Red Moon D Watch

utorak, 30.10.2007.

Tko je napravio najbrži Vista laptop?

Vidim da vam nedostajem, društvo iz Microsoft tabora je sarkastično. :-)

Jednostavno mi se više nije pisalo. Ali eto da vas ne razočaram...

Guess Who Makes the World’s Fastest Windows Vista Laptop

- 22:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.10.2007.

Microsoft ubio ISO

Microsoftova akcija koja je bila vezana uz prihvaćanje njihovog formata dokumenata sada uzrokuje poteškoće ISO-u. Dosta zemalja promijenilo je svoje članstvo tako da bi moglo dati svoj glas, a sada više ne sudjeluje u glasanju za ostale standarde. Kako pravila nalažu da barem 50% P članova mora dati glas, a one to ne čine (jer je njihova promjena članstva bila isključivo motivirana jednom odlukom), ISO ima veliki problem. Nijedno glasanje nije prošlo nakon OOXML komedije. I tako je plemenita zadaća usvajanja OOXML-a dobila i svoje kolateralne žrtve.

OOXML Payback Time as Global Standards Work in SC 34 "Grinds to a Halt"

- 08:18 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 12.10.2007.

Počelo je...

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.10.2007.

Red Hat na nišanu

Microsoft je opet na nišan uzeo Linux. Jedan od najistaknutijih ciljeva je Red Hat i izgleda da Microsoft sprema udar na njega. Na Linux je najbolje udariti patentima. Govorka se kako je jedna od stavki u dogovoru Microsofta i Eolasa bila i ta da Eolas nastavi svoj udar, ali ovaj put na Linux. Microsoft bi da im Red Hat plaća, Red Hat neće. Izgleda da Steve Ballmer neće u mirovinu dok ne ispuni svoju misiju, a to je po svoj prilici uništenje Linuxa. Ili je Microsoft odlučio zadržati Ballmera kao dvorsku budalu? Kako ozbiljno shvatiti te Microsoft open source napore i priče o interoperabilnosti, a s druge strane vade oštrice i kreću u napad?

Ballmer je rekao i slijedeće...

I would love to see all Open Source innovation happen on top of Windows.


Windows ekosistem nije prirodno okruženje za open source i zbog toga se većina open source inovacija događa na drugim platformama. Zato nije ni čudo da su se neki proizvođači programa odlučili da na Windowsima naplaćuju svoj program, a da je na ostalim platformama besplatan. Jedan od njih je to lijepo obrazložio: "na Windowsima su ljudi naučili da moraj platiti programe".

Meni ova Microsoft igra najviše liči na igru dobrog i lošeg policajca. A kakve su im stvarno namjere? Ja bih se kladio da je strategija lošeg policajca bliža iskonskoj strategiji.

Microsoft aims patent guns at Red Hat
Microsoft's Ballmer Reportedly Threatens Red Hat - Updated 2Xs

- 17:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 05.10.2007.

Zaštita Windows ekosistema

Microsoft najozbiljnije štiti Windows ekosistem tako što će omogućiti instalaciju Internet Explorera bez Windows Genuine Advantage (WGA) provjere što će omogućiti download i instalaciju svim korisnicima (čitaj: i onima koji imaju piratske kopije). Očito je da ne mogu mirno gledati kako Firefox polako, ali sigurno osvaja tržište.

Internet Explorer 7 Update

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.10.2007.

Vista update

An update is available that improves the compatibility, reliability, and stability of Windows Vista

Obećavajuće zvuči, trebalo bi to probati. A tu je i update alata o kojem sam namjeravao pisati, ali nemam sad vremena za njega. Valjda budem, uskoro.

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.10.2007.

Bloat

Moji Microsoft SQL Server stručnjaci u firmi već mjesecima pričaju o lijepim stvarima koje će donijeti SQL Server 2008. Ovaj 2005 im više nije dobar, 2000 je predmet prezira. Ali koliko ja vidim i jedan i drugi rade svoj posao bez problema. I nema baš previše potrebe za njihovom zamjenom. Jasno je zašto Microsoft, uz pomoć svojih evanđelista i proroka, želi stvoriti klimu koja će vam život bez najnovijeg proizvoda učiniti neizdrživim. Nikada dosta tog novca i treba izmišljati nove i nove načine da se on zaradi. Microsoft ima pravo da na tome inzistira, a naivni stručnjaci su se upregnuli u tu mašinu, mada oni od toga i nemaju prevelike koristi. Samo trebaju ćešće polagati nove certifikate, navikavati se na nove alate, boriti se s novim bugovima.

Zanimljivo je razmišljanje Naila Davidsona s čijim se mišljenjem uglavnom slažem. On hoće bazu, neće platformu. Nije SQL Server jedini koji je krenuo putem bloata, tu su i Vista i novi Office. Nova šminka za nove novce.

SQL Bloat
With every new release, SQL Server becomes harder and harder to learn

- 08:50 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.10.2007.

OOXML na balkanski način

Microsoft's secretive standards orgs in Former Yugoslavia
HZN: internacionalizacija sramote

Ivan Jelić je za LinuxWorld napisao osvrt na OOXML trakavicu, Balkan Edition. Rado testira Zakon o pravu na pristup informacijama i još poneki. Mogli bi reći test failed.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #