LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

29.06.2007., petak

U ponedjeljak počinju upisi u Srednju školu

upisi


sspitomača


UVJETI UPISA:
Za četverogodišnja zanimanja postoji bodovni prag, dok kod trogodišnjih bodovnog praga nema već se radi rang lista kandidata.
Prilikom upisa boduju se:
a) opći uspjeh VII. i VIII. razreda
b) uspjeh u pojedinim predmetima važnim za nastavak školovanja
Upravni referent:
hrvatski j. strani j., matematika, povijest,
zemljopis. Bodovni prag je 40 bodova
Agroturistički tehničar
Hrvatski j., matematika, kemija,
biologija, tehnički odgoj , Bodovni prag je 36 bodova
Prodavač
Hrvatski j., strani j., matematika, zemljopis
Frizer
Hrvatski j., kemija, biologija, likovni odgoj,
Kuhar i Konobar
Hrvatski j., strani j., matematika, biologija
Automehaničar
Hrvatski jezik, matematika, fizika, tehnička kultura

Na upis je potrebno donijeti:
* svjedodžbe VII. i VIII. razreda
* Domovnicu
* Rodni list
a za obrtnička zanimanja još i 4 primjerka ugovora o naukovanju potpisanih od strane roditelja I licencirane obrtničke radionice te svjedodžbu medicine rada

sspitomača


Upravni referent-UPISUJEMO 30 UČENIKA
Upravni referenti su uredski službenici koji rade na pripremi, izdavanju i evidentiranju izdanih i primljenih spisa i dokumenata.
Nakon završnog ispita mogu se zaposliti u državnim, županijskim, gradskim i općinskim organima uprave ( opća uprava, policija, carina, financije…), u pravosuđu, svim ustanovama, ali i privatnim tvrtkama.
Zbog kvalitetnog i dosta opširnog nastavnog programa koji se izučava kroz četiri godine školovanja druga mogućnost za učenike je nastavak školovanja na visokim učilištima i fakultetima poglavito društvenog smjera.
Prodavač-UPISUJEMO 15 UČENIKA
Prodavači su zaposleni na svim mjestima gdje se prodaje roba. Prodavač prije svega nastoji zainteresirati kupca za proizvode koje prodaje, sudjeluje u poslovima nabave, preuzimanja i skladištenja robe, blagajničkom poslovanju i sl.
Nakon završenog školovanja postoji mogućnost završavanja četvrtog razreda ekonomista ili komercijalista kroz obrazovanje odraslih koje se organizira i u našoj školi ili nastavak stručnog studija na nekom od veleučilišta.
Frizer-UPISUJEMO 15 UČENIKA
Frizeri rade u djelatnosti koja spada u područje osobnih usluga. Namijenjeno je učenicima koji vole raditi u neposrednom kontaktu s ljudima, imaju smisla za estetiku i zanima ih konstantno izučavanje modnih trendova u frizerskoj i kozmetičkoj branši.
Isto tako nije na odmet reći da u našoj školi njegujemo tradicijske i etno frizure te da su naši učenici na tom polju postigli zavidne uspjehe i na državnoj razini, a nastavnica koja predaje u našoj školi napisala je i udžbenik o tradicijskim frizurama koji se koristi kao dopunsko nastavno sredstvo u mnogim školama u Hrvatskoj.
Nakon završene frizerske škole moći ćete se zaposliti u frizerskim salonima, a nakon položenog majstorskog ispita otvoriti i vlastiti obrt ili pak nastaviti školovanje na nekom od veleučilišta u Republici Hrvatskoj.
Kuhar-UPISUJEMO 10 UČENIKA
Kuhari rade u turizmu i ugostiteljstvu, prehrambenoj industriji ili vode vlastite ugostiteljske objekte. Mogućnost zapošljavanja je velika,poglavito tijekom turističke sezone. Ovo zanimljivo i atraktivno zanimanje svakim danom sve više dobiva na cijeni, što možete vidjeti prateći medije od TV pa do tiska.
Naša škola ima dobro opremljen ugostiteljski praktikum u kojem rade vrsni majstori struke i prenose svoje bogato znanje i iskustvo budućim učenicima.
U planu je i otvaranje vlastitog školskog restorana s ponudom tradicijskih jela hrvatske nacionalne kuhinje u kojem će uz nadzor stručnih učitelja tajne svog zanata izučavati naši učenici.
Konobar-UPISUJEMO 10 UČENIKA
Ovo dinamično i zanimljivo zanimanje namijenjeno je prvenstveno komunikativnim osobama koji vole raditi u izravnom kontaktu s ljudima. Mogućnost zapošljavanja velika je, poglavito u turističkoj sezoni, a nakon završenog školovanja postoji mogućnost nastavka obrazovanja na srodnim veleučilištima ili fakultetima.
Automahaničar-UPISUJEMO 10 UČENIKA
Osnovni posao automehaničara je utvrđivanje i otklanjanje kvarova i oštećenja na motoru vozila. Ovo zanimanje namijenjeno je prvenstveno muškoj populaciji jer se traži tjelesna izdržljivost i spretnost. Postoji mogućnost nastavka školovanja ili polaganje majstorskog ispita.
Agroturistički tehničar-UPISUJEMO 30 UČENIKA
Agroturistički tehničari su kadrovi osposobljeni za rad prvenstveno u turističkim objektima koje pružaju usluge seoskog, ekološkog ili rekreativnog turizma na kontinentu, primorju i otocima te vođenje obiteljskih turističko-poljoprivrednih gospodarstava.
Nakon završnog ispita mogu se zaposliti u turističkim, ugostiteljskim i poljoprivrednim tvrtkama, ili nastaviti školovanje na srodnim visokim učilištima i fakultetima.
VAŽNO: od jeseni u Virovitici se otvara Visoko učilište za turistički management
Izvod iz Nastavnog plana i programa Ministarstva:« Cilj ovog obrazovnog programa je osposobiti učenike za kvalitetno pružanje ugostiteljskih usluga, usluga smještaja gostiju i drugih turističkih usluga( organiziranja berbe, sakupljanja ljekovitog bilja, jahanja, lova …). Uz to značajno je osposobiti učenike za ekološku proizvodnju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te načine pripreme i ponude hrane s vlastitog poljoprivrednog gospodarstva. Uz ekološku poljoprivredu vezan je i eko-turizam a upravo on ima potencijale da postane NAJPERSPEKTIVNIJA VRSTA TURIZMA u Republici Hrvatskoj.»

SREDNJA ŠKOLA PITOMAČA
Trg kralja Tomislava 6
33 405 Pitomača

Telefoni:
Ravnatelj: 033/782-442
Tajništvo/Fax: 033/801-434
Računovodstvo: 033/801-571
e-mail:ss-pitomaca-501@skole.htnet.hr

Izvor: SŠ Pitomača

- 21:24 - Isprintaj - #

Pitomačke rukometašice dobile županijsku nagradu

Za ostvarene iznimne rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima pitomačke mlade rukometašice OŠ "Petar Preradović" dobile su godišnju županijsku nagradu u kategoriji regionalnog natjecanja u rukometu-ekipno-djevojčice.Nagradu su dobile:Barbara Lovrin,Ivana Lovrin,Valerija Filipović,Marija Veličan,Helena-Ena Habijanić,Tea Petković,Valentina Paradinović,Valentina Kovačić,Tena Mioč,Mateja Grgačić,Patricija Sabolić,Ines Siladić i njihov mentor profesor Danijel Bijuk.
VIŠE:Vpž

- 19:37 - Isprintaj - #

28.06.2007., četvrtak

Tko predstavlja Pitomaču u Hrvatskom saboru?

lopovilopovi
Hrvatski sabor je predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj.Mi pitomačani imamo dvojicu predstavnika naše male općine,Željka Peceka(HSS) i Josipa Đakića(HDZ).
Koliko su ozbiljni ljudi koji NAS PITOMAČANE PREDSTAVLJAJU U HRVATSKOM SABORU?

lopovi


Mjesečna plaća Željka Peceka je 14.127,00 kuna a Josipa Đakića 18.643,00 kuna.

lopovi


A uz riječi koje se i inače izgovaraju u Hrvatskom saboru;lopovi,kurve,banda,pederi,...naučili smo danas da svaka stranka ima svoje lopove.Živjela demokracija,glasali smo za vas-glasat ćemo OPET!
Fotografije:Večernji list i Jutarnji list

- 20:00 - Isprintaj - #

PING lan party DVA

ping2


Od 29. 6. - 1. 7. 2007. u Kino-sali Pitomača održat će se drugi po redu PING lan party. Ulaz je slobodan za sve igrače bez ikakve naknade za sudjelovanje kao i za sve posjetioce koji su zainteresirani da pogledaju sam tijek igranja.
IGRE:
Dedicate server će biti dignut za standardne igre lan partya CoD2 i CS, a za ostale igre igrači se međusobno dogovaraju i igraju kaj im srce želi...
OPREMA:
Obavezno ponijeti jedan produžni kabel za struju i UTP kabel ukoliko ga posjedujete jer imamo manju količinu gotovih i naravno računalo, monitor, miš, tipkovnicu i slušalice... :-)
RAZONODA:
Šanka na ovom lan partyu neće biti pa si slobodno ponesite svoje piće za osvježenje (da bolje ciljate), a za hranu će biti organizirana dostava po narudžbi.
TURNIR:
Napravit će se lokalni turnir u PES-u i CoD-u a detalji o samom turniru bit će dogovoreni na licu mjesta
SATNICA:
PETAK: od 17 sati skupljanje, postavljanje računala, testiranje,
igranje
SUBOTA: Od 10 - ..:.. igranje
NEDJELJA: Od 10 - 17 sati igranje
Svim sudionicima bit će omogučen besplatan pristup internetu
PING

ping


- 17:41 - Isprintaj - #

Zašto virovitičke škole daju učenike s najlošijim znanjem

skolavesna


Najlošije znanje nakon završene osnovne škole, sudeći prema prvom vanjskom vrednovanju osnovnih škola diljem Hrvatske, imaju učenici iz Virovitičko-podravske županije.
Na temelju rezultata jedinstvenih testova iz matematike i hrvatskog, koje je rješavalo 11.000 učenika iz 842 hrvatske osnovne škole, napravljena je svojevrsna rang-lista hrvatskih škola, a u toj županiji nije bilo nijedne škole koja se svrstala među 25 posto najboljih. Upravo suprotno, 81,3 posto škola iz te županije smjestilo se među četvrtinu najlošijih škola u zemlji!
Takvi su rezultati neugodno iznenadili nastavnike i ravnatelje tamošnjih škola, kao i dužnosnike zadužene za obrazovanje. Razlozi velikog neuspjeha, kažu, različiti su - od loše opremljenosti škola, siromaštva tamošnjeg stanovništva do dugogodišnjeg neulaganja u stručno usavršavanje obrazovnog kadra.
- Naša je županija siromašna i to se moralo odraziti i na obrazovanje djece. Obrazovna struktura roditelja je poražavajuća, stručnih suradnika imamo tek minimalan broj, a velik broj učenika putuje ili pohađa područne škole - ističe mr. sc. Vesna Bedeković, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu.
VIŠE:Jutarnji list

- 17:16 - Isprintaj - #

U spomen na Dragutina Tadijanovića

Dragutin Tadijanović, proslavljeni hrvatski pjesnik i najstariji hrvatski akademik, umro je u srijedu navečer u 102. godini života.
Tadijanović je bio najomiljeniji hrvatski pjesnik i autor stihova koje su učile i recitirale brojne generacije učenika i studenata.
Uredio je mnogobrojna izdanja djela hrvatskih pisaca 19. i 20. stoljeća, a od 1964-65. bio je predsjednik Društva hrvatskih književnika. Bio je i tajnik Društva hrvatskih književnika, nastavnik na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a radio je i kao državni službenik.
Poslije 1945. bio je urednik u izdavaštvu , pa do umirovljenja direktor Instituta za književnost i teatrologiju Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti.
Preveo je više pjesama Goethea, Hölderlina, V. Nezvala, Novalisa i Heinea, te sastavio nekoliko antologija. Knjige pjesama i pojedine pjesme prevedene su mu na dvadesetak jezika.
Tadijanović je rođen 4. studenog 1905. u Rastušju kraj Slavonskog Broda, a u Zagrebu je živio i radio više od 80 godina. Osnovnu školu završio je u Podvinju, a gimnaziju u Slavonskom Brodu. Nakon toga školovanje nastavlja u Zagrebu gdje je počeo studirati šumarstvo.
Na radost brojnih poklonika njegove poezije, odustao je od šumarstva i prešao na studij književnosti i filozofije na kojem je diplomirao 1937.
------------------------------------------------------
Foto video klub "Mirko Lauš":Naš Tadija

------------------------------------------------------
Posjet počasnog građanina Grabrovnice Dragutina Tadijanovića rodnoj kući Petra Preradovića 2006 godine i sudjelovanje na 38. "Preradovićevim susretima".Ravnateljica OŠ Petar Preradović dopratila je našeg Tadiju do Grabrovnice gdje ih je dočekao Luka Hrvatić,stari Tadijin prijatelj i pjesnikinja Božica Jelušić.
Ostvarili:Hrvoje Begović,Matija Bedeković,Zdravko»Hitman»Jakupec
Filmska grupa foto video kluba"Mirko Lauš"
Pitomača,ožujak 2006.godine

Dugo u noć, u zimsku bijelu noć

Dugo u noć, u zimsku gluhu noć
Moja mati bijelo platno tka.

Njen pognut lik i prosjede njene kose
Odavna je već zališe suzama.

Trak lampe s prozora pružen je čitavim dvorištem
Po snijegu što vani pada
U tišini bez kraja, u tišini bez kraja:
Anđeli s neba, nježnim rukama,
Spuštaju smrzle zvjezdice na zemlju
Pazeć da ne bi zlato moje probudili.

Dugo u noć, u zimsku pustu noć
Moja mati bijelo platno tka.

O, majko žalosna!kaži, što to sja
U tvojim očima

Dugo u noć,u zimsku bijelu noć?



- 15:32 - Isprintaj - #

Primljena sva djeca u vrtić

Upravno vijeće Predškolske organizacije „Pitomača“ na svojoj sjednici održanoj 20. lipnja ove godine donijelo je odluku o prihvaćanju zamolbi svih roditelja za upis djece u Predškolsku organizaciju Pitomača u školskoj godini 2007./08., pod uvjetom da su podmirene obveze prema Predškolskoj organizaciji „Pitomača“, Komunalnom Pitomača d.o.o. i Općini Pitomača (komunalna naknada i slično). Roditelji koji nisu evidentirani kao obveznici plaćanja komunalne naknade dužni su izvršiti prijavu u Općini Pitomača. Roditeljski sastanak održat će se 24. kolovoza ove godine u 16 sati u prostorijama vrtića.
Pitomača.hr

- 15:30 - Isprintaj - #

27.06.2007., srijeda

Poklanjam umiljate psiće stare dva mjeseca


Poklanjam četiri štenca stara dva mjeseca.Pravi hrvatski mješanci,umiljati,nazvati na telefon:098/605-833

- 18:58 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-27.06.2007. POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Dana 28.06.2007. godine zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bez električne energije će biti potrošači:
- u Starogradačkom Marofu od 08,30 do 13,00 sati od broja 1 do 32.
- u Šašnatom Polju od 13,00 do 14,30 sati.

Dana 29.06.2007. godine zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bez električne energije će biti potrošači:
- u V. Črešnjevici dio od broja 1 i 2 do 28 i 37 od 08,30 do 16,00 sati.

- 18:54 - Isprintaj - #

Vidovo2007:Završna školska priredba OŠ Petar Preradović

pitomača


U nedjelju 17.lipnja održana je završna školska priredba za učenike osmaše koji napuštaju školu.
škola škola

škola škola

škola škola

škola škola

škola škola

škola škola

škola škola

škola

- 18:19 - Isprintaj - #

26.06.2007., utorak

Pitomačke fotografije

pitomača


- 19:51 - Isprintaj - #

Zaključci s 11. sjednice Općinskog poglavarstva

U četvrtak 21. lipnja održana je 11. sjednica Općinskog poglavarstva naše općine, a na istoj su poglavari odabrali najpovoljnije ponuditelje po nekoliko raspisanih javnih nadmetanja.Tako će potrebne radove na sanaciji skela u vlasništvu Općine Pitomača izvršiti «Gigant» d.o.o. iz Budančevice, dok će radove na modernizaciji i investicijskom održavanju kolnika u Pitomači i naseljima Općine Pitomača izvoditi bjelovarsko «Poduzeće za ceste» d.o.o. Kao najpovoljniji ponuditelj na javnom nadmetanju za rekonstrukciju i adaptaciju stambeno-poslovne građevine PIOP-a u Pitomači, odabran je pitomački «Croming» d.o.o. Općinski su poglavari izabrali i Savjet za poljoprivredu Općine Pitomača, koji će u tjednu što je pred nama održati radne sastanke sa zakupcima državnom poljoprivrednog zemljišta na području naše općine, radi utvrđivanja potreba istih u nerednom periodu. Poglavari su pozitivno odgovorili i na nekoliko zamolbi za financijsku pomoć učenicima osnovne i srednje škole radi omogućavanja odlaska na završna školska putovanja, te su se i ove godine odlučili sufinancirati akciju HAK-a, Auto klub Virovitica, «Sigurno u prometu».
Pitomača.hr

- 19:45 - Isprintaj - #

Uspješan festival "Iz bakine škrinje"

Članovi kulturno-umjetničkih društava iz Poljske, Crne Gore, BiH i Slovenije te domaći 'Metković', 'Koprivnica' i đurđevački 'Petar Preradović' zaslužni su za puni uspjeh 1. Međunarodnog festivala folklora nazvanog «Iz bakine škrinje». Predsjednik organizatora, županijske Zajednice KUD-ova Krešo Blažek pobrojao je uspješne nastupe, od otvorenja u petak pred prepunom koprivničkom sportskom dvoranom, reprize na đurđevačkom Trgu svetog Jurja u sklopu Picokijade, kao i nastupe u koprivničkom Domu za starije te na Ivanju u Svetom Ivanu Žabnu.
- 'Zaista su naišli na dobar prijem i naši dragi gosti su u nedjelju oprostili se sa Koprivničko-križevačkom županijom i gradom Koprivnicom noseći, kako sami kažu, lijepe uspomene, a bilo je i dosta laskavih ocjena gostoprimstva i svega ostaloga.'
Festival «Iz bakine škrinje» održan je pod pokroviteljstvom Županije, njezine Turističke zajednice i Grada Koprivnice.
Radio Koprivnica

- 19:43 - Isprintaj - #

24.06.2007., nedjelja

Picokijada 2007:Mušketiri i folklor

picoki


Osim scenskog prikaza Legende o Picokima na Picokijadi se uvijek može pronači i drugih zanimljivih događaja.Danas je održan prvi međunarodni festival folklora pod nazivom "Iz bakine škrinje".
picokijada picokijada

picokijada picokijada

Nastupili su i mušketiri iz Slovačke(Skupiny historického šermu JAGO, Spišská Nová Ves) koji su prikazali stil života mušketira i njihovih dama.
picokijada picokijada

picokijada picokijada

Prodavači na štandovima također su kostimirani prodavali svoje proizvode.
picokijada picokijada

picokijada

- 01:19 - Isprintaj - #

Humanitarni malonogometni turnir "Podravsko sunce"

pitomača


Kao završna manifestacija ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine Pitomača, na nogometnom igralištu NK «Pitomača» odigran je tradicionalni humanitarni malonogometni turnir «Podravsko sunce», na kome je sudjelovalo sedam malonogometnih ekipa, ali koji je svojim donacijama popratio mnogo veći broj pitomačkih poduzetnika. Sva prikupljena sredstva namijenjena su za otplatu ultrazvučnog color dopler aparata koji je proteklog tjedna već postavljen u pitomačkom domu zdravlja, a do zatvaranja financijske konstrukcije potrebne za njegovo plaćanje Humanitarnoj udruzi nedostaje još nešto financijskih sredstava. Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije prošloga je tjedna objavio i natječaj za prikupljanje ponuda za ugovaranje ginekoloških i ultrazvučnih pregleda u ambulanti u Pitomači. Na malonogometnom turniru najviše uspjeha imala je ekipa «Tehnohit» Pitomača koja je u finalu nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca sa 2:0 savladala nogometaše DVD «Kladare». Treće mjesto, također nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca osvojili su malonogometaši ekipe «HSP» koji su savladali ekipu «Pantha rei» iz Pitomače.
Pitomača.hr

- 01:14 - Isprintaj - #

Održan KUP Općine u ribolovu

Na Šodrani je 17.lipnja 2007 a u okviru Dana Općine Pitomača održan KUP OPĆINE U RIBOLOVU, pa iako malo u zakašnjenju evo i nekoliko fotografija s tog događaja.
VIŠE:Pitomača.net

- 01:11 - Isprintaj - #

21.06.2007., četvrtak

Mimi i Kelsey Hughes promiču vrijednosti rijeke Drave

pitomača


Promicanjem vrijednosti rijeke Drave i potrebi njene zaštite uči nas učiteljica sa druge strane svijeta.
drava drava
Amerikanka Mimi Hughes plivanjem po rijeci Muri i Dravi stigla je danas i do naše Križnice gdje ju je dočekao načelnik općine Željko Grgačić.

drava drava
Članovi Prirodoslovnog društva Drava,Ivan Darko Grlica i mr.sc. Jasna Razlog-Grlica ispričali su hrabroj plivačici o aktivnostima u istraživanju i zaštiti okoliša na području rijeke Drave od Legrada do ušća u Dunav.Na putovanju rijekom,plivačicu prati kćerka Kelsey u kajaku.

- 22:36 - Isprintaj - #

Mimi (Gayle Miriam) Hughes stigla do mosta kod Križnice

Mimi (Gayle Miriam) Hughes stigla do mosta kod Križnice.Akcija "Mimi pliva za spas Drave" napor je da se očuva i zaštiti rijeka Drava. Cilj je da se ovo područje zaštiti i pretvori u zonu ekološkog turizma. Pothvat u RH prate udruge Dravske lige s općinama i Županijama - partnerima. Velika i hrabra plivačica po struci je učiteljica i za tjedan dana zajedno s kćeri vraća se na radno mjesto u školu u Tennessey, a kćer nastavlja studij biznisa u Athens State University u državi Alabama u SAD-u, rekla je triatlonka Miriam , trenutno gošća u Pitomači. Nakon odmora i ugodnog druženja, prenočit će u Križnici a ujutro nastaviti u pravcu Osijeka.
VIŠE:Pitomača.net

- 22:32 - Isprintaj - #

20.06.2007., srijeda

Rezultati projekta provjere znanja u školama: Virovitičko-podravska županija najlošija

Sustav hrvatskoga osnovnog školstva apsolutno je neujednačen što su pokazali rezultati projekta "Eksperimentalno vanjsko vrednovanje obrazovnih postignuća u osnovnim školama Republike Hrvatske". Rekao je to ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na današnjem predstavljanju rezultata toga vrednovanja u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Riječ je o rezultatima projekta kojim je prvi put u proteklih šest desetljeća ispitano znanje učenika završnih razreda osnovne škole iz predmeta "Hrvatski jezik" i "Matematika". „Ja moram u ovom trenutku reći da sam zaprepašten rezultatima u nekim županijama“ - Primorac za HRT
VIŠE:Pitomača.net

- 20:50 - Isprintaj - #

Ministarstvo zdravstva: preporuke u ponašanju pri visokim temperaturama

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi donijelo je danas preporučene mjere zaštite zdravlja starijih osoba prilikom izlaganja visokim temperaturama, koje se posebno odnose na osobe oboljele od kroničnih i kardiovaskularnih bolesti.

Starije osobe se nikako ne smiju izlagati suncu u razdoblju od 10 do 17 sati, što se posebno odnosi na srčane te gerijatrijske bolesnike oboljele od šećerne bolesti.

Prigodom izlaska iz kuće nužno je zaštiti glavu šeširom, maramom ili kapom.

Dnevno treba konzumirati do dvije litre tekućine, bilo kao osam čaša negazirane vode bilo u obliku juha, variva ili čajeva, te izbjegavati pržena, pohana, slatka i jako zasoljena te začinjena jela.

Uz pridržavanje uputa o liječenju i kontrolnih uputa liječnika o uzimanju lijekova, nužna je i učestalija kontrola krvnog tlaka.

Pojava glavobolje, mučnine, vrtoglavice i dehidracije znak su uzbune za stariju osobu, osobito bolesnu i funkcionalno onesposobljenu, te je nužno hitno se javiti svom izabranom doktoru obiteljske medicine ili najbližoj hitnoj pomoći.

Članovi obitelji, prijatelji, susjedi i znanci moraju u vrijeme vrućih ljetnih mjeseci učestalije kontaktirati stariju osobu, a u slučaju njezine slabije funkcionalne sposobnosti čak i svakodnevno po nekoliko puta.

Starija osoba mora uvijek uz sebe posjedovati svoje osnovne podatke te broj telefona kontakt osobe, kojoj se može javiti o toj starijoj osobi.

Važno je održavati redovitu čistoću tijela te se strogo pridržavati uputa liječenja i kontroliranog uzimanja lijekova.

Također su nužne trajne tjelesne i psihičke aktivnosti starijih osoba, te njihovo trajno kretanje i to isključivo u jutarnjim i večernjim satima. Ukoliko je kretanje otežano treba redovito višesatno provjetravati prostorije u kojoj prebiva starija funkcionalno onesposobljena osoba.

vrucina

- 17:46 - Isprintaj - #

Obavijest o odvozu smeća

Komunalno Pitomača d.o.o. obaviještava korisnike da se smeće neće odvoziti 22.06.07.(petak) nego 21.06.07.(četvrtak) radi praznika-Dan Antifašističke borbe.
Smeće koje se odvozi ponedjeljkom, zbog praznika Dana državnosti (25.06.) odvozit će se u utorak (26.06.) a smeće koje se odvozi utorkom, odvozit će se u srijedu ( 27.06.) Svim svojim korisnicima I ostalom pučanstvu , želimo sretne praznike - DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DAN DRŽAVNOSTI !

KOMUNALNO PITOMAČA D.O.O.

- 17:36 - Isprintaj - #

Novi spot virovitičke rock grupe Vatra: Miss

vatra vatra
„Miss“ je peti single skinut s „Aritmije“ i ukupno četvrti spot s albuma.
Režija:Filip Filković

vatra vatra

MISS

TI SI MISS SVIJETA
JA SAM SJAJAN NOGOMETAŠ
ZNAM DA TE ZANIMA ŠTO ZNAM S LOPTAMA
IMAM SAVRŠEN PLAN
MOJ BMW JE VANI
TVOJA LENTA BI DISALA
BAŠ JA NAVIJAM ZA TEBE
BAŠ JA ZABIJAM ZA TEBE
TI SI MISS SVIJETA
JA SAM TVOJ PRAXITEN
JA TE SPUŠTAM I SMIRUJEM
ZA TEBE NAJBOLJI TRETMAN
U HOTELSKOJ SOBI
DRES CODE JE SKIDANJE
SVE ZA KARIJERU, NE RAZMIŠLJAJ, SKIDAJ SE
KAMERA NA PHONE-u, RECORDING, SNIMA SE
NAVIJAM ZA TEBE.....
BAŠ JA NAVIJAM ZA TEBE
BAŠ JA ZABIJAM ZA TEBE

- 17:24 - Isprintaj - #

Pitomački ljubitelji fotografije na snimanju Milenijske fotografije na Markovom trgu

U povodu obilježavanja 115. obljetnice Foto kluba Zagreb 16. lipnja na Markovu trgu u Zagrebu okupili su se svi oni koji se bave snimanjem ili imaju fotoaparat. Poznati akademski snimatelj iz Vodica Šime Strikoman snimio još jednu Milenijsku fotografiju, na kojoj je ovaj put ovjekovječio stotine poklonika fotoaparata i fotografije i napravio njihovu milenijsku fotografiju. Ovaj će snimak imati veliki odjek u cijelom svijetu – kaže Strikoman.
VIŠE:Pitomača.net

- 17:22 - Isprintaj - #

Posjet Viteškom turniru u Gornjoj Stubici

Muzej seljačkih buna i Turistička zajednica Krapinsko zagorske županije osmislili su zajedno sa suradnicima povijesno događanje koje posjetiteljima pružaju priliku ugođaja srednjeg vijeka i upoznavanje s običajima i načinom života kraja u doba kasnog srednjeg vijeka. Mjesto održavanja viteškog turnira je okolica dvorca Oršić i podno spomenika Matije Gupca u Gornjoj Stubici.
VIŠE:Pitomača.net

- 16:57 - Isprintaj - #

19.06.2007., utorak

Mimi Hughes u četvrtak na pitomačkom području

pitomača


Napori da se zaštiti i očuva rijeka Drava ovog mjeseca biti će povezani u međunarodnoj akciji „Mimi pliva za spas Drave“. Mimi (Gayle Miriam) Hughes američka je triatlonka u Europi poznata po prošlogodišnjem pothvatu plivanja rijeke Dunav od izvora do ušća. Ove godine odlučila je preplivati više od 400 km rijeka Mure, Drave i Dunava, od Austrije do ušća Drave u Dunav i na taj način promovirati zajedničke napore u regiji da se ovo područje zaštiti i pretvori u zonu ekološkog turizma.
Njen pothvat u Republici Hrvatskoj organiziraju udruge Dravske lige s gradovima, općinama i županijama – partnerima.
Na područje naše općine Mimi bi trebala doplivati tijekom poslijepodneva 21.lipnja (četvrtak) oko 15 sati. Predviđen je njen izlazak iz Drave kod mosta na Križnici gdje će se na izletištu susresti sa zainteresiranim građanima naše općine. Očekujemo da će pothvat zainteresirati i najmlađe stanovnike koje bi Mimi, po zanimanju učiteljica, vrlo rado upoznala. Ovim putem pozivamo žitelje općine Pitomača da, dočekujući Mimi, sudjeluju u ovom jedinstvenom pothvatu koji do sada nije nitko pokušao zbog izuzetnih opasnosti koje rijeka Drava krije u svom toku, a ova ih je hrabra žena odlučila prevladati. Ovaj međunarodni pothvat prate nacionalne televizije Austrije i Slovenije te brojni mediji u našoj republici.

pitomača


Pitomača.hr

- 18:25 - Isprintaj - #

Madžarski biciklisti posjetili Pitomaču i Križnicu

pitomača


Ovog vikenda u Pitomači je boravila grupa od 19 madžarskih biciklista iz Pečuha (muškaraci i žene najrazličitijih uzrasta, te obitelji s djecom), koji su vlakom došli do Berzenca, a onda kod Gole prešli granicu i krenuli na promocijsku vožnju kroz Podravinu. Vožnju je suorganizila i TZ općine Pitomača. Put je vodio kroz Repašku sumu, zatim preko mosta na Čingi-lingi, a zatim po „Drava Route“ do Đurđevca. Od Đurđevca do Ferdinandovca vozilo se sporednim putem preko Draganaca i Batinske. Ujutro su nastavili put prema Pitomači, gdje su „pod kostanjom“ pojeli sladoled i uživali u „Vidovskoj atmosferi“ (preko puta se upravo služila sveta misa i crkva je bila prepuna vjernika), a onda preko Grede produžili do Križničkog mosta. Poslije kupanja, piknika i odmaranja, grupa je produžila preko Okrugljače na glavni put za Barcs, odakle su se vlakom opet vratili u Pečuh. Za iduću godinu najavljene su i nove mogućnosti za biciklističku vožnju kroz naše vinograde i Bilogoru.
Fotografija i tekst:Pitomača.hr

- 18:21 - Isprintaj - #

Završene 3.braniteljske sportske igre "Đurđevac 2007"

branitelji


16.06.2007. godine završili su 3. braniteljski sportski susreti "ĐURĐEVAC 2007".Igre su svećano uz postrojavanje braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata otvorene u 10:00 sati bez ijednog predstavnika Ministarstva obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Koprivničko-Krizevačke županije i predstavnika grada Đurđevca, te su samim time pokazali koliko drže do braniteljske populacije.Sportski susret udruga proizašlih iz Domovinskog rata se odvijao u četiri discipline,a to su :
1. Mali nogomet
2. Bella
3. Viseča kuglana
4. Pikado
Osvojeni su slijedeći rezultati:
MALI NOGOMET:
1. UHBL-PTSP Koprivničko-Križevačke županije - Križevci
2. UHBOL-PTSP Pakrac-Lipik
3. UHBL-PTSP Koprivničko-Križevačke i Virovitičko-Podravske županije - Đurđevac
BELLA:
1. UHBL-PTSP Koprivničko-Križevačke županije - Križevci
2. UHDVDR - ogranak Ferdinandovac
3. HVIDR-a zajednica Koprivnica
VISECA KUGLANA:
1. HVIDR-a zajednica Koprivnica
2. UHDVDR - ogranak Podravske Sesvete
3. UHBL-PTSP grad Bjelovar
PIKADO:
1. UHDVDR - ogranak Podravske Sesvete
2. UHBL-PTSP Koprivničko-Križevačke županije - Križevci
3. UHBL-PTSP Koprivničko-Križevačke županije - Koprivnica

Sveukupni rezultati sportskih susreta "ĐURĐEVAC 2007"

1. UHBL-PTSP Koprivničko-Križevačke županije - Križevci
2. UHDVDR - ogranak Podravske Sesvete
3. HVIDR-a zajednica Koprivnica


Zahvaljujemo se svim sudionicima sportskih susreta što su se odazvali, te im svima želimo uspješne rezultate sljedeće godine i da se svi ponovo živi i zdravi okupimo u Đurđevcu.
Posebno se zahvaljujemo gostima sa našeg foruma, a to su Kuna iz Našica i Lupus iz Ogulina, te našem posebnom gostu velikom domoljubu i pjevaču Dariu Plevniku, te njegovoj supruzi Dariji što su nam pripremili jednu ugodnu i zabavnu večer u hotelu "PICOK ". Danas na hrvatskoj pjevačkoj estradi teško je naći tako velikog i iskrenog domoljuba, te ovim javnim putem predlažem svim hrvatskim braniteljima tj. braniteljskim udrugama da za bilo kakvu veću manifestaciju pozovu našeg Daria Plevnika i zagarantirana Vam je jedna velika fešta koju će svi prisutni pamtiti.
UHBL-PTSP Koprivničko-Križevačke i Virovitičko-Podravske županije

- 18:10 - Isprintaj - #

18.06.2007., ponedjeljak

Vidovo2007:natjecanja u nogometu i streljaštvu

vidovo2007 vidovo2007
Malonogometni turnir na Gredi "Greda 2007",petak 15 lipanj 2007.
vidovo2007 vidovo2007
Nogometna utakmica veterana NK „PITOMAČA“ – NK „NOVIGRAD ISTARSKI“,15.lipanj Vidovo(pitomački veterani sa 4:2 su pobijedili veterane iz Novigrada Istarskog),nogometna utakmica NK „PITOMAČA“ – selekcija U-21 Virovitičko-podravske županije,subota 16.lipanj 2007.g. (seniorski sastav pitomačana sa 2:1 savladao selekciju nogometaša U-21 Virovitičko-podravske županije).
vidovo2007 vidovo2007
Državno prvenstvo veterana u skitu na streljani u Dravskoj,subota 16 lipanj 2007.g.

- 17:17 - Isprintaj - #

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-18.06.2007. POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Dana 18.06.2007.godine zbog radova na elektroenergetskom postrojenju bez električne energije će biti potrošači u Pitomači od 11,30 do 13,00 sati ulica M.Lovraka od broja 1 do 29, te dio ulice Dravska od broja 244 i 253 do 266 i 289.

- 06:04 - Isprintaj - #

Vidovo2007:Festival,prva i završna večer

festival2007


U organizaciji festivalske udruge 15. i 16.lipnja 2007.održan je Glazbeni festival „Pjesme Podravine i podravlja“Pitomača 2007.
vidovo2007 vidovo2007

vidovo2007 vidovo2007

vidovo2007 vidovo2007

vidovo2007 vidovo2007

vidovo2007 vidovo2007

vidovo2007 vidovo2007

vidovo2007
vidovo2007

- 05:37 - Isprintaj - #

17.06.2007., nedjelja

Vidovo2007:ispod šatora

vidovo2007 vidovo2007
Ispod šatora našli su se i osnivači našeg festivala.
vidovo2007 vidovo2007

vidovo2007 vidovo2007

vidovo2007 vidovo2007
"Licitari" i "Podravski mužikaši" su najpoznatije tamburaške pitomačke grupe.
vidovo2007 vidovo2007

- 21:37 - Isprintaj - #

Fotogalerija:Vidovo 2007,mise,kapela,farof

vodovo2007 vodovo2007
Uoči blagoslova novog farofa biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak je predvodio misno slavlje u župnoj crkvi sv. Vida u prigodi proslave župnog zaštitnika.
vodovo2007 vodovo2007
Otvorenje novog farofa,nedjelja 17.lipanj 2007.godine.
vodovo2007 vodovo2007
Domaćini su bili naš župnik u Pitomači vlč. Ivica Puškadija i župni vikar vlč. Ivica Puškadija.
vodovo2007 vodovo2007

vodovo2007
vodovo2007

vodovo2007 vodovo2007

vodovo2007 vodovo2007
U petak 15. lipnja na blagdan sv. Vida mučenika, zaštitnika župe Pitomača, blagoslovljena je nova mjesna kapelica sv. Ivana Nepomuka.

- 21:11 - Isprintaj - #

Fotogalerija:Vidovo 2007,izviđači,motoalka,bista,izložbe

vidovo2007 vidovo2007
Motoalka,Vinogradska ulica,subota 16.lipanj 2007.
vidovo2007 vidovo2007
Podizanje izviđačkog logora i izložba,izviđači"Bilogorci"Sedlarica povodom 35 godina rada,dvorište i hodnik Srednje škole Pitomača,subota 16.lipanj
vidovo2007 vidovo2007
Izložba rukotvorina Udruge žena iz Kladara u kino dvorani Pitomača,subota 16.lipanj 2007.
vidovo2007 vidovo2007
25.međunarodna izložba vina,subota 16.lipanj 2007.g.,Šampion izložbe je vino graševina,Ivana Veličana,vinogorje Aršanj.
vidovo2007 vidovo2007
Vladimir Šeks otkrio spomen poprsje dr. Franji Tuđmanu

U sklopu obilježavanja Dana općine Pitomača, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, u središtu Pitomače otkrio je spomen poprsje prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Spomenik su zajedničkim snaga podigli Družba hrvatskog zmaja i općina Pitomača. Svečanosti otkrivanja spomen poprsja nazočili su ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, ministar poljoprivrede Petar Čobanković, saborski zastupnici Tomislav Tomić, Josip Đakić i Lino Červar, župan Virovitičko-podravske županije dr. Stjepan Feketić, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, načelnik općine pitomača Željko Grgačić, te brojni žitelji Pitomače.
Tekst:ViroviticaOnline

- 20:37 - Isprintaj - #

Fotogalerija:Vidovo 2007,četvrtak

Vidovo2007:Sportsko popodne na Trgu kralja Tomislava,četvrtak 14.lipanj
vidovo2007 vidovo2007
vidovo2007
Vidovo2007:Zeleno-plava noć,četvrtak 14.lipanj
vidovo2007 vidovo2007
Klinci s Kukuričeka, klapa Dalmati, Podravski mužikaši, KUD „Gradina“ Polača, KUD „Pitomačanka“ Pitomača, vol s ražnja, ribice, kotlovina, vino crno i bijelo – sve za dušu i tijelo,Trg kralja Tomislava
vidovo2007
Vol na ražnju.

- 20:21 - Isprintaj - #

Vidovo2007:događanja u nedjelju 17.lipnja

07:30 Kup općine u ribolovu, Šodrana
11:00 Misno slavlje u župnoj crkvi sv.Vida,predvodi Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak
12:00 Otvorenje novog farofa,Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak blagoslovit će u nedjelju 17. lipnja novu župnu kuću u župi sv. Vida u Pitomači
19:00 Završna školska priredba, sportska dvorana OŠ Petra Preradovića

- 09:38 - Isprintaj - #

Zmaj Dravski otkrio bistu Zmaja od Hrvatske

zmajevi


Otkrivanju biste Zmaja od Hrvatske prisustvovali su i kandidati budućeg virovitičkog zmajskog stola koji će se osnovati početkom jeseni ove godine.

- 00:52 - Isprintaj - #

Vladimir Šeks otkrio poprsje Franje Tuđmana i otvorio hotel Aida

seks


Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks otkrio je večeras u Pitomači poprsje dr. Franje Tuđmana, prvoga hrvatskog predsjednika, koje su zajednički podigli Družba hrvatskog zmaja i općina Pitomača. "Dr. Franjo Tuđman, veliki čovjek i vizionar, prvi predsjednik hrvatske države, u teškim je povijesnim okolnostima raspada bivše države uspio razumom i srcem ujediniti sve narodne silnice, staviti ih u jedno i obrambenim Domovinskim ratom stvoriti hrvatsku državu", rekao je Vladimir Šeks otkrivajući poprsje.
Vladimir Šeks otvorio je danas u Pitomači novi hotel tvrtke "Zlatni klas", vlasnika pitomačkog poduzetnika Stjepana Širokog. Hotel "Aida" ima tri zvjezdice, 20 soba i 60 postelja. U hotelu je zaposleno 32 radnika, a u njegovo uređenje uloženo je 15 milijuna kuna. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks bio je večeras i na završnoj večeri 15. glazbenog festivala "Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2007.", kojemu je i pokrovitelj.
Fotografija i tekst:Virovitica.net

- 00:41 - Isprintaj - #

16.06.2007., subota

Izviđači i MotoAlka

pitomača


Podizanje izviđačkog logora, radionice (čvorologija, orijentacija) i igre, dvorište Srednje škole Pitomača.
pitomača pitomača
Odred izviđača "Bilogorci" iz Sedlarice.


pitomača pitomača
MotoAlka je održana danas u Vinogradskoj ulici od Rengela do Športa.

- 19:29 - Isprintaj - #

Biciklijada"Zelenog srca"


Biciklijada rekreacijskog društva "Zeleno srce" održana je 16.lipnja u sklopu Dana Općine Pitomača 2007.godine.Prema sposobnostima i kondiciji biciklista moglo se voziti tri staze.
1.ZELENA STAZA
-lagana staza za sve od 7 do 77 godina,dužine 20 kilometara
(Dinjevac-Grabrovnica-Velika Črešnjevica-Sedlarica-Otrovanec- Pitomača)
2.PLAVA STAZA
-"sve poprek"-vožnja alternativnim putevima dužine 30 kilometara
(Dinjevac-Grabrovnica-Mala Črešnjevica-Velika Črešnjevica-Sedlarica-Otrovanec- Pitomača)
3.CRVENA STAZA
-vožnja preko Bilogore,dužine 40 kilometara
(Kladare-Dinjevac-Grabrovnica-BBS-Ar šanj-Sedlarica-Otrovanec-Pitomača)
"Zeleno srce"pripremilo je za svakoga vozača prigodnu majicu,osvježavajuće piće i malo klope.
bicikl bicikl

- 17:34 - Isprintaj - #

Prezentacija uređaja za nadzor brzine PU Vpž u Pitomači

U Danima Općine Pitomača,16.lipnja 2007.g. Policijska uprava Virovitičko-podravske županije održala je prezentaciju rada uređaja za nadzor brzine.

Pitomačani su danas,kao i načelnik općine Željko Grgačić,imali priliku provjeriti svoje stanje bodova,isprobati alkotest,pogledati policijski presretač i dobiti info letke o sigurnosti i bontonu u prometu.

pitomacaPU



pu pu

pu pu

- 17:28 - Isprintaj - #

Održana Prva večer 15. Glazbenog festivala „Pjesme Podravine i podravlja"

pitomača


U do posljednjeg mjesta ispunjenoj sportskoj dvorani u Pitomači, župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, uz nazočnost načelnika općine Pitomača, Željka Grgačića, otvorio je 15. Glazbeni festival „Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2007“. Otvarajući festival župan dr. Stjepan Feketić, naglasio je njegov značaj za Virovitičko – podravsku županiju, a u sklopu te „prve večeri“, mnogobrojnim gledateljima, predstavili su se izvođači sa 21 skladom. Inače, u Završnu večer 15. Glazbenog festivala "Pjesme Podravine i opodravlja", plasirao se "Laki i graničari" sa skladom "Drava i ja" (Marija Glavačević Lakota - Graničari).

pitomača


Fotografije:Pitomača.net
Tekst:ViroviticaOnline

- 17:22 - Isprintaj - #

15.06.2007., petak

Subota u Pitomači-16.lipanj 2007.

pitomača


Raspored događanja za subotu,16.lipanj 2007.g.u Pitomači
09:00 državno prvenstvo veterana u skitu, streljana u Dravskoj
09:00 biciklijada, polazak s Trga
09:30 prezentacija uređaja za nadzor brzine - prometna policija PU VPŽ, Trg kralja Tomislava
10:00 podizanje izviđačkog logora,radionice (čvorologija, orijentacija) i igre, dvorište Srednje škole Pitomača
12:00 motoalka, Vinogradska ulica
15:00 otvorenje izložbe povodom 35.godina rada odreda izviđača „BILOGORCI“, Srednja škola Pitomača
16:00 međunarodna izložba vina i dodjela priznanja, kino-dvorana
16:00 izložba rukotvorina udruge žena Kladare, kino-dvorana
17:00 nogometna utakmica NK „PITOMAČA“ – selekcija U-21 Virovitičko-podravske županije
19:00 otvorenje hotela „AIDA“
20:20 polaganje vijenca i otkrivanje biste dr.Franje Tuđmana, Trg kralja Tomislava
21:00 završna večer GF“Pjesme Podravine i podravlja” PITOMAČA 2007. , sportska dvorana OŠ Petra Preradovića

- 21:55 - Isprintaj - #

Svečana sjednica općinskog vijeća

Potpisivanjem povelje o prijateljstvu i suradnji Općine Pitomača i Općine Polača sklopili smo prijateljstvo sa malom općinom zadarske županije,Općinom Polača.
Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić podsjetio je da ekipa koja je sada na vlasti u općini Pitomača nije na tronu da bi vladala nego da su dobili priliku i privilegiju raditi za dobro njenih žitelja te je pozvao sve ljude dobre volje bez obzira na boje dresova da obučemo reprezentativni dres naše Općine i učinimo je perjanicom Virovitičko podravske županije i jedine nam domovine.
Općina Pitomača tradicionalno slaveći svoj dan nagrađuje doprinos pojedinaca i institucija u promicanju njena imena,razvitka i vrijednosti.
Ovogodišnji dobitnici povelje Općine Pitomača s likom Petra Preradovića su: Boris Mađerić, Yadran Begović, Humanitarna Udruga "Podravsko sunce" (predsjednica udruge Štefica Kaša), Hrvatski radio-redakcija narodne glazbe(Željko Kovačić, urednik), HTV-zabavni program (Vladimir Felker) te Filozofski fakultet sveučilišta u Zagrebu-odsjek za pedagogiju (dr.znanosti Neven Hrvatić).
Zahvaljujući ljubaznosti Pitomog radija,svečanu sjednicu općinskog vijeća možete i preslušati i ovdje.

Pitomača.net

- 14:22 - Isprintaj - #

Danas se obilježava blagdan sv.Vida

pitomača


Petak,15. lipnja -VIDOVO
10:30 Sveta misa s procesijom i posvetom kapelice sv.Ivana Nepomuka
14:00 Malonogometni turnir „GREDA 2007.“, kod doma na Gredi
15:00 DAN FILMA I FOTOGRAFIJE, prostorije FVK „Mirko Lauš“ u starom vrtiću
17:00 Nogometna utakmica veterana NK „PITOMAČA“ – NK „NOVIGRAD ISTARSKI“
21:00 Prva večer glazbenog festivala “Pjesme Podravine i podravlja” PITOMAČA 2007. , sportska dvorana OŠ Petra Preradovića

- 05:59 - Isprintaj - #

Blagoslov nove kapelice sv. Ivana Nepomuka u Pitomači

U petak 15. lipnja na blagdan sv. Vida, zaštitnika župe Pitomača, bit će blagoslovljena nova kapelica sv. Ivana Nepomuka. Misno slavlje uoči blagoslova predvodit će u župnoj crkvi sv. Vida preč. Valent Posavec, župnik iz Vinice.
Nakon mise, koja počinje u 11 sati, i procesije bit će blagoslov kapelice, odnosno nove replike dosadašnje kapelice sv. Ivana Nepomuka koja je morala biti uklonjena zbog proširenja prometnice.
Gradnju replike kapele i obnovu unutarnjeg kipa sv. Ivana Nepomuka financirala je Općina Pitomača.
Fotografija i tekst:Varaždinska biskupija

- 05:51 - Isprintaj - #

Dani Općine Pitomača u fotografijama

12.lipanj
pitomača pitomača
Susret s književnicom Majom Gjerek u pitomačkoj knjižnici i čitaonici.

pitomača pitomača
13. lipnja ANTUNOVO -Provedimo dan uz zlatnu rijeku
pitomača pitomača
Na izletištu na Dravi Turistička zajednica Općine Pitomača predstavila je nove brošure općine Pitomača.Odigran je i Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „LOZIĆEV PUT“,dok je navećer održan rock koncert nove mlade pitomačko-đurđevečke skupine "Španjolska mušica" i grupe "Cota G4".
pitomača pitomača
U prekodravskom naselju Križnica posvećena je nova kapelica.

14. lipnja
pitomača pitomača
Otvorenje izložbe slika u hotelu "Aida" Ivana Seidla iz Pitomače.
pitomača

Svečana sjednica općinskog vijeća Općine Pitomača
pitomača pitomača
Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić podsjetio je da ekipa koja je sada na vlasti u općini Pitomača nije na tronu da bi vladala nego da su dobili priliku i privilegiju raditi za dobro njenih žitelja te je pozvao sve ljude dobre volje bez obzira na boje dresova da obučemo reprezentativni dres naše Općine i učinimo je perjanicom Virovitičko podravske županije i jedine nam domovine.
pitomača pitomača
Općina Pitomača tradicionalno slaveći svoj dan nagrađuje doprinos pojedinaca i institucija u promicanju njena imena,razvitka i vrijednosti.Ovogodišnji dobitnici povelje Općine Pitomača s likom Petra Preradovića su:Boris Mađerić,
pitomača pitomača
Yadran Begović(priznanje primio Damir Begović),Humanitarna Udruga "Podravsko sunce"(predsjednica udruge Štefica Kaša),
pitomača pitomača
Hrvatski radio-redakcija narodne glazbe(Željko Kovačić,urednik),HTV-zabavni program(Vladimir Felker)
pitomača
Filozofski fakultet sveučilišta u Zagrebu-odsjek za pedagogiju(dr.znanosti Neven Hrvatić).
pitomača pitomača
Potpisivanjem povelje o prijateljstvu i suradnji Općine Pitomača i Općine Polača sklopili smo prijateljstvo sa malom općinom zadarske županije,Općinom Polača.
pitomača pitomača
Otvorenje kušaonice vina u sklopu hotela "Aida" vlasnika Stjepana Širokog
pitomača

pitomača pitomača
Polaganje vijenaca na Trgu kralja Tomislava.

vol


ZELENO-PLAVA NOĆ -vol s ražnja, ribice, kotlovina, vino crno i bijelo – sve za dušu i tijelo, Trg kralja Tomislava

Fotografije:FotoBegović

- 05:36 - Isprintaj - #

13.06.2007., srijeda

Pitomačka Astronomska udruga u Dobro jutro Hrvatska

Snimljena reportaža danas je prikazana u jutarnjoj emisiji HRTa. Zgodan uvod i prikaz rada astronomske udruge i grupe. Reportaža je prikazala kako mali astronomi promatraju i crtaju Sunce. Kada je osnovana udruga i koje su današnje potrebe za nastavak rada udruge i astronomske grupe.



- 18:32 - Isprintaj - #

Ambulanti Doma zdravlja u Pitomači predan na korištenje color dopler aparat i oftamološka ambulanta vrijedni ukupno 250.000.00 kuna

Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić u pratnji svog zamjenika, Zvonimira Šimića, ravnatelja Doma zdravlja Tomislava Bobana, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, Štefice Kaše predsjednica humanitarne udruge „Podravsko sunce“, te niza ostalih uglednika, na svečanosti u Pitomači, simboličnim je presijecanjem vrpce, predao Domu zdravlja Virovitičko – podravske županije, ambulanti u Pitomači, na korištenje ultrazvučni aparat color dopler vrijedan 280.000,00 kuna s tri sonde, te oftamološku ambulantu vrijednu 70.000,00 kuna.
Polovicu iznosa za color dopler, odnosno 140.000,00 kuna izdvojila je udruga „Podravsko sunce“, a ostatak Dom zdravlja Virovitičko – podravske županije, koji je osim toga, platio cjelokupan iznos za oftamološku ambulantu. Prema tome, od 1. srpnja, u Pitomači će se moći obavljati internistički pregledi u oftamološkoj ambulanti, te ginekološki pregledi, koji će od početka srpnja biti na kudikamo višoj razini nego li je to bilo do sada.

pitomača


Prigodom svečanosti u Pitomači, župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić je između ostalog kazao:
- Davanje na korištenje ultrazvučnog aparata color dopler i oftamološke ambulante, na tragu je napora i Doma zdravlja i Virovitičko – podravske županije da se podigne kvaliteta zdravstvenih usluga na području naše županije. Nedavno je i Hilary Clinton, obećala Amerikancima kvalitetu zdravstvenih usluga kakve su u Hrvatskoj. Naime, Hrvatska se prema strogim statističkim parametrima kvalitete i zdravstvene zaštite Ujedinjenih naroda, nalazi na 31. mjestu u svijetu i to je iznimno vrijedan podatak koji govori o kvaliteti zdravstvenih usluga u Hrvatskoj. Treb se znati da naši zdravstveni djelatnici rade dvostruko više od postavljenih svjetskih normi, sa zasigurno dvostruko manjim raspoloživim sredstvima negoli je to u svijetu i to su pokazatelji koji dodatno ukazuju na kvalitetu pružene zdravstvene usluge prema korisnicima u Hrvatskoj. Istodobnom, zahvaljujem se humanitarnoj udruzi „Podravsko sunce“ jer je s jednakim udjelom sudjelovala u pribavljanju ultrazvučnog aparata, a zahvaljujem se i ostalim sponzorima koji su „Podravkom suncu“ pripomogli da dođe do navedenih sredstava.
Fotografija i tekst:ViroviticaOnline

- 18:09 - Isprintaj - #

Održan Dan otvorenih vrata Srednje škole Pitomača

pitomača


U sklopu Dana općine Pitomača, 11. lipnja 2007. održana je manifestacija Dan otvorenih vrata Srednje škole Pitomača.
Prigoda je to bila da svi budući učenici naše škole zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima osnovne škole Petra Preradovića i mještanima Pitomače, vide što to učenici i nastavnici Srednje škole Pitomača rade tijekom svojih svakodnevniih aktivnosti.
Bilo je tu i vrcanja meda iz našeg pčelinjaka, kuhari su po običaju pripremili ukusnu hranu, konobari su napravili pravi vrtni piknik u školskom dvorištu, poljoprivrednici su uređivali školski vrt i demonstrirali zelenu rezidbu voćaka, frizeri su izrađivali frizure, dok su agroturisti napravili multimedijalnu prezentaciju destinacije općine Pitomača i njenih turističkih posebnosti.
U najvećem broju našu školu pohodili su osmaši iz O.Š. Petra Preradovića, a nadamo se i budući učenici naše škole, kojima je podjeljeno preko 100 brošura u kojima se promoviraju zanimanja i upis u novu školsku godinu. No najzanimljivije je to što su svi koji su nam bili dragi gosti mogli na licu mjesta vidjeti i okušati se u aktivnostima koje tijekom svog redovnog školovanja obavljaju učenici sa svojim nastavnicima.
Izvor: SŠ Pitomača
ssPitomaca ssPitomaca ssPitomaca

ssPitomaca ssPitomaca

- 06:07 - Isprintaj - #

Naši ugostitelji sudjelovali na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku

Na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje je održano od 31. svibnja do 02. lipnja u hotelskom naselju Solaris kod Šibenika sudjelovali su i učenici ugostiteljske struke naše škole.
Naime, Virovitičko-podravska županija ove je godine bila domaćin savjetovanja, pa se tih dana predstavljalo gospodarstvo, poduzetništvo ali i turizam i ugostiteljska ponuda našega kraja.
Kako je između ostalog za preko 700 sudionika nacionalnog savjetovanja Županija Virovitičko-podravska bila i domaćin i na ručku, odlučeno je da se gostima posluže autohtona jela podravsko-slavonske kuhinje. Taj veliki dio posla odradilo je 7 učenika naše škole koji se obrazuju za zanimanje kuhar, zajedno sa svojim nastavnikom Darkom Baričevićem.
U Šibeniku su bili slijedeći učenici:
Polona Rukavina III.b razred
Zvonimir Tomašek, III. b razred
Kristijan Šiptar, II. c razred
Duško Štefanić, II. c razred
Christine Kihler, II. c razred
Mateja Mihoković, II. c razred
Dijana Stipčić, I. d razred


Za sve uzvanike i goste pripremljen je slijedeći Menu:

* srneći gulaš sa suhim voćem

* srneća pisanica u umaku od gljiva

* krvavice, kobasice i pečenice uz heljdinu kašu

* podravsko slavonski pladanj ( kulen, domaća suha kobasica, švargla, suha slanina i čvarci te domaći sir i vrhnje )
i na kraju pregršt pravih domaćih kolača, kruh iz krušne peći te svježe jagode, trešnje i jabuke iz podravske ravnice.
O tome kako su se naši učenici snašli pripremajući hranu u pravoj , velikoj hotelskoj kuhinji, dovoljno govori podatak da su nakon ručka svi pladnjevi u hotelskom restoranu ostali prazni, a učenicima zajedno s njihovim nastavnikom ponuđeno je da ostanu raditi i preko ljeta.

Izvor: S.Š. Pitomača

- 06:06 - Isprintaj - #

Susreti folklora povodom Dana Općine

Povodom Dana općine Pitomača u nedjelju 10.lipnja održani su susreti folklora na Trgu kralja Tomislava.Pjesmom i plesom predstavili su se:KUD "Dika" Slatina,KUD "Šokadija" Bocanjevci,KUD "Ivan Vitez Trnski" Nova Rača,KUD "Strahoninec" Strahoninec,Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec i KUD "Pitomačanka" Pitomača.

pitomača



folklor folklor folklor

folklor folklor folklor

folklor folklor folklor

folklor folklor folklor

- 05:23 - Isprintaj - #

12.06.2007., utorak

Bajkeri u Pitomači

OLD TIMER CLUB ODUŠEVIO PITOMAČANE
U subotu iza petnaest sati sto dvadesetak motorista OLD TIMER CLUBA Zabok 1997. Vukovar 2007. na međunarodnom OLD TIMER RELIY Zabok - Vukovar 26. 27. svibnja 2007. prolazili su Pitomačom.

Zaustavili su se na središnjem pitomačkom trgu da posjete stare prijatelje, okrijepe se i odmore. Pritom Dragutin Tisanić, organizator i predsjednik najvećeg Hrvatskog OLD TIMER kluba je rekao - Mi smo prije 10 godina ušli u okupirani grad Vukovar kada je Vukovar bio pod srpskom vlašću.
Mi smo tada došli na ideju da krećemo u Vukovar, a potporu dala nam je vlada Republike Hrvatske. Učinili smo to zato jer je general Klein, tada upravitelj Ujedinjenih nacija vice UNTAESA bio zadužen za uspostavu mira i reda u Vukovaru. Međutim general Klain i njegovi pomoćnici Austrijski general Kalmak i ruski general su bili motoristi i zahvaljujući njihovoj pomoći mi smo realizirali taj pothvat bez i jednog incidenta. Od tada prošlo je deset godina. Odlučili smo ponoviti taj uspjeh. Gotovo svi vozači danas ovdje, bili su na reliu i prije 10 godina. Pridružili su nam se i mnogi novi. Moramo vidjeti kako Vukovar danas izgleda. Krenuli smo danas u 10 sati iz Zaboka, a ekipa se sastoji iz deset klubova Hrvatske, jednog velikog kluba iz Imove, gdje se održava formila I u Italiji, ima mnogo Slovenaca, Austrijanaca, Mađara, Srba, Bosanaca, i iz drugih zemalja.
Vozimo motore stariji od 30 godina. Svi su ispravni. U njih se uložu ogromna ljubav, financijska sredstva, i vrijeme. U nedjelju smo u Vukovaru. Biti ćemo prihvaćeni od vodstvo grada, turističke zajednice i KUD-ova . Mi bi u Pitomači stali i da nas nitko nije primio, jer ste nam prije deset godina ostali u predivnoj uspomeni, kad smo naišli na gozbu s pečenim volom. Bili smo počašćeni bolje nego igdje, uručivši pehar pitomačkom načelniku, rekao je gospodin Dragutin Tisanić. OLD TIMER CLUB na središnjem trgu u Pitomači dočekao je, počastio, i ispratio na put u Vukovar načelnik Općine pitomača Željko Grgačić, predstavnici općine i brojni Pitomačani. Gosti su pozvani ponovno na pečenog vola u lipnju o. g. na ovogodišnje dane Općine Pitomača.
B. M.
Pitomača.net

- 06:03 - Isprintaj - #

Koncert HPGD “SLOGA” i KUD-a “OTROVANEC”

pitomača


U subotu 09.lipnja u pitomačkoj kino dvorani održan je koncert HPGD "Sloga" iz Pitomače i KUD-a "Otrovanec"iz Otrovanca.
pitomača pitomača pitomača

pitomača pitomača pitomača

Fotografije:FVK"Mirko Lauš"Pitomača

- 05:49 - Isprintaj - #

09.06.2007., subota

Područni ured DUZS-Virovitica

112


DATUM-09.06.2007. NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU
08.06.2007. godine - Dinjevac oko 2,45 - prometna nesreća u kojoj su 2 osobe zadobile
lakše tjelesne ozlijede - slijetanje vozila u putni jarak
08.06.2007. godine - Pitomača, prometna nesreća s materijalnom štetom
POPRAVAK ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA
Zbog radova na elektro postrojenjima dana 12.06.2007. godine potrošači električne energije naselja Turnašice ulice Br. Radića od kbr. 1 i 2 do 25 i 24 ostati će bez električne energije u vremenu od 09,00 do 09,30 sati.
POŽARI
- U Turnašici gorjela trava u predjelu Aršanjski Brijeg.(09.06.07. oko 12,25 sati)
- Između Lozana i Rogovca gorjela suha trava i nisko raslinje.(09.06.07. oko 17,15 sati)

- 23:35 - Isprintaj - #

Sutra se u Velikoj Črešnjevici održava završno Županijsko vatrogasno natjecanje za odrasle

S početkom od 8,30 sati na nogometnom igralištu u Velikoj Črešnjevici, sutra (nedjelja 10. lipnja), će se održati 11. Županijsko vatrogasno natjecanje odraslih vatrogasaca Virovitičko – podravske županije, koje će se održati pod pokroviteljstvom Virovitičko – podravske županije. Dolazak natjecatelja zakazan je za 7,30 sati, a otvaranje natjecanje je u 8,30 sati. Proglašavanje rezultata s uručivanjem priznanja, predviđeno je za 13,45 sati.
VPŽ

- 23:27 - Isprintaj - #

Suhopolje s tri komada torpediralo Pitomaču. Slijedi majstorica!

SUHOPOLJE 3
PITOMAČA 0


SUHOPOLJE Stadion Park. Gledatelja: 300. Sutkinja: Sanja Rođak 7 (Podravske Sesvete); pomoćnici: Kraljić (Ivanovec) i Medved (Cargovec)

STRIJELCI: 1:0 – Jerković (45), 2:0 – Međumurec (48), 3:0 – Međumurec (85)

SUHOPOLJE: Dumenčić, Menegati, Jerković (od 69. Prlić), Ibriks, Međumurec, Lukašek, Mužinić, Miličić (od 59. Slavić), Čiković (od 46. Kurjančić), Smetiško, Tolo. Trener: Dražen Biškup

PITOMAČA: Sabađija, Majstor (od 46. Sulimanac), Crnec, Bedeković, Oršulić (od 90. Jakupec), Miloš, Mikec (od 79. Veličan), Bujanić, Filipović, Škvarić. Trener: Zlatko Novak

Igrač utakmice: Goran Međumurec

Do 40. minute kada je Frane Jerković načeo mrežu Pitomačana, vratar gostiju Tomislav Sabađija iščupao je nekoliko teških udaraca koje su mnogi vidjeli u golu. Ipak, pod udarom „teške domaće artiljerije“, teško su se Pitomačani mogli nositi. U nastavku su pokleknuli dvaput, iako je bilo još nekoliko izrazitih prigoda koje su gledatelji vidjeli u mreži Pitomačana. Pobjedom nad Pitomačom, domaći su izborili odigravanje majstorice u Belišću protiv Slavonca Croatia osiguranja.
(kt)
ViroviticaOnline

- 23:25 - Isprintaj - #

Promatranje Sunca, planeta i predavanje o Suncu

sunce


Tko želi vidjeti kako izgledaju stvarne pjege na Suncu i poslušati predavanje o našoj zvijezdi može to ostvariti tijekom dana općine. Ispred poslovnog centra 11,12 i 13.06.'07.postavit ćemo teleskop za gledanje Sunca, a navečer na zvjezdarnici pogledati planete. Predavanje, film o Suncu je 12.06.'07. (utorak) u zgradi općine u dvorani od 21h, tada nema promatranja na zvjezdarnici. Na zvjezdarnici je promatranje 11,13,14.06.'07. od 21h. Naravno ako je vedro bez oblaka.
AD Pitomača

- 23:18 - Isprintaj - #

08.06.2007., petak

Kirin o Pitomači

Ministar Kirin o Jubito filmovima,gafovima,osvojenoj nadpolovičnoj većini u Pitomači,prijetnjama Josipa Đakića,...

- 20:39 - Isprintaj - #

06.06.2007., srijeda

Raspored izvođenja skladbi GF Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2007

festival


1. STARE STAZE Dravo čuvaj tajnu
(Marijan Ded Max – Zdravko Malizzani – Danijel Krmić)
2. DRAGAN VLAJNIĆ Bez tebe mi cvijeće ne miriše
(Slavko Vučeta - Slavko Vučeta – Mario Zbiljski)
3. DŽENTLMENI Reci mi
( Dalibor Zavođa – Zoran Kuna - Dalibor Zavođa)
4. GARAVUŠE Hej mangupče
(Robert Vojvodić)
5. BOŽO KALENIK Podravino rođena si mati
(Željko Sesvečan – Željko Sesvečan – Drago Trupeljak)
6. LAKI I GRANIČARI Drava i ja
( Marija Glavačević-Lakota - Marija Glavačević-Lakota - Graničari)
7. SAŠA I TINA Pjesma ljubavna
(Ivica Pepelko – Đurđa Habel – Denis Špegelj)
8. EDO BEREC I SUHOPOLJSKI TAMBURAŠI Uspomena s Drave
(Viktor Čelant)
9. ANA JUKIĆ Moja tamburo
(Antonio Berač)
10. MIHAEL LACH Podravino moja
(M.Jergović – Đuro Kumer – Marinko Barčan )
11. FRANJO BARIĆ Ja trebam Dravu
( Marijan Radelić i Marijan Rakijašić – Božica Jelušić - Danijel Krmić)
12. DIVANI Sve što imam
(Kristijan Funarić i Davor Krstičević)
13. MATEA SILADIĆ Podravka sam
(Ivan Horvat – Đuro Kumer – Danijel Krmić)
14. ANA VARGEK, TOMISLAV TIŠLJAR I JENDRIN ŠKRLAK Naš stih
(Tomislav Tišljar - Rajko Stilinović - Mandrak)
15. DARKO BARIĆ Kak je, tak je
(Marijan Rakijašić – Željko Kožarić – Danijel Krmić)
16. EMINA GRAHOVEC Doći ću ti
( Željko Grahovec – Irena Herenčić - Željko Grahovec)
17. PRIJATELJI Madžarice ludo volim ja
( Krunoslav Dražić – Maja Muškić – Krunoslav Dražić)
18. SVIRCI Ostani
( Željko Grahovec – Irena Herenčić - Željko Grahovec)
19. JOSIPA JURIĆ Dok tiho Drava teče
(Antun Sajfert)
20. KRUNOSLAV KRUNO TEREK Što ću bez tebe
(Slavko Vučeta – Slavko Vučeta – Mario Zbiljski)
21. ZLATNI TAMBURAŠI Ime tvoje ljubav vječna
(Ivan Horvat – Đuro Kumer – Danijel Krmić)

festival


1. LICITARI Čuvar uspomena
(Marijan Jergović – Zorica Klinžić – Denis Špegelj)
2. HRVOJE HEGEDUŠIĆ Tak rada bi svojom te zval
(Siniša Leopold – Rajko Stilinović – Siniša Leopold)
3. MARTA NIKOLIN Dala bi sve da ostaneš
(Marijan Jergović – Terezija Buba Bognar – Aleksandar Homoky i Željko Nikolin)
4. NAJBOLJI HRVATSKI TAMBURAŠI Nevjero moja
(Tradicional – Denis Špegelj)
5. RAVNICA Kad bi pjesma bila rijeka
(Aleksandar Homoky – Nedo Zuban – Aleksandar Homoky)
6. ŽELJKO SESVEČAN Ljubi sine svoju Podravinu
(Željko Sesvečan i Božo Kalenik – Pere Picukarić – Danijel Krmić i Drago Trupeljak)
7. VLATKA KOPIĆ TENA Pokaži kako voljeti
(Aleksandar Homoky – Terezija Buba Bognar - Aleksandar Homoky)
8. SLAVONSKI BEĆARI Bećarski život
(Mario Nikolić – Melita Nikolić – Mario Nikolić)
9. ĆIRO I T.O. Popevka domača
( Marijan Jergović – Zorica Klinžić – Siniša Leopold)
10. MIRKO ŠVENDA ŽIGA I BANDISTI Lijepo je na svetu živeti
(Stjepan Đurkin – Stjepan Đurkin – Mirko Švenda Žiga)
11. STJEPAN JERŠEK ŠTEF Zvijezda u noći
(Marijan Jergović – Borislav Boro Vlček - Aleksandar Homoky i Željko Nikolin)
12. PODRAVSKI MUŽIKAŠI Volim je majko, volim
(Mirko Kopričanec – Željko Kožarić – Marinko Barčan)
13. DRAŽEN ZANKO I T.O. Podravac
(Dražen Žanko – Katarina Fuček – Tihomir Zlatić)
14. CECILIJA Raspjevana duša
( Josip Bakan - Maja Đerek Lovreković – Denis Špegelj)
15. SLAVONSKI DUKATI Mađarica
(Ivica Grujo Ićo)
16. GORDANA IVANJEK I T.O. Još te senjam
( Josip Bakan – Irena Herenčić – Vladimir Felker)
17. ŠIROK ŠOR Da te nemam
(Krunoslav Dražić – Barica Šljivarić – Krunoslav Dražić)
18. TOMISLAV BRAJŠA I T.O. V Zagorju je tudum lek
(Siniša Doronjga – Rajko Stilinović – Zoran Jakunić)
19. RENATA HOLI I T.O. Dodir duge
(Marinko Barčan – Rajko Stilinović – Roman Gross)
20. KLAPA BJELOVAR Ne mutite moju rijeku
(Marijan Ded MAx – Marijan Javurek – Marijan Ded Max)
21. KAVALIRI Deklica
(Danijel Češnjaj)
22. ĐURĐEVČICE I T.O. Ringišpili
(Branko Meglajec – Drago Britvić – Božo Potočnik)

GF Pjesme Podravine i podravlja PITOMAČA

- 22:27 - Isprintaj - #

Kloštranin ulovio morskog psa

Marijan Čoklo iz Kloštra Podravskog koji živi u Bakru ulovio morskog psa - lisicu.


- 15:02 - Isprintaj - #

05.06.2007., utorak

Uređivanje zvjezdarnice "Vila"

astro


Danas je komunalno Pitomača doniralo žicu i radnike za postavljanje žice na stupove i uređenje okoline.
Ovo je bila prilika da voditelj astro grupe uredi i unutrašnjost zvjezdarnice i kupole. Tako je zvjezdarnica sprema za prijem gostiju tijekom Dana općine.
Pitomača Net-vijesti AD Pitomača

- 19:32 - Isprintaj - #

S područja općine Pitomača, najviše mladih vatrogasaca na državnom natjecanju

pitomača


Zamjenik župana Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić, otvorio je jučer u Zdencima 11. natjecanje vatrogasne mladeži Virovitičko – podravske županije, natjecanje na kojem je nastupilo više od 600 dječaka i djevojčica. Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Petar Čačinović tom je prigodom uručio je dožupanu Šimiću priznanje u vidu posebno izrađenog teksta hrvatske himne za doprinos zaštiti od požara i unapređenju vatrogastva u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon izvođenja vježbe s brentačama i štafetne utrke na 400 metara s preponama za djecu te vježbe s preprekama i štafetne utrke s preponama za mladež, tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji nastupit će sljedeće godine na državnom natjecanju. Ta čast pripala je dječacima iz Dinjevca, Donjih Meljana i Vukosavljevice, djevojčicama iz Velike Črešnjevice, Vukosavljevice i Sedlarice, muškoj mladeži iz Kladara, Velike Črešnjevice i Turnašice te ženskoj mladeži iz Vukosavljevice, Velike Črešnjevice i Nove Bukovice.
Fotografije i tekst:VPŽ

- 19:26 - Isprintaj - #

Sport u Pitomači

RUKOMET
Najmlađe pitomačke rukometašice, igračice rođene 1996. godine i mlađe, proteklog vikenda imale su nastup u Orahovici, na turniru u mini rukometu, organiziranom povodom obilježavanja Dana grada Orahovice. U konkurenciji osam ekipa, mlade su pitomačanke osvojile drugo mjesto u skupini, što ime je donijelo plasman u polufinale turnira, gdje su od njih bile bolje igračice «Tvin-Trgocentar 1» iz Virovitice. U utakmici za treće mjesto pitomačanke su doživjele poraz i od druge ekipe Virovitičanki, te su na kraju zauzele četvrto mjesto. Mladim pitomačankama ovo je bila dobra provjera pred nastup na posljednjem u nizu oglednih turnira u mini rukometu Županijske lige Virovitičko-podravske županije, u kome nastupa deset rukometnih ekipa, a što se održava u Virovitici naredne nedjelje.

NOGOMET
Nogometaši NK «Pitomača» još su jednom poraženi, ovoga puta na domaćem terenu, u utakmici 33. prvenstvenog kola III. HNL – istok, od nogometaša NK «Slavonac» iz Starih Perkovaca, drugoplasirane momčadi lige i jedine koja je još uz HNK «Suhopolje» kandidat za ovogodišnjeg prvaka i ulazak u II. HNL, sa glatkih 0:3.
Kadeti i juniori NK «Pitomača» u odgođenoj utakmici 24. kola IV. HNL sjever, skupina «A», u utorak su protiv vršnjak iz NK «Virovitica» upisali pobjede, kadeti sa 3:1, a juniori sa 2:1, dok su jučer u utakmici 25. kola gostovali kod nogometaša iz NK «Mladost» u Ždralovima. Obje su ekipe poražene, kadeti sa 0:2, a juniori sa 0:5.

Pionirski sastavi pitomačana slobodni su u utakmicama 33. prvenstvenog kola IV. HNL – sjever za pionire, kvalitetna «A» liga, ali su pitomački pioniri uspješan nastup imali u srijedu, kada su u utakmici polufinala županijskog nogometnog kupa nakon regularnih 0:0, boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 4:2 pobijedili vršnjake iz NK «Papuk» Orahovica. Ovom pobjedom ponovili su rezultate svojih starijih kolega, kadeta i juniora NK «Pitomača» koji su županijska finala izborili nešto ranije. Spomenimo i podatak da Stjepan Geng, pionir NK «Pitomača» rođen 1993. godine, sutra odlazi na okupljanje reprezentacije Hrvatske za igrače navednog godišta i odigravanje dvije prijateljske nogometne utakmice protiv selekcije Bavarske, od 04. do 07. lipnja ove godine.

Nogometaši NK «Croatia» iz Grabrovnice u utakmici posljednjeg 22. kola IV. HNL – sjever, podskupina B, na domaćem terenu sa 2:3 poraženi od gostiju, nogometaša NK «Čazma», iako su imali vodstvo od 2:0. Grabrovčani su tako zauzeli deveto mjesto u ovogodišnjem prvenstvenom natjecanju i najvjerovatnije osigurali nastup u ovom rangu natjecanja i naredne sezone.

Kod županijskih drugoligaša u utakmicama posljednjeg 22. kola II. ŽNL Virovitičko-podravske županije, NK «Sloga» iz Kladara kao domaćin sa 2:0 pobijedila je nogometaše NK «BNK» iz Brezovice, dok je NK «Mladost» iz Starog Graca poražena na gostovanju kod vodeće ekipe lige NK «Graničar» u Okrugljači sa 2:3.

TENIS
Iduće subote i nedjelje, u sklopu obilježavanja Dana Općine Pitomača, u Grabrovnici će se održati tradiocionalni teniski turnir, kao prva u nizu sportskih manifestacija kojima će se obilježiti ovogodišnji općinski blagdan.
Pitomača.hr

- 19:23 - Isprintaj - #

Osnovana prometna jedinica mladeži

pitomača


Ovih dana, na ulicama Pitomače, imat ćemo prigodu vidjeti pripadnike Prometne jedinice mladeži, što je suradnjom Općine Pitomača i Policijske uprave Virovitičko-podravske osnovana za područje naše općine. Četvero će pripadnika ove jedinice obavljati poslove upravljanja prometom na raskrižjima i drugim mjestima, vršiti nadzor parkiranja vozila, osiguranja prijelaza djece preko kolnika ili obilježenih pješačkih prijelaza na području ili u neposrednoj blizini škola, kao i za druge poslove nadzora vozila i vozača, a sve prema planu i rasporedu Policijske uprave Virovitičko-podravske.
Fotografija i tekst:Pitomača.hr

- 19:21 - Isprintaj - #

04.06.2007., ponedjeljak

Program Dana Općine Pitomača

mahPetak 01. lipnja
15:30 ZAVRŠNA PRIREDBA DJEČJEG VRTIĆA PITOMAČA, kino-dvorana
mahSubota 02. lipnja
10:00 – 13:00 AKCIJA ZAKLADE ANA RUKAVINA „ŽELIM ŽIVOT“, Trg kralja Tomislava
mahSubota 09. lipnja
09:00 TENISKI TURNIR, Grabrovnica
20:00 KONCERT HPGD “SLOGA” (zbor i tamburaši), I KUD-a “OTROVANEC” , kino-dvorana
mahNedjelja 10. lipnja
09:00 TENISKI TURNIR, Grabrovnica
09:00 13. ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE, Velika Črešnjevica
18:00 SUSRETI FOLKLORA, pozornica na Trgu kralja Tomislava
21:00 KAZALIŠNA PREDSTAVA „VESELE ŽENE VIROVSKE“, kino-dvorana
mahPonedjeljak 11. lipnja
12:00 DAN OTVORENIH VRATA SREDNJE ŠKOLE PITOMAČA
15:00 PROMATRANJE POVRŠINE SUNCA TELESKOPOM, pozornica na Trgu kralja Tomislava
mahUtorak 12. lipnja
19:00 SUSRET S KNJIŽEVNICOM MAJOM GJEREK, knjižnica i čitaonica Pitomača
21:00 UPOZNAJMO NAŠU ZVIJEZDU SUNCE POMOĆU NOVOG SATELITA „STEREO“, sala za konferencije u Općini Pitomača
mahSrijeda 13. lipnja ANTUNOVO
17:00 PROVEDIMO DAN UZ ZLATNU RIJEKU, izletište na Dravi
- Predstavljanje nove brošure općine Pitomača
- Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „LOZIĆEV PUT“
- Rock koncert „COTA G4“
mahČetvrtak 14. lipnja
07:00 BUDNICA
11:30 SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA, hotel „Aida“ Pitomača
12:30 OTVORENJE IZLOŽBE SLIKA IVANA SEIDLA, hotel „Aida“ Pitomača
13:00 OTVORENJE KUŠAONICE VINA, hotel „Aida“ Pitomača
15:00 PROMATRANJE POVRŠINE SUNCA, pozornica na Trgu kralja Tomislava
18:00 SPORTSKO POPODNE NA TRGU KRALJA TOMISLAVA
19:30 ZELENO-PLAVA NOĆ (klinci s Kukuričeka, klapa Dalmati, Podravski mužikaši, KUD „Gradina“ Polača, KUD „Pitomačanka“ Pitomača, vol s ražnja, ribice, kotlovina, vino crno i bijelo – sve za dušu i tijelo), Trg kralja Tomislava
21:00 PROMATRANJE VENERE, JUPITERA I SATURNA, zvjezdarnica Vila
mahPetak 15. lipnja VIDOVO
10:30 SVETA MISA S PROCESIJOM I POSVETOM KAPELE SV.IVANA NEPOMUKA
14:00 MALONOGOMETNI TURNIR „GREDA 2007.“, kod doma na Gredi
15:00 DAN FILMA I FOTOGRAFIJE, prostorije FVK „Mirko Lauš“ u starom vrtiću
17:00 NOGOMETNA UTAKMICA VETERANA NK „PITOMAČA“ – NK „NOVIGRAD ISTARSKI“
21:00 PRVA VEČER GLAZBENOG FESTIVALA“Pjesme Podravine i podravlja” PITOMAČA 2007. , sportska dvorana OŠ Petra Preradovića
mahSubota 16. lipnja
09:00 DRŽAVNO PRVENSTVO VETERANA U SKITU, streljana u Dravskoj
09:00 BICIKLIJADA, polazak s Trga
09:30 PREZENTACIJA UREĐAJA ZA NADZOR BRZINE OD STRANE KONTAKT POLICAJACA, Trg kralja Tomislava
10:00 PODIZANJE IZVIĐAČKOG LOGORA, RADIONICE (čvorologija, orijentacija) I IGRE, dvorište Srednje škole Pitomača
12:00 MOTOALKA, Vinogradska ulica
15:00 OTVORENJE IZLOŽBE POVODOM 35.GODINA RADA ODREDA IZVIĐAČA „BILOGORCI“, Srednja škola Pitomača
16:00 MEĐUNARODNA IZLOŽBA VINA I DODJELA PRIZNANJA, kino-dvorana
16:00 IZLOŽBA RUKOTVORINA UDRUGE ŽENA KLADARE, kino-dvorana
17:00 NOGOMETNA UTAKMICA NK „PITOMAČA“ – SELEKCIJA U-21 VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE
19:00 OTVORENJE HOTELA „AIDA“
20:20 POLAGANJE VIJENCA I OTKRIVANJE BISTE DR.FRANJE TUĐMANA, Trg kralja Tomislava
21:00 ZAVRŠNA VEČER GLAZBENOG FESTIVALA“Pjesme Podravine i podravlja” PITOMAČA 2007. , sportska dvorana OŠ Petra Preradovića
mahNedjelja 17. lipnja
07:30 KUP OPĆINE U RIBOLOVU, Šodrana
12:00 OTVORENJE NOVOG FAROFA
19:00 ZAVRŠNA ŠKOLSKA PRIREDBA, sportska dvorana OŠ Petra Preradovića
mahPetak 22. lipnja DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE
10:00 HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR „PODRAVSKO SUNCE, stadion NK „Pitomača“

