Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Moj CD/DVD je nestao

Kolegici je nestao DVD. Nije ga imala u My Computers. Tehnikusi su nakon kratke inspekcije zaključili da se pokvario i stavili novog. Windowsi su ga prepoznali, ali su prijavili grešku, tj. pojavio se uskličnik na pogonu. Uninstall, Scan for new hardware, pa to preko nekoliko puta i ništa. XP je uporno protestirao i nije želio razgovarati s pogonom. Tehnikusi su predložili reinstalaciju, ali kolegica se usprotivila tome jer je nakon prethodne reinstalacije bilo potrebno mjesec i pol dana da joj tehnikusi instaliraju sve programe i onda još da ih natjeraju da rade. Ovi razni bankarski programi sa svojim pametnim čitačima kartica su bili najtvrđi orah.

Pitao sam tehnikuse da li će mi plaćati pivo slijedećih mjesec dana ako za 3 minute riješim problem. Višestruko odlikovani MS stručnjaci su se nasmijali i rekli da nema teorije da to riješim za 3 minute jer oni se tu eto zajebavaju skoro čitav dan. Jedan, koji se već opekao u sličnoj situaciji, je časno uzmaknuo i odustao od oklade. Ostala dvojica su i dalje tvrdili da problem nije tako lako riješiv i da pristaju na okladu ukoliko je rješenje softverske prirode.

Iz pričuve sam izvukao cdgone.reg fajlu, kliknuo na nju dok sam stručnjacima odvraćao pažnju ('gle kakav minjak ima nova kolegica'), obrisao je, restartao i DVD se pojavio. Tehnikusima sam poklonio kalendar i označio početni i krajnji datum kako bi mogli križićima označavati da li su mi taj dan platili pivu.

Ako se i vama dogodi slično nestajanje ispravnog optičkog pogona potražite na netu cdgone.reg ili slijedeće retke iskopirajte u datoteku koju ćete nazvati nešto.reg i kliknuti na nju.



REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]
"UpperFilters"=-
"LowerFilters"=-

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdr4_2K]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdralw2k]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdudf]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UdfReadr]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdr4_xp]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdudf_XP]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UdfReadr_xp]



Ovo nije univerzalno rješenje za nestajanje optičkih pogona, ali pomaže u najvećem broju slučajeva.

P.S. Vidite kako su ti Windowsi jednostavni za korištenje, milina prava. :-)



Post je objavljen 28.09.2008. u 21:44 sati.