Red Moon D Watch

subota, 30.06.2007.

Ne webu nitko ne zna da si zaposlen u Majkrosoftu

Stara dobra karikatura govori o tome kako na internetu nitko ne zna da si pas. O tome kako majkrosofcani rade u ilegali i svim silama lobiraju za svoju firmu imali smo prilike nesto cituckati i kod nas. O tome nam sada pise i Marica: On the Web, no one knows you’re a Microsoft employee.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 29.06.2007.

Najgori posao

Ako sanjate o tome da se zaposlite u Majkrosoftu ipak nemojte prihvatiti bas bilo koje mjesto koje vam ponude. Broj 6 na listi The Worst Jobs in Science 2007 je Microsoft Security Grunt. Cini mi se da je to najgori IT polozaj na listi.

Do you flinch when your inbox dings? The people manning secure@microsoft .com receive approximately 100,000 dings a year, each one a message that something in the Microsoft empire may have gone terribly wrong.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 28.06.2007.

Stripovi

Malo stripica o BillGeju: stripovi.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.06.2007.

25 najgorih

Sto ste sve koristili od 25 najgorih svih vremena? 25 najgorih

Ja? Windows ME, Microsoft BOB, MSIE 6.0, dBASE IV, IOMEGA ZIP DRIVE (klik, klik), IBM DeathStar disk...


- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 26.06.2007.

Gnjave vas licence

Pazi ovo, ako imate svoj web server, koristite Majkrosoft Server 2003, vi ne mozete nuditi hosting na tom serveru. EULA vam to zabranjuje, cim je u pitanju neka zarada Majkrosoft mora tu uplesti svoje prste i hoce jos i jos i jos. Hosting firme bi trebale uzeti SPLA koji omogucuje prodaju hostinga ukoliko koristite Server 2003. Na kraju svakog mjeseca bi trebali prebrojiti svoje hosting korisnike i na temelju njihovog broja platiti harac Majkrosoftu.

Ne vjerujete mi? Procitajte sami.

- 07:59 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.06.2007.

MLS

Vec sam vam pricao o tim MS certifikatlijama. Znate li koja je njihova najgora pojavna forma? Microsoft Licence Specialist. To s licenciranjem Majkrosoft proizvoda je vec tako komplicirano da se vise nitko ne snalazi u tome. Krajnji cilj je uvijek isti. Da Majkrosoft izmuze sto vise love.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.06.2007.

Razlog

Cuj, a zakaj ti mrzis taj Majkrosoft, pita me moj lega.
Ne mrzim, zakaj to mislis?
Pa pises te gluposti na tom blogu i to samo zloceste stvari, veli on meni, a ja nemam pojma da on cita ovaj blog.

Pa zapravo ti to ide ovako, recem njemu i recem vama. Ne mrzim ja Majkrosoft. Mogao bih, oni su krivi sto su svi poceli koristiti taj PC, a nama je bilo lijepo i s Amigama i Atarijima. Ali meni ti na zivce idu Majkrosoft navijaci, fud majmuni i trolovi. Ide mi na zivce onaj SteveB s onom majmunskom facom i sitnim ocicama. BillG mi ne ide na zivce, on mi je samo bljak. Meni su ti Majkrosoft programi cist OK. Koristim ih, u nekim stvarima su puno bolji od konkurencije. Ali kakvih sve glupana medju njihovim fanaticnim navijacima to je za nevjerovati.

I zato pisem ovaj blog. Ako samo jednome dignem zivac ja sretan.

A programima koje korisnim ne mogu dici zivac. Oni ovo ionako ne citaju, a ako neki od njih (IE) ovo i vidi, ionako nista ne kuzi.

Programi, vi ste dobri, ljudi su budale.

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 23.06.2007.

U revijalnom tonu...

Igram neke stare igrice na emulatorima. Nostalgija me hvata. U to vrijeme nije me dirao ni 1%. Microsuck.

- 23:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.06.2007.

Gradjanin Microsoft

A nista, opet nemam vremena, pa vam opet preporucujem jedno stivo: Citizen Microsoft.

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.06.2007.

Get Off Microsoft

Danas nemam vremena za pisanje, tu me certificirani micu od racunala jer oni rjesavaju probleme. Zato danas samo jedan kratki copy&paste i vodim vas na jedan blog: Get Off Microsoft. How to get off, where to get off, and why you should stay off Microsoft, with news and tips on alternatives.

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 20.06.2007.

Certifikati

Ovi Majkrosoft frikovi se furaju na te certifikate. Ima nekih koji su napravili jako ruznu osobnu stranicu (a kako covjek uopce moze napraviti lijepu osobnu stranicu koristeci FrontPage) i onda su tamo nakeljili svoju sliku i naveli sve te silne kratice. Pocinju s mcp pa idu dalje mcsd, mcda, mcad, mcsa, mcovo, mcono. Sve ja to razumijem i jasno mi je zasto postoji potreba da se znanje verificira. Ali problem je u tome sto ti emsipiji u velikom broju polazu ispite uz pomoc cheat sheetova pa iza svih tih silnih certifikate ne stoji pravo znanje nego bubanje. Najbolje mi je kad dodje takav tip k meni u firmu i onda ne zna neke jednostavne stvari podesiti u windowsima. Pa zove u firmu, pa zove kolege, pa to onda traje. Ja stojim vani i pusim. Ako mi je neki simpatican onda mu i pomognem. Cudi me kako ne znaju jednostavne stvari rijesiti. A mozda su oni dobri za kompleksne probleme, a podesavanje printera ili backupa baze je posao je nize klase?!

- 08:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 19.06.2007.

fud, fud, fud

Fud, fud, fud, tko je sad tu lud. Tko je lud ne budi mu drug. Najaktivniji domaci fud majstor i dalje tvrdi da ti Linuxasi kradu i kopiraju, a ne vidi da je sve sto je u zadnje vrijeme izaslo iz njihove omiljene firme kopija necega, killer necega. Mislim ono, najprije pocisti vlastito dvoriste, a onda navali u druga. Meni isto idu na zivce oni koji misle da je put do uspjeha kloniranje necega drugoga.

Nas fud majstor i dalje pici po svojem, ti zlocesti Linuxasi ne postuju intelektualno vlasnistvo. A znate sto sam ja primjetio? Ti zlocesti Linuxasi zapravo najvise postuju intelektualno vlasnistvo. Oni kupuju orginal CDe, kupuju knjige, kupuju cak i programe. A prosjecni windows korisnik samo udara na crack, samo udara na torrent, i onda se jos kunu u Majkrosoft. Mjere lice. Lice mjere. Licemjerje.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.06.2007.

Uskrsnja jaja

Nije Uskrs, ali evo raznih jaja u raznim programima.

Popis jaja

- 09:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.06.2007.

Kako zaraditi lovu?

Jednostavno, ponudite Majkrosoftu da napravite studiju za koju imate plan da dokazete da su Majkrosoftovi proizvodi jeftiniji, isplatljiviji i jednostavniji za koristenje od zlocestih, prljavih i komunistickih open source rjesenja. Svako malo netko iskoristi recept i stvarno napravi takvu studiju u kojoj dokazuje kako su Majkrosoft programi jeftiniji od besplatnih programa, a cuveni TOC je daleko manji nego sto bi to postigli s bilo kojim open source programima. Taj open source je skup, kompliciran i nitko na svijetu ga ne zna koristiti i nema teorije da dobijete podrsku za njega.

O jednoj takvoj studiji pise u clanku Microsoft funds questionable study attacking open source in education.

Majkrosoft se gura u skole na fakultete jer zeli djecu i studente naviknuti na svoje programe tako da oni kasnije nemaju pojma o nicemu, ali misle da znaju koristiti Majkrosoft programe. Pa mislim, zar nije bolje za djecu da koriste open source programe upravo zbog djecje znatizelje koja sve zeli rastaviti, rasturiti i ponovno sastaviti. Licenca Majkrosoft proizvoda to ne dopusta, a i nema sourcea. Djeca ce najbolje nauciti nesto kad vide kako to radi, a jos bolje kad oni sami pomaknu pokoji kotacic. Njihovom veselju nece biti kraja. Sto oni mogu s Majkrosoft programima i ovim ECDLom kojeg guraju klincima? Zar ce klinci imati neke velike koristi ako budu naucili raditi u Wordu?

