Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Kako zaraditi lovu?

Jednostavno, ponudite Majkrosoftu da napravite studiju za koju imate plan da dokazete da su Majkrosoftovi proizvodi jeftiniji, isplatljiviji i jednostavniji za koristenje od zlocestih, prljavih i komunistickih open source rjesenja. Svako malo netko iskoristi recept i stvarno napravi takvu studiju u kojoj dokazuje kako su Majkrosoft programi jeftiniji od besplatnih programa, a cuveni TOC je daleko manji nego sto bi to postigli s bilo kojim open source programima. Taj open source je skup, kompliciran i nitko na svijetu ga ne zna koristiti i nema teorije da dobijete podrsku za njega.

O jednoj takvoj studiji pise u clanku Microsoft funds questionable study attacking open source in education.

Majkrosoft se gura u skole na fakultete jer zeli djecu i studente naviknuti na svoje programe tako da oni kasnije nemaju pojma o nicemu, ali misle da znaju koristiti Majkrosoft programe. Pa mislim, zar nije bolje za djecu da koriste open source programe upravo zbog djecje znatizelje koja sve zeli rastaviti, rasturiti i ponovno sastaviti. Licenca Majkrosoft proizvoda to ne dopusta, a i nema sourcea. Djeca ce najbolje nauciti nesto kad vide kako to radi, a jos bolje kad oni sami pomaknu pokoji kotacic. Njihovom veselju nece biti kraja. Sto oni mogu s Majkrosoft programima i ovim ECDLom kojeg guraju klincima? Zar ce klinci imati neke velike koristi ako budu naucili raditi u Wordu?

Da se mene pita ja ne bi u skolama dao klincima da koriste Word ili bilo koji drugi slican program. Djeci treba obican tekst editor da se koncentriraju na ono sto rade. Kakve bojice, kakvi fontovi, kakve slike, kakvi bakraci?!!! Ako hocemo da klinci pisu neka pisu, a ne da se bore s musicama u Wordu.

Ostavimo sad to, vratimo se na studiju. Procitajte kako to lijepo Majkrosoft dokazuje da su oni jeftiniji od...Majkrosofta. :-)


Post je objavljen 17.06.2007. u 18:49 sati.