Dobrota ljubaznošću

13 studeni 2023

..* Dobar čovjek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo.. Nemoj svoj duševni mir narušavati, tako sto ćeš razmišljati o nedostacima drugih.. Ako te neko povrijedi, pređi preko toga i ..* Budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sasiječe...*

Dobrota je u onom tko ju daruje a volim ju gledati i tražiti u svakome. I sunce sja svaki dan, daje šansu uvijek iznova da grije svakoga. Svakom ponaosob, dobrota je dar a ovisi tko će se njom hraniti i ispoljiti ili onim drugim. Budi ono što se želi vidjeti u svijetu. Dobrota je rijetka, zato ju navuci. Biti DOBAR imati empatiju za drugog e to je odlika današnjeg vremena. Vidimo da danas je više onog da svatko gleda sebe, budimo oni s proširenim vidikom da vidimo i onog pored sebe. Tako je i biti ljubazan, što te čini drugačijim od drugih.
Od dobrote put se stvara, ljubaznošću gazi a empatijom na drugog nježno pazi. Tri u jednom veličine koje treba svako ime, teži se za time. Dobrote koje sve više treba, čine ljepotu a razliku koju svako srce treba.

Budi primjer dobrog i dobrim se vodi, stvaramo svijet dobrotom u slobodi.
Sretan svjetski dan dobrote i ljubaznosti jedno ide s drugim.. :)))) Tada odmah si ljepši big smile:D

Oznake: #dobrota ljubaznošću

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.