Da se mene pita ja ne bi u skolama dao klincima da koriste Word ili bilo koji drugi slican program. Djeci treba obican tekst editor da se koncentriraju na ono sto rade. Kakve bojice, kakvi fontovi, kakve slike, kakvi bakraci?!!! Ako hocemo da klinci pisu neka pisu, a ne da se bore s musicama u Wordu.

Ostavimo sad to, vratimo se na studiju. Procitajte kako to lijepo Majkrosoft dokazuje da su oni jeftiniji od...Majkrosofta. :-)

- 18:49 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 16.06.2007.

i jos jedan zarez na ms gunu

I Linspire se prikljucio Majkrosoftu pa sklapaju ugovor koji ce Linspire korisnicima omoguciti zastitu od kise patentnih tuzbi. Hm...tko uopce koristi taj Linspire? U zadnje vrijeme samo cujem kako oni sklapaju ugovore s onim ili onim, najavljuju ovo ili ono, ali njihova popularnost (ako su i ikada bili popularni) pada i pada i pada, a sada ce padati jos i vise. Ili nece. Taj Linspire su ionako koristili oni koji su kao stvoreni za nerazmisljajuce Windows korisnike. Taj Linspire ce vidjeti da im ovaj potez nece donijeti nikakve nove korisnike, pa mozemo ocekivati kako ce uskoro staviti kljuc u bravu.

Vijest o suradnji

Taj njihov Kevin (Linspire) je prolupao, on kaze da ce Microsoft pomoci da naprave bolji Linux. Halo Kevine, Zemlja zove, Kevine, halo, Zemlja zove, halo Kevine....Kevin disconnected. Lost in Space.

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.06.2007.

sloboda

Ako koristite Majkrosoft programe onda uzivate potpunu slobodu, slobodu od straha da vas Majkrosoft nece tuziti jer oni nece tuziti ni one koji kradu njihov softver jer ce se nauciti na njega i poneki ce ga cak i platiti jednoga dana. Nitko ne cita onu jebenu eulu, ali da ju cita naslo bi se tu svega i svacega, a prije svega ogranicavanja userskih sloboda.

Kako se mjere racunala i programi? Koristi se benchmark. Mozete li testirati Majkrosoft programe i objaviti benchmark? Naravno da ne.

You may not disclose the results of any benchmark test of either the Server Software or Client Software to any third party without Microsoft's prior written approval.


Rezultate ce odobriti samo ako im se dopadnu.

A bore se i protiv svih web stranica koje objavljuju informacije koje im se ne dopadaju, bez obzira bile one tocne ili ne. Kako je to malo previse i za njih u zadnje vrijeme u promijenili taktiku pa koriste fud monkeye za suptilne napade na one koji ih kritiziraju.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.06.2007.

kupujte memoriju

Ako jos niste skuzili pale su cijene memoriji. Za kompjutere. Cak i u ducanima mozete kupiti 1 GB rama za 250 kn. Bagatela. Ja sam mislio od svercera kupiti memoriju za laptop, a sad vidim da je u ducanu jeftinija nego kod svercera. Kajem se, duboko se kajem kaj sam poslije toliko vremena opet pomislio da je isplativo kupovati kod svercera.

Kupujte ljudi prije nego sto opet poskupi. Obicno na jesen cijene opet odu malo, a mozda i vise gore.

- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

naivci

I kod nas ima naivaca. Decki piseju svoje aplikacije, rade web startupe, sve u nadi da ce i njima jednom sunce zasjati, da ce pokupiti milijunceke i do kraja zivota uzivati u zalasku sunca u koji ce se odvesti na svojem Herlicu. Malo sutra. Od programiranja se nitko nije obogatio. Ako ne vjerujete meni, onda vjerujte njemu.

