaga i kreativnost na 100 smišlja i piše. Smišljati razno pa i sa djecom crtati, pisati razne igre stvarati te pobjediti nešto šta sam mislila da ne mogu a tad je izazov još jači i ljepši a dobijem gušt za osvajanjem neosvojivog a kad krene uzbuđenje i sreći nema kraja, a to je vrh jedinstvenog doživljaja.
Toliko puno mojih radova ima da oduševljenje kroz godina se nije moglo skriti, poticajem mojih dragih ljudi eto mene ovdje sada da pišem i dalje ono što mi srce šalje.
I kroz pisanje se puno govori a srcem piše onaj tko voli.

Sportska duša u meni je, utkano u srce to moje posebno jahanje, konj me sluša kao da smo jedna duša ne popuštamo i u avanturu jahanja se upuštamo to volimo a zdravlje i sport zajedno se uštimaju, dvojako radimo i svaki mišić aktivno obradimo da radi koliko može uz razne zadatke i kas, sreća je veča za nas a kad krene moj kas osmijeh je veći, srce sve brže kuca a ja do neba letim i ništa više ne osjetim od ljepote te posebno je, taj momenat veselja u meni vječni ostaje.
Srce največe je, adrenalin drži me i brojim svoje otkucaje ponos moj raste, jača me za nove pobjede. Tu granice ne postoje za let duše moje do neba idemo koliko nas nosi, pobjednički stav i taj vjetar u kosi.
Plivanje je moj užitak, sport, zdravlje, ljubav sve tu stane, opušta me i raduje na sve strane. Morska sirena me zovu, u vodi tu sam svoj na svome, ko u domu mome u toj vječnoj slobodi radujem se mom ljetu, suncu i vodi. Sa tim morem taj plavi smiraj u srce me dira, zove me i neda mi mira. Gušt ova plava boja ima, toplo mora biti svima, zove me svaki dan da si ispunim kvalitetno svoj san. A kad ne plivam sanjam ga i jedva čekam da ga gledam, plivam i izgubim se u čaroliji boje te, sjaja sunca i mora, ljepote moje beskrajne. Dragulj, je moj more i srce je tu, gdje nebo gleda more u tom svom svjetlom blještavilu.
Kretivnost moja leži u svemu tome, a tu sam ja svoj na svome.. ako me nema, ja sam uvijek tu, u mom beskraju! <3

Oznake: ljubav, kreativnost, pisanje, jahanje, plivanje, umjetičko, gušt, opušta..itd

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.