- 16:12 - Isprintaj - #

Susret mladih iz župa Đurđevačkog dekanata

vzb


Fotografija: Svi sudionici susreta
U ovoj školskoj godini četvrti dekanatski susret mladih Đurđevačkog dekanata održan je u Kalinovcu u subotu 2. lipnja u prostorijama župne kuće. Odazvao se velik broj mladih, pa se može reći da je na svakom susretu broj mladih sve veći i veći, te da su ti skupovi sve organiziraniji i zanimljiviji mladeži. U Đurđevačkom dekanatu posebna sreća za mladu skupinu je što taj dekanat ima dosta mladih svećenika koji razumiju mladež, koji doslovno plove s njima i tako ih pomalo sve više vraćaju u živu Crkvu i na put prave istinske vjere. Nakon slobodnog neorganiziranog dijela susreta - vrlo bitnog dijela susreta, zbližavanja mladeži sa svećenicima u dekanatu, te pozitivnim ulaskom svećenika u njihov svijet - mogao je molitvom započeti susret mladeži kojeg je vodio povjerenik za mlade u Đurđevačkom dekanatu vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Kozarevcu. Poslije molitve pozdravio ih je kao domaćin i organizator dekan Đurđevačkog dekanata preč. Mladen Gorupić.
Zatim je mladeži dekanata vlč. Leskovar započeo izlaganje u više tema:
"Današnja mladež" s pogledima kako stariji gledaju na ovu sadašnju mladež u negativnom smislu. Vlč. Leskovar istaknuo je da na žalost mnogi mladi zaista olako trate povjerene im Božje darove, poglavito vrijeme, zdravlje i mladost. Mnogi mladi izgubljeno lutaju, jednostavno ne pronalazeći sebe u današnjem svijetu, nemaju smisao života - ne znaju što bi i kud bi sa sobom. Ali, ne vrijedi optuživati samo mlade da su oni krivi za takvo stanje, treba pogledati i na starije, da možda i oni sami daju loš primjer mladima, da možda oni jednim dijelom i svojim djelima skrivljuju za takvo stanje pojedinih mladih. Međutim, dobro je što još uvijek ima mladih koji su spremni prihvatiti što im je Bog darovao. Zbog njih bi misli starijih mogle glasiti i "Još uvijek ima nade za budućnost naše zemlje, jer ima mladih koji znaju stvarati bolji svijet".
Druga obrađena tema susreta mladih bila je "Ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge." (Iv. 13, 34).
O toj temi vlč. Leskovar dao je osvrt na Papinu poruku za 12. svjetski dan mladih uz ovogodišnju Cvjetnicu, u kojoj Papa poziva mlade, koji su budućnost i nada čovječanstva, da upravo ljubavlju čine ovaj svijet boljim. Prenio je smisao i riječi gdje Papa poziva na Božju ljubav. Prvo je područje Crkva koja je naša duhovna obitelj, a koja se sastoji od Kristovih učenika, te citata gdje Papa govori Isusove riječi: "Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge." Još nadodaje Papine riječi: "Potičite svojim zanosom i ljubavlju aktivnosti u župama, zajednicama, crkvenim pokretima i skupinama mladih kojima pripadate. Svjedočite svoju vjeru poglavito među svojim vršnjacima."

vb


Fotografija:Svećenici koji su prisustvovali druženju: vlč. Tomislav Leskovar, vlč. Krunoslav Kefelja, preč. Mladen Gorupić, vlč. Ivica Puškadija, vlč. Josip Vidović.
Treću temu ovog susreta vlč. Leskovar koristi kao zaključak pod nazivom "Neka vas Duh Sveti učini domišljatima u ljubavi" .
Na toj završnoj temi učinio je paralelu s Papinim završnim govorom koji glasi: "Neka vas Duh Sveti učini domišljatima u ljubavi, ustrajnima u preuzetim obvezama i smjelima u vašim pothvatima, tako da uzmognete pružiti svoj doprinos u izgradnji civilizacije ljubavi" i proslave silaska Duha Svetoga nad Mariju i apostole. Tako i on želi uz pomoć Papinih riječi, snagom Duha Svetoga i svojom aktivnosti pokrenuti ovu mladež i promijeniti njihov svijet na bolje.
Izlaganje je završeno molitvom Himanom Duhu Svetom poslije kojeg je uslijedilo druženje i okrjepa.
Uzveličavanju tog susreta pridonijeli su i svećenici: povjerenik za duhovna zvanja u Đurđevačkom dekanatu vlč. Krunoslav Kefelja, župnik u Podravskim Sesvetama, kapelan u Đurđevcu vlč. Josip Vidović, kapelan u Pitomači vlč. Ivica Puškadija i bogoslov Dario Paviša.
Voditelj skupine, povjerenik za mlade u Đurđevačkom dekanatu vlč. Tomislav Leskovar istaknuo je da više i nije problem u Đurđevačkom dekanatu pasivnost mladih, nedolazak u crkvu ili nevjera, već velika raštrkanost i udaljenost mjesta od mjesta, odlazak mladih u veće gradove na obrazovanje i njihovo višetjedno izbivanje iz svojih župa.
Nenad Erdelec
Fotografije i tekst:Varaždinska biskupija

- 16:02 - Isprintaj - #

03.06.2007., nedjelja

Dani Općine Pitomača započeli humanitarnom akcijom Zaklade Ana Rukavina

pitomača


Pitomačani su danas pokazali koliko su složni i požrtvovani kada su u pitanju humanitarne akcije koje imaju za cilj spasiti život.
U tom malom podravskom mjestu u Hrvatski registar dobrovoljnih darovatelja koštane srži i matičnih stanica upisalo se čak 212 stanovnika te su tako,humanitarnim činom,na najljepši mogući način započeli ovogodišnji Dani Općine Pitomača.
Akciji Zaklade Ana Rukavina koju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica i Općina Pitomača pridružile su se djelatnice Doma zdravlja VPŽ-Ispostava Pitomača,Humanitarna Udruga "Podravsko sunce",Policijska postaja Pitomača,župa Sv.Vida Pitomača,Pitomi radio,Mini pekara "Centar",restoran "Zlatni klas" Otrovanec te naši dragi volonteri Srednje škole Pitomača (upravni referenti iz 3a razreda).U trosatnoj akciji pod šatorom na Trgu kralja Tomislava sjedili su stanovnici iz svih naselja pitomačke općine,djelatnici Policijske postaje Pitomača,časne sestre,župnik,ali najviše se sakupilo mladih ljudi koji su prepoznali vrijednost upisa u registar kao priliku za spasiti nečiji život.
pitomača pitomača
Gosti Pitomog radija u emisiji "Vox populli" voditeljice Ines Giba bili su ravnateljica Opće bolnice dr.med. Ana Bajer-Feketić,šefica odjela transfuziologije dr. Ljiljana Kucljak Šušak,član poglavarstva Općine Pitomača Rajko Stilinović te župnik crkve Sv.Vida Ivica Puškadija.
pitomača pitomača
Doktorica Ljiljana Kucljak Šušak i Štefica Kaša pozvale su okupljene građane da se upišu u Hrvatski registar dobrovoljnih darovatelja koštane srži i matičnih stanica.Veliku pomoć ove akcije Zaklade Ana Rukavina dobila je od mladih volontera Srednje škole Pitomača iz čijeg se 3a razreda javilo čak 10 učenika,budućih upravnih referenata.
pitomača pitomača
Pitomačke časne sestre Katarina i Ana te župnik Ivica Puškadija također su potpisnici registra.
pitomača pitomača
Policijska postaja Pitomača u velikom broju svojih djelatnika odazvala se ovoj humanitarnoj akciji tako da sa dobrovoljnim darovateljima koji su se upisali početkom godine u Virovitici gotovo svi pitomački policajci su darovatelji koštane srži i matičnih stanica te i na ovaj način sudjeluju u spašavanju života.
pitomača pitomača

pitomača pitomača
Vrijednost dobrovoljnog darivanja uz zdravstvene i prosvjetne radnike,pripadnike crkve,policije i službi spašavanja,najviše su prepoznali mladi ljudi koji su se u velikom broju odazvali akciji Zaklade Ana Rukavina u Pitomači.
pitomača pitomača pitomača

pitomača pitomača pitomača

pitomača pitomača pitomača

pitomača pitomača pitomača

pitomača pitomača pitomača

- 15:16 - Isprintaj - #

Mračna prošlost šefa HVIDRA-e i HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića

Više desetaka imućnijih Srba iz Grubišnog polja početkom rata je zlostavljano, opljačkano i protjerano, iako se nisu pridružili pobuni protiv hrvatske vlasti. Nekolicina ih je zauvijek nestala, a neki su pronađeni ubijeni.
Kako je jučer u našoj emisiji Zločin i kazna izjavio Ilija Stojić, ugostitelj iz Grubišnog polja koji danas živi u Novom Sadu, u tim je zločinima sudjelovao i saborski zastupnik HDZ-a i prvi čovjek HVIDRA-e Josip Đakić.
VIŠE:Radio 101

Policija i DORH istražuju Josipa Đakića

Državno odvjetništvo i policija istražuju je li HDZ-ov saborski zastupnik i šef HVIDR-e Josip Đakić odgovoran za ratni zločin u Grubišnom Polju.
Odlučili su se na to nakon što je u našoj ovotjednoj emisiji "Zločin i kazna" Ilija Stojić optužio Đakića, ali i gradonačelnika Virovitice Zvonka Kožnjaka i tamošnjeg poduzetnika Renata Romića, da su ga u kolovozu '91. mučili u policijskoj stanici u Grubišnom Polju i opljačkali 80 tisuća njemačkih maraka njegove ušteđevine.
Stojić se 2001. pismom obratio policijskoj postaji u Grubišnom Polju, sa zahtjevom za povratom oduzetog mu novca. Policija je zahtjev razmotrila, obavila neke razgovore, ali počinitelja nije utvrdila.
Kako nam je rekla županijska državna odvjetnica u Bjelovaru Branka Merzić, u Stojićevom pismu nije bilo spomena o zlostavljanjima, niti o imenima ljudi koji su mu novac oteli. Zato će odvjetništvo stupiti u kontakt s njim i svima onima koji možda imaju nekakva saznanja, a od policije će zatražiti da obavi razgovore o novim okolnostima.
Radio 101

- 14:52 - Isprintaj - #

01.06.2007., petak

I Dr. Carl Sagan-u mogli smo pomoći

Dragi Pitomačani. Pozivam vas sa svoje strane i strane astronoma da se odazovete upisu u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.
Veliki astronom i promicatelj naše i vaše astronomije bio je Dr. Carl Sagan. Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio prenošenju znanja na male ljude. Sudjelovao je u osvajanju svemira i planet Marsa. Snimio seriju Cosmos i napisao istoimenu knjigu. Napisao seriju članaka, knjiga i eseja o spoznaji naše prirode, svemira i svijeta u kojem živimo. Knjige možete posuditi u našoj knjižnici u Pitomači. Ukazivao na probleme koji će nastati u prirodi ako države svojim zakonima ne promijene bolji stav prema prirodi. Pogledajte dokumentarni film „An Inconvenient Truth „ od Al Gore-a ondje se Sagan spominje kao jedan od cjenjenijih znanstvenika.
Na žalost Sagan je obolio od leukemije. Imao je sreću da je njegova sestra mogla biti donator. Ali bolest je išla tijekom da je nije uspio pobijediti. Na postelji, sa koje je odlazio, završio je posljednji esej. Pozvao je sve svoje čitatelje da se odazovu pozivima davatelja pomoći drugim ljudima jer ona može produžiti ili spasiti život. Ne znamo koliko je život vrijedan sve dok ne saznamo koliko nam je još preostalo. Od toga trenutak svaki sat postaje najvredniji u životu, nestaje bogatstvo i slava.

Branko Novosel
Pitomača.net

- 16:06 - Isprintaj - #

Emisija Pitomog radija o Zakladi Ana Rukavina

Danas u 17.00 sati gošće Pitomog radija u emisiji "Vox populli" biti će ravnateljica Opće bolnice Ana Bajer-Feketić, dr.med. te šefica odjela transfuziologije dr. LJiljana Kucljak Šušak koje će govoriti o sutrašnjoj humanitarnoj akciji Zaklade Ana Rukavina u Pitomači.

zivot


Naše drage djelatnice pitomačke ambulante i humanitarna Udruga "Podravsko sunce" pozivaju Vas da se sutra od 10.00 do 13.00 sati pridružite ovoj akciji.

- 11:20 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.