"There's nobody getting rich (by) writing software" - Bill Gates


I zato sam ja prestao s programiranjem tamo u osamdesetim kad nisam uspio postati bogat programirajuci igrice za C64. Jos uvijek na tavanu imam debeljka i kazete s prototipom. Samo su se malo izvitoperile jer je vruce ispod crijepa.

Ako i isprogramirate nesto najvecu lovu ce na tome zaraditi netko drugi.

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.06.2007.

.chm

Pisao sam vec kako Vista vise ne podrzava .hlp. .chm je kao nesto novije. Najgori tim u Majkrosoftu je i tu uspio zajebati. .chm je imao sigurnosnih problema, pa su oni kemijali i kemijali i kemijali i iskemijali da se .chm ne moze otvoriti na mreznom disku vec ga morate kopirati lokalno. Mislim ono, otvori se on, imas sadrzaj lijevo, ali se stranice ne pokazuju. A onda jos ako slucajno imate # u nazivu direktorija ili datoteke (to cak i ne mora biti na mreznom disku) onda ni to ne radi. Taj .chm je zapakirani html, a # ima svoje znacenje u htmlu pa valjda najgori tim u Majkrosoftu to nije uspio razrijesiti. Ili jesu. S macem.

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.06.2007.

3$

Majkrosoft je veliki dobrocinitelj. On ce vam prodati brdo licenci za 2.000 kn ako imate malu firmu i radite programe. Tamo gdje je situacija malo losija oni ce prodavati i windowse i office i jos svasta i to samo za 3$. Ako ste bas najveci peder i uopce ne zelite kupovati programe, Majkrosoft vas nece napustiti. Ako bas kradete programe kradite od njih jer oni to zele.

Although about three million computers get sold every year in China, people don't pay for the software. Someday they will. As long as they're going to steal it, we want them to steal ours. They'll get sort of addicted and then we'll somehow figure out how to collect sometime in the future. (Bill Gates)

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.06.2007.

Bez pomoci

Vista vise ne podrzava .hlp datoteke. WinHlp32.exe je izbacen, ali onaj stariji, 16bitni je ostao. U redu, taj .hlp je zastarjela tehnologija, treba krupnim koracima grabiti naprijed, odbaciti okove proslosti, ali...toliko je gluposti natrpano u Vistu, a ovo su bas mogli ostaviti kad su vec ostavili taj jos stariji program. Taj help tim je jedan od najgorih timova u Majkrosoftu.

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.06.2007.

asta la vista igranje

Znate kako je to kod nas, tipovi moraju imati najnoviji operativni sustav da se pokazu kao znalci. Bilo je idiota koji su na svojem kucnom kompjuteru imali i Windows Server instaliran samo zato jer je u tom trenutku to bio najnoviji os iz Majkrosofta. Naravno da su face stavile Vistu. I to radi lijepo, to je krasno, sigurno i brzo. Mali zajeb. Kolega je jedan od tih last os frikova. Ima novi stroj, sve mrak, procesor, puno memorije, graficka od par kila. I igre mu se vuku. Sporo do bola. Smanjio detalje, ukinuo sve ono lijepo. Drugi kolega ima XP, zeru slabije racunalo, ali sve igre koje se ovomu vuku drugome lete. Ali mazohista igra sa smanjenim detaljima zato jer mu je nezamisliv povratak na prastari xp. Budale. Ako se hocete igrati na stavljajte Vistu. Tocka.

- 20:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 09.06.2007.

iMobitel

Kad sam prije vidio taj iPhone pomislio sam kako je to mobitel za pickice i kako nemam potrebe za necim takvim i kako ga nikada ne bih kupio. Danas sam vidio filmice na applekomu i moram priznati da mi se dopalo, ja bih nesto takvo. Tamo nije bilo cijene ili ja nisam nasao pa sam potrazio cijenu i naletio na zanimljiv tekstic The iPhone’s Funny Price. Tu se spominje nas stari kolega Stefan B. koji je rekao

There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance. It’s a $500 subsidized item. They may make a lot of money. But if you actually take a look at the 1.3 billion phones that get sold, I’d prefer to have our software in 60 percent or 70 percent or 80 percent of them, than I would to have 2 percent or 3 percent, which is what Apple might get.


Zanimljiva je ta prica o cijeni iPhonea i o kretanju cijene iPoda.

Kad iPhone ponovi uspjeh iPoda bas me zanima sto ce Stefan pricati. Ne bih se bas kladio u to da Majkrosoft miruje. Sigurno i oni spremaju svoj...hm, sigurno ce smisliti neki bedasti naziv. Sto drugo ocekivati poslije Viste i Zunea? Efo?

- 22:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 08.06.2007.

Svi Ballmerovi ljudi

Ivo (ali ne Sanader) Mccain zeli postati precjednik USA. Kada i ako to postane on bi u svojem uredu zelio vidjeti najbolje i najbistrije amerikance. Tu je naveo nekog tipa iz cisca, ali i jedinstvenog, neponovljivog, uz njega dolazi ne samo on vec i sigurno jos nesto drugo, developers, developers, developers, developers Stefana Ballmera. Vjerujem da je Stefan zapeo Ivi za oko kad je lupio sakom o stol i rekao ja cu ubiti Gugl. Takav duh se trazi od ljudi oko americkog precjednika. Nagon za ubijanjem je jako vazna stvar. Ivo je nakon smijeha iz publike rekao kako bi Stefana poslao u Kinu za ambasadora. Kako ce uskoro Kina biti zemlja s najvise ljudi koji govore engleski, a i Gugl se tamo mota malo previse, ne cudi me ta odluka. Navodno da ce Stefan tamo lansirati svoju staru reklamu i prodavati windoze 1.0 za 1 dolar. Ako svaki kinez kupi windoze to ce biti dobar posao. A Stefan ce morati nesto love dati i Ivi.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.06.2007.

Majkrosoft Kitchen Client

Majkrosoft se mora siriti i on to radi polako razvijajuci nove proizvode. Ali mozda u tome i malo pretjeruje. Marica pise o tome (Microsoft preps Windows-based kitchen client). E sad si zamislite koja ce to katastrofa biti. Dokazano je da se najvise nesreca dogadja u kuci. Sad ce to biti potencirano izvrsnim Majkrosoft proizvodima koji ce taj postotak dici za nekoliko redova velicina.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.06.2007.

testdriven.net protiv Majkrosofta

vidim da su se programeri malo uzjogunili zbog slucaja testdriven.net add ona za Visual Studio. autor dodatka je postao i MVP, ali sad je dozivio i to da ga Majkrosoft tuzi. zasto? Majkrosoft je dao taj ekspres VS besplatno, ali u svojoj euli je napisao da se ne smiju zaobici falinge koje taj proizvod ima. testdriven.net to nije postivao, njegov autor ne zeli izbaciti podrsku za ekspres. bez obzira sto sam uvijek na strani malih i potlacenih ovaj put moram priznati da je Majkrosoft u pravu. autor testdrivena nije. tocka.

on je na svojem blogu (njegov blog) objavio pisma koja je dobio od Majkrosofta i dobio stotine komentara podrske. vecina ih je protiv Majkrosofta. ali koristenjem tog ekspresa su pristali na uvjete koje diktira Majkrosoft. sad se nemaju sto buniti. iako onaj Blefer skace po pozornici i vice developers, developers, developers, sva njihova ljubav prema developersima prestaje kad oni ne zele platiti Majkrosoftove alate.

taj ekspres je samo liz. liz koji bi trebao probuditi ovisnost i natjerati developerse da iskesiraju perje za pravu stvar. ekspres je napredna demo verzija. laka droga. neki govore kako Majkrosoft ne dobija nikakvu lovu za taj ekspres i da je on izraz dobrocinstva. ako vam diler da probni sut, zar je to izraz dobrocinstva?

kakva prava imaju korisnici ekspresa? nikakva. tko im je kriv sto nisu odabrali neki drugi slobodniji alat. gdje ih nitko nece tuziti ako naprave neki add on. Majkrosoft biraju ziherasi. govore kako nitko nije dobio otkaz ako je odabrao Majkrosoft. drugi kazu da nitko nije dobio ni unapredjenje zbog toga. igre i igrice. i zlatni zatvor je jos uvijek zatvor.

