Red Moon D Watch

nedjelja, 28.09.2008.

Moj CD/DVD je nestao

Kolegici je nestao DVD. Nije ga imala u My Computers. Tehnikusi su nakon kratke inspekcije zaključili da se pokvario i stavili novog. Windowsi su ga prepoznali, ali su prijavili grešku, tj. pojavio se uskličnik na pogonu. Uninstall, Scan for new hardware, pa to preko nekoliko puta i ništa. XP je uporno protestirao i nije želio razgovarati s pogonom. Tehnikusi su predložili reinstalaciju, ali kolegica se usprotivila tome jer je nakon prethodne reinstalacije bilo potrebno mjesec i pol dana da joj tehnikusi instaliraju sve programe i onda još da ih natjeraju da rade. Ovi razni bankarski programi sa svojim pametnim čitačima kartica su bili najtvrđi orah.

Pitao sam tehnikuse da li će mi plaćati pivo slijedećih mjesec dana ako za 3 minute riješim problem. Višestruko odlikovani MS stručnjaci su se nasmijali i rekli da nema teorije da to riješim za 3 minute jer oni se tu eto zajebavaju skoro čitav dan. Jedan, koji se već opekao u sličnoj situaciji, je časno uzmaknuo i odustao od oklade. Ostala dvojica su i dalje tvrdili da problem nije tako lako riješiv i da pristaju na okladu ukoliko je rješenje softverske prirode.

Iz pričuve sam izvukao cdgone.reg fajlu, kliknuo na nju dok sam stručnjacima odvraćao pažnju ('gle kakav minjak ima nova kolegica'), obrisao je, restartao i DVD se pojavio. Tehnikusima sam poklonio kalendar i označio početni i krajnji datum kako bi mogli križićima označavati da li su mi taj dan platili pivu.

Ako se i vama dogodi slično nestajanje ispravnog optičkog pogona potražite na netu cdgone.reg ili slijedeće retke iskopirajte u datoteku koju ćete nazvati nešto.reg i kliknuti na nju.



REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]
"UpperFilters"=-
"LowerFilters"=-

[-HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesCdr4_2K]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesCdralw2k]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesCdudf]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesUdfReadr]

[-HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesCdr4_xp]

[-HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesCdudf_XP]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesUdfReadr_xp]



Ovo nije univerzalno rješenje za nestajanje optičkih pogona, ali pomaže u najvećem broju slučajeva.

P.S. Vidite kako su ti Windowsi jednostavni za korištenje, milina prava. :-)

- 21:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.09.2008.

Virtualno

Moji MS partijaneri u firmi imaju novu briju. Puna su im usta Hyper-Vea. Do jučer su sretno vrtjeli VMware, a onda im se dogodio kliku u glavi. Veliki Borg je poslao signal. Hyper-V je super, VMware ne valja. Uključi mod reklamiraj Hyper-V. Briši sve VMware virtualce u firmi. Što? Opet oni testeri dižu graju da onda nemaju gdje testirati. Nek' se snalaze kako znaju, još su nedostojni da upoznaju Hyper-V, igranje s njim je za sada misija prvosvećenika.

VMware ne valja jer Hyper-V ima niži TCO, reducira kompleksnost (i budala ga može koristiti) te ima zagriženije prvosvećenike.

Microsoft voli ići đonom na konkurenciju pa su tako krenuli i na VMware koji je jedan od novih neprijatelja u fokusu. Jedan od prvih udaraca je ova stranica: http://www.vmwarecostswaytoomuch.com/.

Ostale igrače u igri ne smatraju dostojnim napada pa tako VirtualBox, omraženog Suna, nitko ne spominje. A Virtuozzo, KVM i ostali su igračke.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.09.2008.

End Runs Around Vista

Mrzi me da pišem pa ću vam samo ponuditi link.

End Runs Around Vista

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.09.2008.

Padaju burze

Znate koji je najveći problem Microsoft funova (onih koji su to po službenoj dužnosti i oni to rade zato jer misle da ako navijaju za velike da su i oni dio te veličine)? To što 100% vjeruju ono što im servira marketing iz Redmonda. A marketing ko marketing, oni će napričati sve i svašta kad je u pitanju prodaja njihovog proizvoda.

Jedan od Case Study-a kojeg Microsoft najviše spominje je London Stock Exchange. Migracija sa starog sistema se dogodila u rujnu 2005. (a nešto su puštali u rad i u 2007.), a to pamtim po tome što je kolega, višestruko odlikovan Microsoft ratnik, ponavljao činjenicu kako je Windows Server 2003 bolji od Linuxa i kako je to konačni i neoborivi dokaz. Najviše je volio citirati jednu rečenicu s Microsoft stranica: 100% reliable on high-volume trading days. To je ponavljao od rujna do prosinca i dana kad je na novogodišnjoj veselici u firmi zbario našu novu sekretaricu i odveo ju u sobu za pušenje, ali pokazalo se da je njegov alat 0% reliable on high-volume party days. Upravo su to bile riječi simpatične sekretarice koja je svoje razočaranje manifestirala parafrazom omiljene rečenice koju je dotični ponavljao svaki dan barem nekoliko puta.

Navedeni sistem je izdržao malo više, ali ovaj ponedjeljak je malo zaštekao. Na 7 sati. Netko je primjetio...meaning that their 5-nines SLAs are shot for approximately the next 100 years. Joj, gdje su sad oni koji smatraju da je neoboriva garancija za njihov posao taj famozni SLA?

Kako neki informatičar može propovijedati glupost da je neki IT sistem 100% pouzdan? I još 100% vjeruje u tih 100%?

Microsoft je sa svojih Case Studies stranica za Windows Server 2008 uklonio London Stock Exchange nekon incidenta u ponedjeljak, a Google Cache otkriva da je još 5.9. LSE bio na toj stranici, odmah nakon Lockheed Martin i prije RPC Group.

CTO LSE-a je pričao: We selected the Microsoft .NET Framework on the basis of several technical and commercial factors, including real-time performance, agility, integration, and developer productivity. Voljeli ili ne voljeli .NET morate priznati da to nije baš tehnologija koju bi koristili za real-time performance. Za to su RTOS-ovi, a ne .NET. Vidite li negdje da se spominje Microsoft na List of real-time operating systems?

IZVORI:
EXTRA: London Stock Exchange: blame Microsoft?
London Stock Exchange
London Stock Exchange suffers .NET Crash
Stock exchange embraces Linux
Windows Server 2008 Case Studies
List of real-time operating systems

- 21:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.09.2008.

JavaScript će pobijediti Silverlight

Kaže Marc Andreessen (sjeća li se tko što je to Netscape?)

If JavaScript gets any faster, then developers will question if they should develop in Flash or (Microsoft’s) Silverlight (technologies)...

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 06.09.2008.

Chuck Norris reklamira Vistu

Vidjeli smo i prvi spot za Visu u kojem su se pojavili Jerry Seinfeld, Bill Gates i Ivan Šuker. Nije baš neki, a to čak priznaju i domaći Microsoft funovi. I onda mi je danas sinulo. Jerry je promašaj, jedini pravi heroj koji je dostojan toga da reklamira vistu je nepobjedivi i nenadjebivi Chuck Norris. Jel' čujete vi iz Microsofta? Norris bi sve protivnike Viste, sve Linux funove smazao u par zalogaja, tj. udaraca šakom. Ma kakvi su ti Linuxaši oni bi pali i od vjetra kojeg bi napravila šaka velikog Chucka u prolazu kraj njih. Kraj njih je definirano kao minus-plus par kilometara.

Ajmo otkaz Jerryu, Chuck je pravi momak za nepobjedivu Vista kampanju.

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.09.2008.

Microsoft Chrome

Svi pričaju nešto Google Chrome ovo, ono, sve je vijesti pokorio Google Chrome. I zašto je onda naslov ovoga posta Microsoft Chrome? Zato jer je Microsoft prvi imao nešto što se kodnim imenom zvalo Chrome, a čak je i bio dio Internet Explorera, ali ništa nije bilo od toga.

IZVOR:
Microsoft Chrome details emerge

- 19:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #