Return of ALTEREGO

četvrtak, 31.01.2013.

HOT NEW ALBUM: Joe Cocker - Fire It Up



(Sony Music, 2012.), žanr: rock

23. studio album, wow! koja karijera! Stari rock šmeker bluzerskog izričaja sa svojim jedinstvenim hrapavim vokalom se vratio. Baš je smiješno kako većina publike, uglavnom, ne očekuje mnogo ili ništa od te stare generacije izvođača – od njih očekujemo da će i dalje “štancati” albume tek toliko da su prisutni i da na taj način zbrajaju godine. No to je zato što zaista rijetki od “staraca” uopće još imaju što za reći (točnije većina već dugo vremena nema). Joe Cocker nikada nije imao mnogo za reći ali je imao mnogo za interpretirati. Čitavu je svoju karijeru i zasnovao na svojim interpretacijama poznatih ili manje poznatih tuđih pjesama, no s takvom jedinstvenošću, strašću, snagom, nekad samo emocijom i raznolikošću – i većinu je tih pjesama maltene učinio vlastitima. Sjećam se dugih godina unazad kada je “jedna generacija” koja u to vrijeme još nije otkrila opus The Beatlesa bila uvjerena da je “With a Little Help of My Friends” originalno pjesma Joe Cockera. Ma da!
Tijekom godina Cocker je imao svoje promašaje, uspone i padove. Većina njegovih albuma iz 90.-tih i milenijskih godina je nažalost manje vise “štancana” ovisno o tome koliko je Cocker u to vrijeme jako zabrazdio u alkoholu, bio iznuren ili jednostavno nemotiviran da određenim pjesmama udahne života i duše. Bijeli tip sa crnim glasom – ubitačna kombinacija, ali na žalost nije mu se posrećilo svaki put. I baš kada ti krene ono nostalgično prisjećanje zlatnih godina i vremena “Up Were We Belong” , „Unchain My Heart“ ili vrućeg striptiza na “You Can Leave Your Hat On”, Cocker je snimio album “Hymn for My Soul” 2007. kojim nas je malo vratio u u najbolja vremena cockersog soula. Dvije godine kasnije došao je „Hard Knock” koji nije baš bio neki kreativni spektakl ili album za neko posebno pamćenje ali se jako dobro prodavao – bio je pre-produciran album klasičnog (dobrog) rocka, ali je imao i naznaku nečeg što bi moglo uslijediti na narednom albumu ako se stvari kod Cockera dobro poslože. I bogme se jesu.

Nema ništa novog ili spektakularnog (osim opet produkcije) ponovo niti na “Fire it Up”. Ali ono što ima je punokrvni bluzersko-rockerski materijal debelo umočen u more nevjerojatne sirove energije koja pršti s koje god strane da album pretreseš: s autorske strane, sviračke i, naravno, pjevačke. Tekstovi koje ćete čuti na 11 pjesama “Fire it Upa” nisu niti lirika Boba Dylana niti Cohena, ali zaboga koliko pjesma klasičnog rocka uopće izbliza jesu? Ipak, Cocker je sa svojim suradnicima (Graham Lyle, Joss Stone i Keith Urban su među njima) – napravio više nego solidan posao i na tom polju .
S glazbene strane gledajući album je neočekivani vatromet od prve, naslovne, pjesme nadalje. “Fire it Up” je nabrijana power-pjesma koja od početka lupi tempo albuma i to ne popušta do posljednje stvari. Nije da su sve pjesme brze i nabrijane.
Iako Cocker za ovaj album tvrdi da je obojan sa “više boja“ i da reflektira različita raspoloženja – to ipak ne mijenja činjenicu da je album klasičan rock standard u kojemu se (hvala Bogu) provlače, ali samo onako malčice kao začini, različiti žanrovi ali umiksani u konačno ipak vrlo poznatu cjelinu.
“Hard Knock” nije bio niti izbliza ovako dobar album – bolje reći ovako konzistentan i inspirirajući. Pa ako se taj isti prodao u milione primjeraka, onda se ovaj mora u duplo.
Volim pred sobom imati album jednog starog tipa od kojeg nitko ništa ne očekuje, dapače za kog ljudi misle da mu je vrijeme iscurilo i da više ne zna stvarati dobru glazbu. Volim imati takav album i – smijuljiti se. Jer, bogme griješe.



Popis pjesama:

1. Fire It Up
2. I’ll Be Your Doctor
3. You Love Me Back
4. I Come in Peace
5. You Don’t Need a Million Dollars
6. Eye on the Prize
7. Younger
8. You Don’t Know What You’re Doing to Me
9. The Letting Go
10. I’ll Walk in the Sunshine Again
11. Weight of the World

cereksretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: Joe Cocker, novi album, rock, Fire It Up, recenzija

31.01.2013. u 19:22 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 27.01.2013.

Opaka koncertna godina u Hrvatskoj i vani!


JOE SATRIANI, 22.5. - TVORNICA KULTURE, ZAGREB
Jedan od najvećih rock gitarista u glazbenoj povijesti Joseph Joe 'Satch' Satriani se nakon gotovo sedam godina vraća se u Hrvatsku. Poseban klubski koncert u sklopu turneje „World Tour 2013“, na kojoj će pored svoje retrospektive predstaviti i svoj novi, četrnaesti studijski album čiji je izlazak planiran za proljeće, održat će se u srijedu 22. svibnja 2013. zagrebačkoj Tvornici kulture.
Joe Satriani je jednako cijenjen među publikom i medijima, a posebno u krugu kolega, od kojih neki, poput Stevea Vaia, Kirka Hammeta (Metallica) ili Alexa Skolnicka (Testament), upravo njemu dobrim dijelom mogu zahvaliti za svoje gitarističke vještine jer su bili njegovi učenici.
Satrianijevi utjecaji su Jimiju Hendrix, s kojim je bio posebno inspiriran, te Jimmyu Pageu i Jeffu Becku, čije su ga vještine impresionirale još kao dječaka, te se 1970., u dobi od 14 godina, ozbiljno odlučio posvetiti sviranju gitare. 1974. godine studira sa jazz majstorima, gitaristom Billyem Bauerom, te pijanistom i skladateljom Lennijem Tristanom, koji je zbog svog tehnički zahtjevnog sviranja imao jak utjecaj na Joea. Krajem sedamdesetih Joe postaje i učitelj gitare, a jegovu su 'školu' prošle mnoge face rock'n'rola.
Ulaznice se po cijeni od 170 kn se mogu kupiti po 200 kn na slijedećim pretprodajnim mjestima; Dirty Old Shop – Tratinska 22, Maldoror – Lopašićeva 3, Octopus – Gundulićeva 37, Punkt 13 – Ilica 14, Dallas – Tkalčićeva 7, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Kloto – Masarykova 14, Tvornica kulture – Ljudevita Posavskog 1, Zona – Trg bana Jelačića 1 (prolaz neboder), Punktshop – Preradovićeva 1, Punkt – Branimir centar, Churchill shop – City centar west, Churchill shop Arena centar. Eventim sistem – www.eventim.hr. Na ulazu će cijena ulaznice iznositi 220 kn.
Također su u prodaji i ekskluzivne ulaznice za vip galeriju po cijeni od 250 kn do 16. siječnja, a od 17. siječnja po 280 kn. Uz vip ulaznicu je osigurano sjedeće mjesto na galeriji preko puta same pozornice, konobarska posluga i čaša pjenušca. U opticaju je samo 70 vip ulaznica koje se mogu kupiti na slijedećim mjestima u Zagrebu; Dallas – Tkalčićeva 7, Dirty Old Shop – Tratinska 22, Maldoror – Lopašićeva 3, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Kloto – Masarykova 14, Tvornica kulture – Ljudevita Posavskog 1 i Dallas Music Shopovi u Zadru - Trg Tri Bunara 1, Splitu – Narodni trg 14, Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku -Kralja Tomislava 4.




ROBBIE WILLIAMS – DATUMI EUROPSKE TURNEJE 2013
Robbie Williams će ponovo na turneju ovaj puta bez svog (nekad) matičnog pop sastava Take That – nakon što je bend prethodne dvije godine rasprodao skoro sve koncerte na turneji (čak i za nas rockere su ti koncerti bili “stani pani”).
S novim albumom “Take the Crown” u džepu i prvim singlom na broju 1 “Candy”, Robbie ima sve šanse da svoju relativno kraću europsku turneju (ali zato jaku britansku) dobro unovči.
Svakako ga odite pogledati ako budete imali prilike bit će nam u blizini – nećete zažaliti, Williams možda nije najbolji i uopće pravi rocker (pa i nije) – ali vrijedi svakog penija uživo na koncertima.
18.6. Etihad Stadium, Manchester, United Kingdom
19.6. Etihad Stadium, Manchester, United Kingdom
21.6. Etihad Stadium, Manchester, United Kingdom
22.6. Etihad Stadium, Manchester, United Kingdom
25.6. Hampden Park Glasgow, Scotland (UK)
26.6. Hampden Park Glasgow, Scotland (UK)
29.6. Wembley Stadium London, United Kingdom
30.6. Wembley Stadium London, United Kingdom
02.7. Wembley Stadium London, United Kingdom
05.7. Wembley Stadium London, United Kingdom
10.7. Veltins Arena Gelsenkirchen, Germany
13.7. Amsterdam Arena, Amsterdam, Netherlands
17.7. KRIEAU Wien, Austria –
20.7. Ullevi Stadium, Gothenburg, Sweden
22.7. Parken Copenhagen, Denmark
23.7. Parken Copenhagen, Denmark
27.7. AWD Arena Hannover, Germany
31.7. Stadio San Siro Milano, Italy -
03.8. Koning Boudewijnstadion Brussels, Belgium
07.8. Olympiastadion Munich, Germany
11.8. Mercedes Benz Stuttgart, Germany
16.8. Letzigrund Zurich, Switzerland



NELLY FURTADO DOLAZI U OKVIRU „THE SPIRIT INDESTRUCTIBLE TOUR“ U LJUBLJANU, 14.OŽUJKA
Nelly Furtado će nastupiti u Hali Tivoli, priv puta u Slovenijiali i općenito u ovoj regiji. Adria Entertainment ponosno predstavlja koncert ove atraktivne i cijenjene pjevačice. Nelly, koja se proslavila još 2001. sa svojim prvim singlom, do sada je primila brojne nagrade i priznanja, čak dva Grammya, 10 Juno nagrada, 3 MuchMusic Video nagrade a već ima i svoju zvijezdu na Canada's Walk of Fame. Vjerojatno su rijetki oni koje ne znaju neko od njenih pjesama: “I’m Like a Bird”, “Turn Off the Light”, “Powerless (Say What You Want)”, “Try”, “Forca”, "Promiscuous", "Maneater" i "Say It Right".
Ove je godine objavila album “The Spirit Indestructible” koji promovira na ovoj turneji. Konačno ćemo imati prilike ovu iznimno nadarenu pjevačicu i autoricui vidjeit i uživo u "našem dvorištu". Pretprodaja ulaznica je na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, benzinskih pumpi Petrola i on-line na www.eventim.si. Cijene ulaznica: Parter: 38,00 EUR, Tribine I: 45,00 EUR, Tribine II: 40,00 EUR
Stoga - Ljubljana, četvrtak, 14. ožujka 2013 u Hali Tivoli!



ZVJEZDANI TRIBUTE KONCERT MusiCares U ČAST BRUCE SPRINGSTEENA, NOVI DATUMI TURNEJA
U čast Bruce Springsteena i njegovog imenovanja za osobu godine “Person of the Year” od organizacije MusiCares, organiziran je specijalni event kojim će se obilježiti i njegov rad u glazbi te na humanitarnom području. Događaj će se održati 8. veljače, dvije večeri prije podjele Grammya glazbenih nagrada. “Person of the Year” tribute event se događa svake godine – ovo će sada biti već njegovo 23. izdanje – a prihodi od njega su znatna podrška MusiCares organizaciji, koja se brine o tome da glazbenici kojima treba pomoć financijskog, zdravstvenog ili osobnog oblika imaju se kamo obratiti.
Također je najavljeno da će gala event voditi popularni američki voditelj – komičar Jon Stewart a da će na tribute to Bruce Springsteen koncertu nastupiti Elton John, Neil Young, Sting, Eddie Vedder, John Legend, Alabama Shakes, Mumford & Sons, Faith Hill, Patti Smith, Jackson Browne, Kenny Chesney, Ben Harper, Emmylou Harris, Jim James, Juanes, Natalie Maines, Tim McGraw, Tom Morello i Mavis Staples.
Ovime Springsteen ulazi u društvo prethodnih dobitnika ove nagrade: Paula McCartneya, Tony Bennetta, Bona, Natalie Cole, Phila Collinsa, Davida Crosbya, Neila Diamonda, Glorie Estefan, Arethe Franklin, Dona Henleya, Billya Joela, Eltona Johna, Quincy Jonesa, Luciana Pavarottia, Bonnie Raitt, Paula Simona, Stinga, Barbre Streisand, Jamesa Taylora, Briana Wilsona, Steviea Wondera i Neil Younga.
A uza sve ovo ne zaboravite da će The Boss opet ove godine na turneju nama u blizinu:
29.4. Oslo, Norway, Telenor Arena
30.4. Oslo, Norway, Telenor Arena
03.5. Stockholm, Sweden, Friends Arena
04.5. Stockholm, Sweden, Friends Arena
11.5. Stockholm, Sweden, Friends Arena
14.5. Copenhagen, Denmark, Parken
23.5. Naples, Italy, Piazza Plabiscito
26.5. Munich, Germany, Olympiastadion
28.5. Hannover, Germany, AWD Arena
31.5. Padova, Italy, Stadio Euganeo -
03.6. Milan, Italy, Stadio San Siro –
15.6. London, England, Wembley Stadium
18.6. Glasgow, Scotland, Hampden Park
20.6. Coventry, England, Ricoh Arena
22.6. Nijmegen, Netherlands, Goffertpark
29.6. Paris, France, Stade de France –!
03.7. Geneva, Switzerland, Stade de Genčve
05.7. Mönchengladbach, Germany, Borussia Park
07.7. Leipzig, Germany, Red Bull Arena
11.7. Rome, Italy, Rock In Roma
13.7. Werchter, Belgium, Rock Werchter
16.7. Limerick, Ireland, Thomond Park
18.7. Cork, Ireland, Páirc Uí Chaoimh
20.7. Belfast, Northern Ireland, King’s Hall
23.7. Cardiff, Wales, Milennium Stadium



BON JOVI PREDSTAVILI NAJAVNI SINGL NOVOG ALBUMA „BECAUSE WE CAN“
Bon Jovi upravo su objavili najavni singl novog albuma, pjesmu „Because We Can“ koja je od ovog trenutka dostupna putem iTunes-a.
Nakon objave velike svjetske turneje, krajem prošle godine iz Bon Jovi stožera stigla je vijest o najavi novog singla i albuma za 2013.
„What About Now“ je naziv novog studijskog albuma koji će popularni rockeri objaviti 25. ožujka. Osim najavnog singla, otkriveno je kako će se na albumu naći i pjesma „Not Running Anymore“ Jon Bon Jovija, koja je predstavljena u filmu „Stand Up Guys“, ujedno i nominirana za nagradu Golden Globe u kategoriji ‘Best Original Song’.
Kako je ranije najavljeno, Bon Jovi će početkom veljače započeti veliku svjetsku turneju ‘BON JOVI Because We Can – The Tour’ i još jednom ‘opravdati’ svoj status energičnog live rock benda. Najbliže našim prostorima nastupit će 17. svibnja u Beču, 18.svibnja u Munchenu i 29.6. u MIlanu.
„What About Now“ će naslijediti album „The Circle“, koji je objavljen 2009. godine.
Datumi Bon Jovijieve europske turneje:

14 May - Sofia, Bulgaria, Vassil Levski National Stadium
17 May - Vienna, Austria, Race Course Krieau
18 May - Munich, Germany, Olympic Stadium
21 May - Oslo, Norway, Valle Hovin
22 May - Bergen, Norway, Koengen
24 May - Stockholm, Sweden, Stockholm Olympic Stadium
26 May - Tampere, Finland, Tampere Ratina Stadium
6 June - Copenhagen, Denmark, Parken
8 June - Manchester, UK, Etihad Stadium
9 June - Birmingham, UK, Villa Park, England
12 June - Cardiff, UK, City Stadium
13 June - Sunderland, UK, The Stadium of Light - Sunderland
15 June - Dublin, IE, Slane Castle
16 June - Newport, UK (Isle Of Wight Festival)
18 June - Berlin, Germany, Olympic Stadium
19 June - Gdansk, Poland, PGE Arena
21 June - Stuttgart, Germany, Wasen
22 June - Cologne, Germany, Rhein Energie Stadion
24 June - Prague, Czech Republic, Synot Tip Aréna
26 June - Lisbon, Portugal, Parque Da Bela Vista
29 June - Milan, Italy, Stadio San Siro
30 June - Berne, CH, Stadt De Suisse
3 July - Glasgow, UK, Hampden Park
5 July - Hyde Park, London




SEEROCK FESTIVAL 21.-22.6. GRAZ
elikani britanske, europske i svjetske ikone metal scene, top krema žanra, Iron Maiden, Motorhead i Slayer, potvrdili su svoj nastup na austrijskom SeeRock Festivalu koji će se održati u turističko-kulturnom centru Schwarzl-See u blizini Graza, u terminu od 21. do 22. lipnja!
Uz ova tri benda, trenutno su potvrđeni i Ghost, Stone Sour i Eisbrescher.
Uz odličan line-up, već sama lokacija atraktivnog jezera nama vrlo poznatog i bliskog Graza svakako mami na jedna izlet u ljetne dane.
Sada su u prodaji Early-Bird ulaznice, s posebnim popustom od 10%, pa je njihova cijena do 24. prosinca 89 eura za festival, tj. oba dana. Cijene ulaznica po kategorijama mogu se vidjeti (i naručiti) preko sistema Eventim.
A više o festivalu pročitajte na službenim stranicama: http://www.see-rock.at


RAMMSTEIN, UTORAK, 30. TRAVNJA 2013. OD 21:00, CENTER STOŽICE, LJUBLJANA
PRODANO JE 6 000 ULAZNICA ZA KONCERT RAMMSTEINA!! U posljednje dvije godine, koncerte s turneje "Made in Germany" njemačkog kultnog benda Rammstein vidjelo je više od 1,3 milijuna ljudi diljem svijeta: u Meksiku, SAD-u, Južnoj Africi, Australiji, Kanadi i Europi. Njihovo putovanje se nastavlja! Na novoj turneji moćni Rammstein, čiji su koncerti poznati po spektaklima s puno pirotehnike, gotovo doslovno će zapaliti Centar Stožice u Ljubljani, u utorak, 30. travnja 2013.
Očekivano, interes za koncert u Ljubljani je iznimno velik. Do sada je prodano više od 6000 ulaznica, što je više od polovice ukupnog kapaciteta Centra Stožice. Također, u susjednim zemljama je vrlo jak interes za koncert stoga požurite s kupnjom ulaznica kojih je svakim danom sve manje u prodaji.
Ulaznice za ovaj odlični koncertni događaj mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te online na www.eventim.hr te www.eventim.si.
(Značajnija prodajna mjesta u Sloveniji su Petrol benzinske postaje, City Park blagajna, Europark (Maribor), LPP, e-studentski servisi, Hipermarketi Merkatora…)



DEPECHE MODE ZASVIRAT ĆE NA MAKSIMIRU, 23. SVIBNJA 2013. GODINE
Bend koji hrvatska publika jednostavno obožava ponovo dolazi u Zagreb! Ovoga puta spektakl će biti još veći i na još većem prostoru!
Pripremite se za koncert Depeche Moda naoružani znanjem o bendu: Od kuda ime Depeche Mode? Kako je Dave izabran za pjevača? Zašto su se odlučili za klavijature kao glavni instrument? Koji je njihov prvi singl? U nastavku teksta nalaze se informacije koje možda ni najveći fanovi nisu znali.
Dečki iz svemirski poznatog benda imaju malo slobodnog vremena: kada nisu na turneji, stvaraju novu glazbu. Čim snime novi materijal - predstavljaju svoju glazbu publici diljem svijeta. Kada imaju slobodnog vremena bave se raznim zanimljivim hobijima. Fletcher je svoj hobi shvatio pretvorio i u ozbiljniji posao - vlasnik je restorana Gascogne u Londonu. Definitivno je riječ o restoran koji bi svaki pravi fan trebao posjetiti ukoliko se zatekne u Londonu. Za lakše snalaženje, adresa je: 12 Blenheim Terrace, St. John's Wood, London NW8 0EB, England. No London je daleko, a Depeche Mode zasvirat će na Maksimiru, 23. svibnja 2013. godine. Adresa na koju će se zaputiti kolone fanova na taj dan je: Maksimirska 128, Zagreb.
Ljubitelje tehnologije i kompjuterskih igrica razveselili su pojavljivanjem u video igrici The Sims 2 - Open For Business. Također, za igricu su snimili novu verziju njihove pjesme Suffer Well i to na Simlish jeziku koji se govori u igrici.
Danas, prema EMI izvještaju, Depeche Mode su diljem svijeta prodali preko 100 milijuna albuma što ih čini najuspješnijim elektronskim bendom u povijesti glazbe. Na britanskoj top listi ukupno se nalazi 48 njihovih pjesama i 12 albuma koji su ušli u top 10. Utjecali su na mnoge glazbenike, među kojima se mogu izdvojiti poznata imena poput Pet Shop Boys, The Killers, Shakira, Coldplay, Linkin Park i Rammstein.
Rammstein su snimili obradu pjesme Stripped (sa albuma Black Celebration).Depeche Mode fanovi i dalje su jedna od najvjernije publike što dokazuje i prodaja ulaznica! Ulaznice za koncert u prodaji na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr.
Cijene ulaznica su sljedeće: Zapad dolje: 500 kn, Zapad gore: 350 kn, Fan pit: 400 kn, Stajanje: 350 kn




MARK KNOPFLER AND BAND 5.5.2013. ARENA ZAGREB
Još nas samo nekoliko mjeseci dijeli od nastupa legendarnog Mark Knopflera! Jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista, „glas i gitara“ Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj promovira najnoviji album Privateering. Uz nove pjesme, izvesti će najveće hitove iz dugogodišnje turneje.
Mark Knopfler se u svijetu proslavio kao 'glas i gitara' velikog rock sastava Dire Straits. Zajedno sa svojim bratom, Daveom, Pick Withersom i John Illsleyom 1977. godine osnovao je Dire Straits. Osim što je bio pjevač i gitarist benda, bio je glavni autor svih pjesama. Bend se razišao 1995. godine, ali iza sebe su ostavili popularne hitove poput Sultans of Swing, Brothers in Arms, So Far Away i mnoge druge. Nakon vrlo uspješne karijere s Dire Straitsima (s kojima je postigao najveću slavu), Knopfler se odlučio za samostalnu karijeru u kojoj najbolje može izraziti umjetnika u sebi.
Samostalan rad na glazbi mu nije bila novost budući da je, paralelno uz rad s bendom, snimao filmsku glazbu. Također, bavio se glazbenom produkcijom - producirao je albume poznatih glazbenika poput Tine Turner i Bob Dylana.U Hrvatskoj je Mark Knopfler održao koncert u Domu Sportova 2008. godine u sklopu turneje Kill to Get Crimson.
Sudeći prema reakcijama fanova, Knopfler je jedan od rado viđenih i cijenjenih glazbenika.
U sklopu nove europske turneje na kojoj će promovirati najnoviji album Privateering ponovo će posjetiti Zagreb. U Areni Zagreb, 5. svibnja ovo godine, Mark Knopfler će uz osmeročlani bend izvesti izabrane pjesme s albuma Privateering - zajedno uz ostale uspješnice iz solo karijere te velike Dire Straits hitove!
Ulaznice za koncert ovog glazbenog virtuoza u prodaji su na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr
Cijene ulaznica su slijedeće: Vip loža - 550 kn, Vip parter - 330 kn, Parter I - 300 kn, Parter II - 270 kn. Donja tribina - 300 kn


WHITESNAKE, 15.6.2013. ZAGREB, DOM SPORTOVA
Whitesnake se vraćaju na turneju! Whitesnake se vraćaju u Hrvatsku!
U subotu, 15.6.2013. godine u zagrebačkom Domu Sportova će se održati koncert hard rock velikana. Prije 5 godina Whitesnake su u Hrvatskoj svirali na velikom open air spektaklu u Osijeku. Ove godine će još jednom oduševiti hrvatsku publiku energičnom izvedbom žestokih hitova. Osim hard rock himni, u Zagrebu će se čuti i njihove poznate balade.
Ulaznice po cijeni od 199 kuna su u prodaji od 11.2.2013 u 9 sati na svim prodajnim mjestima Eventima, te online na www.eventim.hr*.
*Na navedenoj web adresi se može naći popis svih prodajnih mjesta
WHITESNAKE za 2013. godinu imaju nekoliko planova, prvenstveno- izdavanje dvostrukog CD-a za koji još nisu otkrili ime. Prvi CD snimljen je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a drugi CD će sadržavati pjesme snimljene po cijelom svijetu. Također, objavit će DVD s nastupom uživo koji je snimljen u Japanu za vrijeme njihove posljednje turneje na kojoj su predstavljali ‘FOREVERMORE’ album.
Za više informacija o turneji molimo posjetite whitesnake.com.

Oznake: Nelly Furtado, najave koncerata, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Robbie Williams, Metaldays

27.01.2013. u 17:52 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 20.01.2013.

HOT NEW ALBUM: 2CELLOS - In2ition



(Sony Masterworks/Menart, 2013), žanr: classical pop/rock, crossover

Drugi album 2CELLOSa s cool nazivom „In2ition“ (intuicija) dolazi nam pomalo neočekivano brzo nakon debija koji je izašao u svibnju 2011. – ne zato što godina i pol ne bi bila dovoljna da se napravi novi album, nego zato što su u tom proteklom vremenu naša dva mladića bila toliko zauzeta pretrpanim rasporedima, kojekakvim suradnjama i naravno turnejom s pop legendom Sir Eltonom Johnom, da naprosto čudi kada su uopće uhvatili vremena da snime album. No željezo se kuje dok je vruće, jasno.

Kao što sam naziv sugerira, 2CELLOSi nisu izgubili ništa od svoje intuicije kako napraviti odlični crossover album. Već s debijem, jednostavno nazvanim “2CELLOS” klasičari-čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser pokazali su nama i svijetu da nipošto nisu čudo jednog hita (naranvno pričamo o “Smooth Criminal’ njihovoj YouTube uspješnici, coveru Michael Jacksonovog originala s kojim su se proslavili), nego da zaista imaju ono što izvođače vodi na sam glazbeni vrh. Budući da su ga i sami producirali, bilo je poprilično jasno da sve što će slijediti ne može biti lošije. U ovoj rundi producentski je volan preuzeo čuveni Bob Ezrin s kojim su 2CELLOSi čak i napisali jednu originalnu melodiju, vrlo vrijedan kompozitorski uradak – “Orient Express”.

“In2ition” možda nije daleko bolji album od prethodnoga, nedostaje mu koherentnosti i balansa, odnosno ujednačenosti . S druge strane, na ovom su albumu momci pokazali čak drskiji odnosno hrabriji pristup odabiru pjesama koje su obradili nego što je to bio slučaj s debijem. Novi pristup donio je i novosti u sadržaju: više nisu samo dva čela korištena kao jedini instrumenti na albumu, već su se tu našli i bubnjevi, električna gitara, koncertni klavir i ljudski vokali. Naravno, ne sve to u jednoj pjesmi ili nešto od toga na svim pjesmama.

Ponovo smo dobili naelektrizirane, energične i nabrijane (brže) rock pjesme, kao i očaravajuće i emotivne sporije melodije.

Već sma činjenica da im Sir Elton John otvara album u Peter Greenovoj “Oh, well” je postignuće samo za sebe. Čuli smo već nabrijanu “Highway to Hell” AC/DC-ja bezbroj puta, ali se ta verzija jednostavno ne može istrošiti iako je Steve Vai sa svojom gitarom ipak malo preprisutan u pjesmi. Dominic Howard, bubnjar Musea je komentirao “Supermassive Black Hole” na kojoj gostuje pjevačica i glumica, mlada Amerikanka Naya Rivera kao “ vrlo zanimljvu”, a ja kao osvjedočeni Muse fan mogu samo reći da se potpuno slažem.

“Technical Difficulties” Paula Gilberta i naročito “Voodoo People” The Prodigya su čak i ponabolje na albumu od brzinaca. Sa sporijim pjesmama je zanimljiv slučaj: moram priznati da je pop classic “Every breath you take” dobio novu dimenziju obrade za koju sam mislila je više posve nemoguća, obzirom da pričamo o pjesmi koja spada u one koje su najčešće korištene kao coveri u povijesti popa, što obično rezultira kao najdosadniji dio nekog albuma ili jednostavno verzije. Isto vrijedi za prekrasno senzibilnu, ali jednako tako posve istrošenu “Candle in the wind”. No, pravi spori dragulji na ovom albumu su “Clocks” i “Benedictus”. Konačno su 2CELLOSi napravili Coldplayevu pjesmu kako treba (budući da je prethodni pokušaj s “Viva La Vidom” bio neuspješan), dovevši još jednog klasičara virtuoza, koncertnog pijanista Lang Langa, kineskog Njujorčanina, da zakucaju “Clocks” za uspomenu i dugo sjećanje. “Benedictus” s druge strane pršti od najfinijeg “ručnog rada” na albumu. Karl Jenkinsova čuvena kompozicija krasno zaokružava album i daje mu onu notu božanskog i divno suptilnog pa makar i sam album ne bio takav u cjelini, uz sviranje čela preciznog poput britve.

Možete reći da 2CELLOS nisu smislili “toplu vodu” i da nisu prvi koji rade crossovere, klasične obrade rock i pop pjesama, niti u odjelu čelista. Njihova je ideja daleko od originalne (ako samo spomenemo Apocalypticu kao jednu od). No, nitko prije 2CELLOSa nije doveo u crossover taj element prave virtuoznosti ne samo klasično obrazovanih muzičara, već i vrlo priznatih i uspješnih klasičnih muzičara kao što to sada čine 2CELLOS (možda ipak Maksim Mrvica do neke granice).

Također, nitko prije 2CELLOS nije se protegao na toliku širinu žanrova iz kojih odabiru svoje slijedeće radove za re-aranžiranje i koje, u velikoj većini učine kao da su njihove vlastite pjesme.
Upravo radi ta dva elementa, ako radi ničeg drugog zaslužuju svu pozornosti medija i naročito, svjetske publike.



Popis pjesama:

1. Oh, Well (ft. Elton John) - Peter Green cover
2. We Found Love – Rihanna cover
3. Highway to Hell (ft. Steve Vai) – AC/DC cover
4. Every Breath You Take – Sting cover
5. Supermassive Black Hole (ft. Naya Rivera) – Muse cover
6. Technical Difficulties - Paul Gilbert cover
7. Clocks (ft. Lang Lang) – Coldplay cover
8. Bang Bang (ft. Sky Ferreira) – Sonny Bono cover
9. Voodoo People – The Prodigy cover
10. Candle in the Wind – Elton John cover
11. Orient Express
12. Il Libro dell’Amore (ft. Zucchero) (‘The book of Love’) – The Magnetic Fields cover
13. Benedictus – Karl Jenkins’ cover

cereksretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: 2Cellos, in2ition, novi album, recenzija, klasika, Pop, rock

20.01.2013. u 19:10 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 15.01.2013.

Beogradski S.A.R.S. u KSET-u tri večeri zaredom

S.A.R.S. - KSET Zagreb, 11-13.1.2013.


Beogradski sastav S.A.R.S. prethodnog vikenda je napravio malo čudo (neki bi rekli i veliko): tri dana zaredom nastupio je u prepunom KSETU-u, prva dva koncerta rasprodana a bio bi i treći sinoć da nije pasje vrijeme, mećava u kojoj je u dva sata napadalo 10 cm snijega, pokvarilo mnogima planove. Ili kao što je rekao pjevač benda Žare zahvaljujući se publici na dolasku: “Hvala Vam i svaka čast što ste došli, po ovoj mećavi ja ne bi izašao van niti da Rolling Stonesi imaju nastup”.

Inače, to gostovanje tri puta zaredom u Zagrebu se nije potrefilo nijednom drugom bendu još od Ekatarine Velike tamo nekih 80.-tih u kultnom Kulušiću. Nisam slučajno počela s ovom pričom. Očito je S.A.R.S. sa svojom kombinacijom alternativnog rock, punk, popa izbalansiranog s obilježjem etno melosa ovih prostora upakiranim u veliku dozu zezancije s tim istim etno melosom, ili da kažemo otvoreno folkom, S.A.R.S. se sa svim tim sprda, ubacujući u to sve i aktualne probleme koje muče stanovnike ovih krajeva, nepokolebljivi anarhizam ili detalje koji su za nas specifični. Nešto slično kao što je to učinilo Hladno Pivo sa svojim posljednjim albumom “Svijet glamura” ali naranvo na drugi način.

Ako vam kažem, ako ne znate, otkud skraćenica u imenu benda reći če vam sve o bendu: “Sveže amputirana ruka Satriania” – S.A.R.S. definitivno nije običan bend, no da je toliko eksplozivan i toliko dobar to opet nisam mislila.
Ekipa Venie je prisustvovala trećem koncertu na koji i sa kojeg smo se probijali kao da nam o tome život ovisi. Iz pouzdanih izvora (a i iz izvještaja na drugim glazbenim portalima) znamo da je prva večer bila sjajna a bend je napravio odličnu atmosferu, toliko da je publika bila (očekivano) oduševljena. Druga večer bila je još bolja. Izvođački, atmosfera još luđa. Osim što sam čula komentare da jedino što je malo nedostajalo je malo veća komunikacija s publikom osim “Dobar večer Zagrebe”, “Hvala” i onaj komentar o Ekatarini Velikoj.

Mi sa treće večeri imali smo svega u preizobilju. Bend je, Žare to jest, komunicirao tijekom cijele večeri i to je bilo sjajno, ali i bez toga bilo bi sjajno. Atmosferu su napalili već na prvih nekoliko pjesama, do kraja je bilo zaista ludi provod. Vraćali su se dvaput na bis, drugi neki produženi i da bend ima više od dva albuma i ograničeni broj pjesama, vjerojatno bi se vraćali još nekoliko puta. Ovako smo večer priveli kraju uz preko sat i pol sjajnog tuluma, zbornog pjevanja, nevjerojatne energije jednako od benda kao i od publike, i iskreno, bolilo nas “uvo” za mećavu napolju.
S.A.R.S. ulazi uskoro u studio snimati treći album, poprilično sam sigurna da će biti jednako odličan kao debi i “Perspektiva” – te da ćemo ih još ove godine recimo tamo negdje u ljetno doba ponovo vidjeti u Hrvatskoj.

Oznake: S.A.R.S., beogradski, rock, alternativa, bend, koncert, Zagreb, KSET

15.01.2013. u 07:04 • 0 KomentaraPrint#

subota, 12.01.2013.

HOT OLD ALBUM: The Black Keys "El Camino"



(Nonesuch/Warner, 2011), žanr: alternative blues/rock

Oni koji ne žive u Americi sigurno su bili poprilično zapanjeni kada su otkrili da je hvaljeni “El Camino“ posljednji album The Black Keysa, nekonvencionalnog i osebujnog rock-blues dua iz Ohaia, ni manje ni više nego njihov sedmi studio album. Mislim na one koji su o the Black Keysima saznali tek preko njihova dva prethodna albuma. „Attack & Release“ te naročito, „Brothers“ su na neki način zapravo probili međunarodne ne samo imaginarne granice koje još uvijek postoje usprkos svemoćnom Internetu. Ne sjećam se da je itko iz krugova u kojima se ja krećem znao za njih tamo neke 2008. A do tada je već plodnosni duo u džepu imao ravno četiri odlična indie albuma. Što ti je cijena neovisnosti. Ipak, gotovo sam sigurna da Patrick Carney i Dan Auerbach ne bi to stanje stvari mijenjali niti da im se ukaže prilika za to.


I na kraju svakog težeg puta do zaslužene popularnosti i slave, pravi karakter se uvijek otkriva u punom sjaju. Pravi karakter The Black Keysa je njihova iskrenost, sirova snaga i iskonska sila, osebujnost i poriv da “ruju” po zacrtanom putu i ne mrdaju s njega bez obzira na sve. A taj ih put vodi u glazbenu povijest gdje bez sumnje i pripadaju i gdje će, sigurna sam jednom i završiti.

Slobodno otiđite nazad u vrijeme i prekopajte po njihovim starijim abumima jer će vam to biti dobro utrošeno vrijeme: sve od The Big Come Up (2002), Thickfreakness (2003), Rubber Factory (2004) i Magic Potiona (2006), ali nikako ne ispustite zadnja tri: „Attack & Release“, recentniji “Brothers” koji je doslovno potukao sve živo, pobrao hrpu nagrada, Grammye među ostalima… Svi koji se bave glazbom dobro znaju da napraviti nasljednika jednog takvog albuma kao što je bio “Brothers” rijetko završava uspjehom, ćešće baš neuspjehom.


Zaista me je živo zanimalo kako će se Carney i Auerbach nositi s tom činjenicom, više hoće li ga uspjeti dostići, o tome da li će ga nadmašiti iskreno nisam niti sanjala. No, oni su upravo to i napravili. I sada sam poprilično sigurna da će i sljedeća djela biti na istoj razini. The Black Keysi su ona vrsta glazbenika koji mogu bilo kada i bilo za što napraviti sjajan materijal (Auerbach je i uspješan producent, producirao je posljednji odlični album kultnog bluesera Dr. Johna “Locked Down” koji također ima nominaciju za ovogodišnjeg Grammya).

Na “El Caminu” se duo ponovno udružio s producentom Danger Mouseom (Gnarls Barkley, Cee Loo Green itd.) apsorbirajući zvuk retro -soula u svoju originalnu sirovu rock-blues mješavinu. Netipično za prethodna dva albuma, “El Camino” je pravi parni valjak, trkaća mašina, rock jurilica koja ide taman toliko, u isto vrijeme brzo i sporo, da ju jedva, ali ipak možete spremno pratiti (skoro sve pjesme su ispod četiri minute trajanja).

Morate vidjeti i čuti kako The Black Keysi izvode “El Camino”, točnije bilo koju svoju bržu stvar uživo. Imate dojam da vas je pogodio jureći vlak ravno u glavu i vuče vas za sobom, a vi ste još prekrasno živi i zdravi i ne možete se otrgnuti divljoj vožnji ni da hoćete – a nećete.

Već prvi singl “Lonely Boy” je pogodio je u crno. U svakom pogledu. Ostali koji su slijedili: “Gold on the Ceiling”, “Dead and Gone”, “Little Black Submarines” samo zaokružuju priču o posljednjem The Black Keys albumu.

Uopće ne očekujem da će The Black Keysima ove godine promaknuti Grammyi (u množini). I to ne samo za “Lonely Boya”. No, ako vas baš puno ne briga za ovakve vrste nagrada (kao ni mene, u principu) – onda nemate što čekati. Ako niste do sada otkrili The Black Keyse, Grammy 10 njih ili nijedan – neće ništa promijeniti. Ono što hoće i što je zaista važno je ovo: izgubili smo NIrvanu i ne tako davno The White Stripese i još nekolicinu velikih, ali smo zato dobili The Black Keyse. Bez ograničenja i granica, pravih ili imaginarnih.



Popis pjesama:

1. Lonely Boy
2. Dead and Gone
3. Gold on the Ceiling
4. Little Black Submarines
5. Money Maker
6. Run Right Back
7. Sister
8. Hell of a Season
9. Stop Stop
10. Nova Baby
11. Mind Eraser

sretanyessretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: blues-rock, album, The Black Keys, El Camino

12.01.2013. u 01:36 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 08.01.2013.

Koncerti u 2013 kod nas i u blizini (ili daljini)


NELLY FURTADO, 14. 03. HALA TIVOLI, LJUBLJANA
– PRODANIH PRVIH 1.000 VSTOPNIC V TREH TEDNIH
Adria Entertainment ponosno predstavlja koncert – prvič v Sloveniji - vrhunske pevke Nelly Furtado, ki bo nastopila v četrtek, 14. marca 2013 v ljubljanski Hali Tivoli. Nelly, ki je zaslovela že leta 2001 v svojim prvim albumom, je prejela številne nagrade in priznanja, kar dva Grammyja, 10 nagrad Juno, 3 MuchMusic Video nagrade in si prislužila svojo zvezdo na Canada's Walk of Fame. Le malokdo ne pozna njenih pesmi, kot so “I’m Like a Bird”, “Turn Off the Light”, “Powerless (Say What You Want)”, “Try”, “Forca”, "Promiscuous", "Maneater" in "Say It Right". Interes za njen koncert v Sloveniji je velik, saj je v treh tednih prodanih že prvih 1.000 vstopnic, zato priporočamo, da pohitite z nakupom! Predprodaja vstopnic poteka na vseh pooblaščenih prodajnih mestih Eventima, bencinskih servisih Petrola in na spletni strani www.eventim.si.
Nelly Kim Furtado (rojena 2. 12. 1978) je kanadska pevka in avtorica, producentka in igralka. Slavo je doživela zgodaj v svojim prvim albumom “Whoa, Nelly”, na katerem sta bila dva izjemno uspešna hita, “I’m Like a Bird” in “Turn Off the Light”. Z “I’m Like a Bird” je dobila nagrado Juno leta 2001 za single leta in leta 2002 nagrado Grammy za najboljši ženski pop vokalni nastop. Leta 2003 je izdala album “Folklore”, na katerem so bile tri mednarodne pop uspešnice: “Powerless (Say What You Want)”, “Try” in “Forca”. Tri leta kasneje je izdala album “Loose”, ki je postal svetovna uspešnica. Na njem so skladbe "Promiscuous", "Maneater", "Say It Right" and "All Good Things (Come to an End)". Po triletnem premoru, je izdala svoj prvi album v Španskem jeziku, “Mi Plan”, in si z njim priborila Latin Grammy za najboljši ženski pop vokal na albumu. Letos je izdala album “The Spirit Indestructible”, na turneji zanj pa jo bomo lahko videli in slišali tudi v Ljubljani, v četrtek, 14. marca 2013 v Hali Tivoli. Tako se bodo končno uresničile želje vsem njenim fanom, ki jo bodo lahko končno prvič videli nastopati tudi pri nas!



SLASH FEATURING MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS, 08.02.2013. U HALI TIVOLI U LJUBLJANI
Saul Hudson, rođen 23. srpnja 1965. u Engleskoj, javnosti znankao Slash jedan je od najboljih i najcijenjenijih glazbenika već dobrih 25 godina otkad je sa grupom Guns N' Roses kao uragan poharao glazbenu scenu. Kao ko-autor nekih od najvećih rock hitova „Sweet Child O'Mine“, „Welcome to the Jungle“, „Paradise City“, „November Rain“, „Rocket Queen“, „Patience“, „Nightrain“, „Slither“ i dr. i kao jedan od najboljih gitarista sa magičnim darom za riffove, upisao se u povijest glazbe. Gibson Les Paul gitare, crni šešir i naočele te kovrčava frizura – Slash je prava rock ikona koja nadahnjuje ljubitelje glazbe u cijelom svijetu. U punom jeku svoje samostalne karijere i u sklopu velike svjetske turneje po izlasku aktualnog albuma „Apocalyptic Love“ najbliže nama obožavani i dugo očekivani legendarni gitarist će nastupiti u petak, 08. veljače 2013. u ljubljanskoj Hali Tivoli, sa odabirnom najboljih skladbi iz svoje bogate karijere, uključujući i neke od najvećih hitova Guns N' Roses, rock klasike te pokoji adut koji u već dvosatnom 'hight enery showu' ne manjka!
SLASH, Myles Kennedy & The Conspirators pozivaju vas na pravo rockersko slavlje! Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima u Hrvatskoj i Sloveniji te putem webova: www.eventim.hr, www.eventim.si te Slashove službene stranice www.slashonline.com.
Posjetitelje upozoravamo da ulaznice kupuju samo na ovlaštenim prodajnim mjestima jer su nedavno otkriveni preprodavači krivotvorenih ulaznica. Ulaznice će organizator na ulazu provjeriti i biti će zabranjen ulaz onima sa krivotvorenim ulaznicama.
Također, posjetitelje obavještavamo da će 3 sata prije početka koncerta te 3 sata nakon koncerta javni autobusni prijevoz u Ljubljani biti besplatan na svim linijama koji voze u smjeru Tivolija, centra Stožice ili centra. Putnici će pri ulasku u autobus vozaču pokazati ulaznicu za koncert koja će vrijediti kao besplatna karta za autobus.
Internet prodaja: www.concertica.si, www.eventim.si, www.eventim.hr, Pretprodjana cijena ulaznica: Tribine i parter: 39,00 EUR


RAMMSTEIN, 11.7. VILLA MANIN CODROIPO ITALIJA
U posljednje dvije godine, koncerte s turneje "Made in Germany" njemačkog kultnog benda Rammstein vidjelo je više od 1,3 milijuna ljudi diljem svijeta: u Meksiku, SAD-u, Južnoj Africi, Australiji, Kanadi i Europi. Njihovo putovanje se nastavlja uz moto za 2013. godinu: “Wir halten das Tempo” (Držimo ritam). U novom dijelu turneje, popularni njemački bend Rammstein, koji je poznat po koncertnim spektaklima s obiljem pirotehnike, 11.7. u Villi Manin Codroipo kraj Udina Italija. će gotovo doslovno zapaliti publiku. Njihova karijera je obilježena je brojnim kontoverzama, provokatnim video spotovima i spektakularnim koncertima. Uvijek osiguraju fenomenalnu scenografiju, a na nastupima također često mijenjaju posebne kostime. U više navrata su bili uhićeni zbog neprimjerenog ponašanja, te prozivani radi eksplicitnih scena u video spotovima. U stvarnosti, istina je da je Rammstein usmjeren na dobru zabavu i dobru glazbu te se ne opterečuju tračevima. Uz zabavu i efekt iznenađenja, najveći naglasak stavljen ja na sigurnost i profesionalizam.
„Oni koji to ne razumiju, to zapravo i ne žele razumjeti“– izjavio je frontmen benda Till Linderman.
Ulaznice i više informacija na stranicama AZALEE organizatora.




MASSIMO NA VALENTINOVO, četvrtak 14.02 U 21h - TVONICA KULTURE
U pitanju "Gdje smo sad?" najlakše bismo sumirali sve ono što nam je u dugogodišnjoj karijeri prezentirao Massimo. Ove godine navršava se 30 godina od objave prvog albuma Doriana Graya "Sjaj u tami" i mi smo tu činjenicu odlučili proslaviti. Slavit ćemo na koncertu baš na Valentinovo (četvrtak 14. veljače) u zagrebačkoj Tvornici kulture. Nekoliko je razloga zašto smo za slavljenički koncert odabrali upravo dan posvećen ljubavi, a nabrojat ćemo samo neke: ovaj datum je vrlo blizu datuma kad je "Sjaj u tami" objavljen; neke od Massimovih najboljih interpretacija uključuju pjesme posvećene ljubavi; prošle godine 14. i 15. veljače održana su dva rasprodana koncerta u Tvornici kulture pa na tragu toga nastavljamo i ove godine.
Trebalo bi jako puno rečenica da nabrojimo sve što se događalo u posljednjih 30 godina. Bilo je tu po malo od svega, ali u konačnici se kristalizirala karizma i kvaliteta. Nagrađeno je to brojnim Porinima, posebno za najbolju mušku interpretaciju, zatim nekoliko zlatnih ploča za prodaju albuma "Vještina" i "Vještina II", a sve je to dodatno začinio aktualni album "Dodirni me slučajno" koji je na nizu rasprodanih koncerata dokazao da je jedan od albuma Massimove karijere.
Sva iznenađenja koja pripremamo za ovu slavljeničku ediciju još nećemo otkrivati. Naravno da će tu ponovo glavne zvijezde biti Massimo i njegov vrhunski bend. Osim akustične svirke, bit će i one "na struju". Možemo napisati, bit će to jedna neopterećena, ali u glazbenom smislu beskompromisna večernja "šetnja" kroz Massimovu bogatu pjesmaricu s naglaskom na novi album i hitove koje želite čuti opet i opet i opet.
Ulaznice potražite na sljedećim prodajnim mjestima: po cijeni od 125 kn: Aquarius Music Shop, Varšavska 13, Aquarius Music Shop, Maksimirska 16, Aquarius Music Shop, Branimir centar, kneza Branimira 29, Tvornica kulture Zagreb, Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1, Arena Centar, Churchill Cigar Shop, Avenue Mall, Churchill Cigar Shop, City Centar One, Churchill Cigar Shop.Zona Tvornice (prolaz Neboder), Ilica 1a
www.cedeterija.hr, www.ulaznice.hr

Oznake: koncerti, najave

08.01.2013. u 23:54 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 07.01.2013.

HOT NEW ALBUM: The Rolling Stones - GRR!


(ABKCO/Interscope/Universal Music, 2012), žanr: rock’n'roll, blues rock

Kada bend ima tako dugu karijeru, čak i duplo kraću od rock’n’roll legendi The Rolling Stonesa, obično je publika tijekom godina zatrpana hrpama raznoraznih kompilacija koje, kada sve zbrojite i oduzmete, zvuče sve jednako, a sastavljene su od manje više istih pjesama bilo da se radi o stvarno vrijednim pjesmama ili superpopularnim hitovima. I taj trend se nastavlja na svakom sljedećem izdanju a la ‘Best Of’.

50.-godišnju obljetnicu The Rolling Stones su zabilježili albumom “GRRR!” koji je površno rečeno iznimka koja potvrđuje pravilo, ali samo naizgled. Već smo doživjeli sličnu kompilaciju “40 Licks” ali s jednom velikom razlikom: “40 Licks” je zaista fantastičan komad “Best of-ova” – sadrži 40 odličnih pjesama napisanih od tandema Jagger/Richards i po mome je najbolji prikaz autorskog rada The Rolling Stonesa. “GRRR!” je međutim, u biti posve druga priča, s potpuno drugačijom idejom (barem tako ispada) i upravo radi toga je najvjerojatnije najbolja kompilacija koju su ikad napravili.

Kažem najvjerojatnije, jer standardno izdanje od 3 CD-a “GRRR!” nema specijalne bonuse, nema onaj poseban začin nečeg drugog, intenzivnijeg, od klasične “greatest hits” kolekcije.

No, super deluxe edition od 80 pjesama i 5 diskova je remek-djelo gledajući kompilacije generalno rečeno. Ne samo da pažljivo prati fantastičnu karijeru Stonesa tijekom godina, nego vam se s njime odvrti i detaljna i posve osobna priča benda. S onim 5. diskom koji sadrži bonus demo snimke, ovo je izdanje biografija The Rolling Stonesa - ne treba vam nikakva knjiga koje će vam ispričati priču o bendu.

Čovjek bi očekivao da će jedan slavljenički album, naročito koji obilježava 50-godina rada biti prezentiran na „adekvatan“ način: pomalo (ili jako) konzervativno, staromodno ili jednostavno ali nemaštovito i najčešće posve nekreativno. Naime od izvođača u tim godinama se već očekuje da je neke vrste establišmenta (što Stonesi i jesu, barem britanskog). No, onog časa kada ugledate naslovnicu albuma “GRRR!” odmah znate s kim/čim imate posla – nečim posve drugim. Ni “pod stare dane” Stonesi ne prihvaćaju uobičajene (i dosadne) forme. Ona gorila na omotu reći će vam sve što trebate o albumu znati – što ćete dobiti kada ga kupite. I to je jedna od činjenica zašto su The Rolling Stonesi veliki u svakom pogledu.


Druga činjenica je njihovo glazbeno putovanje u tih 50 godina sve do danas (predstavljajući i dvije nove pjesme “One More Shot” i “Doom And Gloom”): što je odlično prezentirano i na standarnom 3 CD izdanju: Stonesi su započeli svoju karijeru izvodeći covere drugih, u to doba velikih izvođača: blues legendi poput Chuck Berrya, Muddy Watersa… i ostalih. Radeći svoje odlične verzije tuđih pjesama postali su toliko uspješni da im se umalo desilo da tamo i zapnu, dok su The Beatlesi istovremeno već naveliko zauzeli poziciju broja 1 rock’n’rolla i to ne samo tada u svoje vrijeme.

Oduvijek me je kopkalo što bi se dogodilo da su The Rolling Stones imali mogućnost i vlastitu zrelost kao grupa individualaca da snime i izdaju autorske pjesme odmah u počecima kao što su to učinili Lennon/McCartney. Možda bi rock’n’roll povijest bila ispisana nešto drugačijim riječima. Ili barem tko je prvi stigao tamo, ne računajući Elvisa naravno.




Standardna 3 CD kompilacija:

DC1
1 “Come On” (Chuck Berry)
2 “Not Fade Away” (Charles Hardin/Norman Petty)
3 “It’s All Over Now” (Bobby Womack/Shirley Jean Womack)
4 “Little Red Rooster” (Willie Dixon)
5 “The Last Time”
6 “(I Can’t Get No) Satisfaction”
7 “Time Is on My Side” (Jerry Ragovoy)
8 “Get Off of My Cloud”
9 “Heart of Stone”
10 “19th Nervous Breakdown”
11 “As Tears Go By” (Jagger/Richards/Andrew Loog Oldham)
12 “Paint It, Black”
13 “Under My Thumb”
14 “Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow?”
15 “Ruby Tuesday”
16 “Let’s Spend the Night Together”
17 “We Love You”
18 “She’s a Rainbow”

CD2
1 “Jumpin’ Jack Flash”
2 “Honky Tonk Women”
3 “Sympathy for the Devil”
4 “You Can’t Always Get What You Want”
5 “Gimme Shelter”
6 “Street Fighting Man”
7 “Wild Horses”
8 “Brown Sugar”
9 “Happy”
10 “Tumbling Dice”
11 “Angie”
11 “Rocks Off”
12 “Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)”
13 “It’s Only Rock ‘n Roll (But I Like It)”
14 “Fool to Cry”

CD3
1 “Miss You”
2 “Respectable”
3 “Beast of Burden”
4 “Emotional Rescue”
5 “Start Me Up”
6 “Waiting on a Friend”
7 “Undercover of the Night”
8 “She Was Hot”
9 “Streets of Love”
10 “Harlem Shuffle” (Earnest Nelson/Robert Relf)
11 “Mixed Emotions”
12 “Highwire”
13 “Love Is Strong”
14 “Anybody Seen My Baby?” (Jagger/Richards/k.d. lang/Ben Mink)
15 “Don’t Stop”
16 “Doom and Gloom”
17 “One More Shot”


sretanyes:sretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

Oznake: recenzija, The Rolling Stones, rocknroll, album, kompilacija, GRR

07.01.2013. u 01:47 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< siječanj, 2013 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life