Red Moon D Watch

četvrtak, 25.06.2009.

Vizionar Ballmer

Opet Ballmer glumi velikog vizionara. Zar je zaboravio da nisu vjerovali u Internet, a njegov šef je prije par godina govorio da će spam nestati. A sada on priča kako će tradicionalni mediji nestati za 10 godina. Da, kao što je kino ubilo radio, kao što je televizija ubila kino i radio, kao što je Internet ubio televiziju. Bez obzira na krizu u novinarstvu teško je vjerovati da za 10 godina neće biti papirnatih novina, knjiga. Pa čak ni CD i DVD nisu ubili ploču. Ona još uvijek živi i ima status ekskluzive. Internet mijenja sve, ali tradicionalni mediji će i dalje ostati. Osim toga radio je radio i televizija je televizija bez obzira na način emitiranja. Ballmeru, pa prije 15 godina niste vjerovali u Internet, a sada mislite da će on zamijeniti sve. Kako da ne.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.06.2009.

Morro

Microsoft priprema svoj antivirus koji će sigurno oduzeti dobar dio kruha proizvođačima antivirusa koji već ionako stanju pod velikim brojem nametnika koje ne uspijevaju žigosati i smjestiti u svoju bazu. Od danas se može skinuti beta sa stranice Microsoft Security Essentials Beta.

Zanimljiv je odabir zemalja iz kojih možete skinuti betu. To su USA, Izrael (samo engleska verzija), Kina i Brazil. Čak su i na promotivnoj fotki neki kosooki. Valjda će Microsoft Kini prodati i novu verziju Velikog Elektronskog Zida koji štiti naivne Kineze od strahota interneta.

Kažu priče da je Morro ime plaže na kojoj je jedan iz Redmonda pokupio neku boleštinu od neke prijateljice noći pa je tome u čast nazvan njihov antivirus. :-)

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.06.2009.

IE je prvak svijeta u web standardima

Microsoft je objavio usporednu tablicu IE, Firefox i Safari browsera i po toj tablici je IE najbolji po pitanju web standarda.

Kako onda Microsoft objašnjava ovo?
http://files.getdropbox.com/u/967526/Screenshot.png

- 19:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.06.2009.

IE8 se mora instalirati

Microsoft smišlja nove načine kako da natjera ljude da koriste IE8. U Americi kažu da će nahraniti x ljudi za svaki skinuti IE. Neke druge firme bezuvjetno daju puno više za gladne. Jadno Microsoft, jasno. U Australiji su pokrenuli potragu koja bi sretnom nalazniku trebala donijeti 10.000$. A hintove koje nude mogu vidjeti samo oni koji imaju IE8. Kako je stvar samo u user agent stringu možete igrati sa svakim browserom koji podržava njegovu promjenu. Ah taj Microsoft. :-)

- 22:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #