Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Padaju burze

Znate koji je najveći problem Microsoft funova (onih koji su to po službenoj dužnosti i oni to rade zato jer misle da ako navijaju za velike da su i oni dio te veličine)? To što 100% vjeruju ono što im servira marketing iz Redmonda. A marketing ko marketing, oni će napričati sve i svašta kad je u pitanju prodaja njihovog proizvoda.

Jedan od Case Study-a kojeg Microsoft najviše spominje je London Stock Exchange. Migracija sa starog sistema se dogodila u rujnu 2005. (a nešto su puštali u rad i u 2007.), a to pamtim po tome što je kolega, višestruko odlikovan Microsoft ratnik, ponavljao činjenicu kako je Windows Server 2003 bolji od Linuxa i kako je to konačni i neoborivi dokaz. Najviše je volio citirati jednu rečenicu s Microsoft stranica: 100% reliable on high-volume trading days. To je ponavljao od rujna do prosinca i dana kad je na novogodišnjoj veselici u firmi zbario našu novu sekretaricu i odveo ju u sobu za pušenje, ali pokazalo se da je njegov alat 0% reliable on high-volume party days. Upravo su to bile riječi simpatične sekretarice koja je svoje razočaranje manifestirala parafrazom omiljene rečenice koju je dotični ponavljao svaki dan barem nekoliko puta.

Navedeni sistem je izdržao malo više, ali ovaj ponedjeljak je malo zaštekao. Na 7 sati. Netko je primjetio...meaning that their 5-nines SLAs are shot for approximately the next 100 years. Joj, gdje su sad oni koji smatraju da je neoboriva garancija za njihov posao taj famozni SLA?

Kako neki informatičar može propovijedati glupost da je neki IT sistem 100% pouzdan? I još 100% vjeruje u tih 100%?

Microsoft je sa svojih Case Studies stranica za Windows Server 2008 uklonio London Stock Exchange nekon incidenta u ponedjeljak, a Google Cache otkriva da je još 5.9. LSE bio na toj stranici, odmah nakon Lockheed Martin i prije RPC Group.

CTO LSE-a je pričao: We selected the Microsoft .NET Framework on the basis of several technical and commercial factors, including real-time performance, agility, integration, and developer productivity. Voljeli ili ne voljeli .NET morate priznati da to nije baš tehnologija koju bi koristili za real-time performance. Za to su RTOS-ovi, a ne .NET. Vidite li negdje da se spominje Microsoft na List of real-time operating systems?

IZVORI:
EXTRA: London Stock Exchange: blame Microsoft?
London Stock Exchange
London Stock Exchange suffers .NET Crash
Stock exchange embraces Linux
Windows Server 2008 Case Studies
List of real-time operating systems

Post je objavljen 09.09.2008. u 21:57 sati.