developersi, odaberite slobodu i slobodne alate gdje vas nitko nece tuziti. osim mozda Majkrosofta. jer sad su se nameracili i prijete s tuzbom i slobodnima.

kolege koji su protiv slobodnih programa kazu da ako koriste slobodne alate da ne mogu nikoga tuziti ako se nesto sjebe. super, odgovaram im ja, recite mi koliko je ljudi tuzilo Majkrosoft zbog toga jer su im njihovi programi sjebali podatke? koliko je Navision korisnika (tu sam jadan i ja) dobilo odstetu ako nesto nije radilo dobro. koliko je korisnika dobilo odstetu zato jer su windowsi 95 sjebali fajl sistem (i tu sam jadan ja) ako se je islo na previous version of msdos? nikoliko. nema teorije da mali tuze velike i da dobiju nesto. eula pokriva te slucajeve. slobodni programi dolaze bez garancije. Majkrosoft programi dolaze s garancijom da ih morate platiti i da nemate nikakva prava. pa vi birajte.

programer testdrivena je odabrao. i sad ce jesti sto je zakuhao. ne mozes poslovati s vragom i ostati ciste duse

- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 05.06.2007.

Vista ne hibernira

to s hibernacijom je bio uvijek problem na windowsima. jednostavno ne radi kako treba. posljednje dvije hibernacije koje sam vidio da rade kako treba su bile na ibm racunalima i to jedan desktop i jedan laptop, prije vise od deset godina. na racunalima je bio instaliran dos. sve je radilo na gumb za napajanje. klik. hibernacija. klik. povratak iz hibernacije. bez ikakvih problema.

imam laptop i vistu i to ne hibernira. to samo radi probleme. a koliko vidim i ostali ljudi se bune. ako je prikljucena struja vista na hibernira vec samo zacrni ekran i nista vise. ako hocu da hibernira moram iscupati kabel od struje tako da radi samo na bateriju. kad se vraca iz hibernacije kompjuter mora biti na bateriji, a ne na struji. nezgodno. a mozda sam otisao u hibernaciju upravo zato jer mi je baterija bila pri kraju? ako sam na struji javlja mi se plavi ekran i kompjuter se resetira. ne plavi ekran sa slovima i nerazumljivim siframa. samo plavi ekran. kad ju posaljem u hibernaciju i kad se vraca iz hibernacije Vista to radi godinama. ponekad povratak iz hibernacije traje duze nego podizanje od pocetka. hm, zar nije smisao hibernacije da to radi malo brze, uz to sto sacuva stejt mojih programa?

ljudi dragi, ako hocete sacuvati zivce ne hibernirajte s vistom.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.06.2007.

zavadi, pa vladaj, broj 2

Majkrosoftu smeta taj linux. oni ga mrze i hoce ga zgaziti kao beba zvecku. da je kojim slucajem linux pod onom licencom koja kaze da s programom mozete raditi bilo sto i da nemate nikakve obaveze onda bi zacijelo voljeli linux jer bi mogli koristiti besplatan trud programera. ovako, linux im se ne dopada jer ima virusnu infekciju. takva je ta sadasnja linux licenca, a slijedeca ce biti jos i gora. problem je u tome sto ne mogu kupiti linux, on je u vlasnistvu brda programera koji da i hoce ne mogu ga bas tako lako prodati. i zato je Majkrosoft presao na patentnu podijeli pa zgazi taktiku. novell i zuse su vec zagrizli mamac, a sad vidim da je i xandros odlucio s vragom tikve saditi. taj xandros nikad nisam probao, vidim da se samo prodaju, nema besplatne verzije, a na distrowatch stranici su tek na 28. mjesto sto znaci da i nisu bas neki. meni se cini da Xandros plese labudji ples. Majkrosoft ide dalje.

- 19:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.06.2007.

Vista Avalon

jedan MVP (najvrijedniji Majkrosoft profesionalac) je nazvao svoju kcer Vista Avalon. kao nekada u bosni kada su se djeca nazivala faks helzim, tarzan, rambo...jadno dijete je imalo i srecu, trebalo se zvati Dev Orion sto bi u kombinaciji s prezimenom (prvo pocetno slovo S) dalo kraticu DOS. ali kakav bi ti MVP bio kad bi podrzavao stari operativni sustav kojeg Majkrosoft vise ne podrzava. pa je dijete odmah dobilo upgrade. i tako je dijete dobilo modernije ime. jednog dana ce proklinjati svoje roditelje.

ne kazu uzalud:

Microsoft fanboys and trolls are the lowest forms of life on this Earth, I swear.

link na blog ponosnog oca

dijete je na slici obuceno kao iPod, a naslov clanka je Introducing the New Vista iPod. bolesno. cudo kako dekica nema na sebi Majkrosoft leptira

- 21:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

diskriminacija

jebemti diskriminaciju. kao prvo svima na znanje: ja sam legalni korisnik viste. platio, kupio, zajedno s racunalom. uzeo home verziju, za po doma, u firmi jos uvijek koristimo onaj starinski windows iks pe. ali ja sam sretan, direktor jos uvijek ima windowse devedesetosam i jako ruzno gleda nas koji bi htjeli nesto novije. i sad imam tu vistu i procitam kako je izdan novi Windows Live Mail Desktop Beta i mozda jos ponesto u nazivu ali sam zaboravio. i odem po download na get.live.com/betas, ali nista za mene. kaze da nemaju nikakvih beta verzija za aplikacije za testiranje na mojem trzistu i da provjerim kasnije. jasno je meni, imaju oni, ali ne daju. ne znam da li je to zato jer imam tu home vistu, ona se ne moze spojiti na domenu, ali to mi nije ni bitno, doma imam samo jedno racunalo. a mozda je to zato jer sam ja iz pripizdine pa oni misle da je hrvatska tu pored kazahstana, pa da nama ne treba ta svemirska tehnologija. a vidim da tamo na softpediji ima za skinuti. ali necu. ja hocu legalno. a oni mene legalno diskriminiraju.

- 20:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

stol pod udarom patenata

da ce Majkrosoftu patenti doci glave jasno ja valjda svima samo ne njima. kako ne mogu patentirati sve sto ima veze s ITem uvijek ce se naci barem jedan mali patentic kojega oni krse i evo ti tuzbe. nagradno pitanje: da li ce Majkrosoft propasti prije nego sto on sam postane najveci borac protiv patenata?

stol koji je njihov najnoviji izmu ja zapravo komplicirana skalamerija u kojoj se ispod stakla ne nalazi nikakav osjetljivi uredjaj za prepoznavanje dodira vec 5 kamera koje snimaju sto se na stolu dogadja. navodno je, s ciljem smanjenja proizvodnih troskova, predvidjeno i da se umjesto kamera unutar stola nalaze mali sirocici iz nerazvijenih zemalja koje njihovi roditelji prodaju za 1 dolar. tako bi Majkrosoft jos jednom pokazao svoju humanost i brigu za djecu treceg, cetvrtog i svih ostalih svijetova. Majkrosoft je cak pokrenuo proces za patentiranje ugradnje malih sirocica unutar stola, ali onda su otkrili da je cijela stvar vec patentirana. uzasnuto su ustvrdili da je njihov inovativni proizvod pod velikim upitnikom i da bi se mogli provesti kao bosi po trnju ako autor orginalnog patenta pokrene tuzbu, jer nije rijec samo o ugradnji ljudskog bica unutar stola, antikni patent pokriva i velik dio ostale tehnologije koja je ugradjena u njihov stol.

FLASH NEWS: otkriveno je (i zataskano, naravno) kako je jedan djelatnik iz Majkrosoft projektnog tima imao uvid u antikni patent i kako je svjesno kopirao tu tehnologiju i malo po malo podvaljivao je kao svoje inovacije.

Na slici: iz antikne patentne aplikacije
Image Hosted by ImageShack.us

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 02.06.2007.

Trazi se fud monkey

slijedi par recenica koje se jos mogu procitati iz izguzvanog maila pronadjenog u recycle binu jednog Majkrosoft djelatnika, automatski prevedeno na hrvatski jezik

Od: Steve Ball
To: &all;

...

trazi se neogranicen broj djelatnika koji bi radili na poziciji fud monkeya. fud monkey u opisu posla ima fudanje i spamanje po njuzima, forumima i blogovima. pri tome treba velicati nasu firmu o kojoj treba govoriti sve najbolje, a konkurenciju treba pljuvati, vrijedjati i javno izrazavati mrznju. kad izadje novi ms proizvod treba to svuda objaviti i napominjati kako se radi o jos jednoj nasoj nenadmasenoj inovaciji. prljave i niske argumente treba popljuvati i upotrijebiti klasicni arsenal uvreda (u prilogu). ne trositi vrijeme na beznacajne grupe i stranice vec se majmunirajte samo na najposjecenijim njuzima, forumima i blogovima.

...

upotrebljavajte ove rijeci za konkurenciju: komunisti, idioti, primitivizam, pefodili, smece, lopovi, kradljivci, glupani, kreteni, sranje

...

vrijedjajte, vrijedjajte i vrijedjajte sve one koji koriste open source i jos vise vrijedjajte one koji se njime bave

...

volite, ljubite ms, odnosite se prema njemu i opisujte ga kao da vam je (kao da vam je prebrisano markerom) onako kako ga i osjecate: kao najvoljeniju osobu na svijetu u seksualnoj ekstazi

...

ne komentirajte poruke i postove gdje se spominju stvari gdje smo zajebali do te mjere da i budala vidi da samo zajebali. to ignorirati

...

primjeri za djelovanje:

postajte poruku na linux grupu kao razocarani korisnik linuxa kojemu je linux razorio firmu i brak i cijeli svijet, a onda je instalirao windowse i sve mu se ponovno vratilo. varijacije na temu: dobio je jos ljepsu zenu, playmate, izgradio je jos vecu firmu, pomladio se...sve zahvaljujuci msu.

na forumima minirajte one koji postavljaju open source pitanja, nazivajte ih maloumnima, kopirajte standardni tekst sazaljenja (u prilogu) i fludajte, fludajte, fludajte

postajte poruku na linux forum kao neiskusni korisnik, postavljajte glupa pitanja, ponavljajte pitanja kako bi pukli zivci samozvanih linux gurua i kako bi se pokazalo da ta zajednica kurcu nista ne vrijedi

...

u prilogu se nalazi cijeli niz fraza i izraza koje mozete koristiti u svojem majmuniranju, kao i standardni tekstovi koje koristite za fludanje kako bi sto vise unakazili tekstove te open source gamadi. u prilogu guidelines.doc nalazi se popis kompanija i osoba sa standardnim objedama koje mozete iznositi na njihov racun. crveno su oznacene one koje nisu istinite i njih najvise upotrebljavajte. mnogo puta ponavljena laz postaje istina.

...

jasno je da vas za ovo ne mozemo platiti jer bi to nastetilo ugledu firme. mi se uzdamo u vas da ce vasa odanost uciniti ovu zadacu vama cistim zadovoljstvom i da cete za nju izdvojiti mnogo slobodnog vremena. molimo vas da prilikom vaseg djelovanja ne koristite nista sto bi vas moglo dovesti u vezu s firmom, djelujte iz internet kafica, javnih internet terminala, a iz vlastitog doma samo ako telefonska linija ne glasi na vas i ako je internet provider nas partner kojemu mozemo zabraniti da daje vase podatke ukoliko bi vas netko optuzio za abuse

...

ti primitivni, kolebljivi idiote koji ce i ovu poruku proturiti javnosti obavjestavam te da si otpusten i da ce prilikom istrage na tvojem racunalu biti pronadjen materijal koji ce biti dovoljan da te optuze za niz serijskih ubojstava i sprze na elektricnoj stolici. tako mi busha

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #