Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Mračna prošlost šefa HVIDRA-e i HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića

Više desetaka imućnijih Srba iz Grubišnog polja početkom rata je zlostavljano, opljačkano i protjerano, iako se nisu pridružili pobuni protiv hrvatske vlasti. Nekolicina ih je zauvijek nestala, a neki su pronađeni ubijeni.
Kako je jučer u našoj emisiji Zločin i kazna izjavio Ilija Stojić, ugostitelj iz Grubišnog polja koji danas živi u Novom Sadu, u tim je zločinima sudjelovao i saborski zastupnik HDZ-a i prvi čovjek HVIDRA-e Josip Đakić.
VIŠE:Radio 101

Policija i DORH istražuju Josipa Đakića

Državno odvjetništvo i policija istražuju je li HDZ-ov saborski zastupnik i šef HVIDR-e Josip Đakić odgovoran za ratni zločin u Grubišnom Polju.
Odlučili su se na to nakon što je u našoj ovotjednoj emisiji "Zločin i kazna" Ilija Stojić optužio Đakića, ali i gradonačelnika Virovitice Zvonka Kožnjaka i tamošnjeg poduzetnika Renata Romića, da su ga u kolovozu '91. mučili u policijskoj stanici u Grubišnom Polju i opljačkali 80 tisuća njemačkih maraka njegove ušteđevine.
Stojić se 2001. pismom obratio policijskoj postaji u Grubišnom Polju, sa zahtjevom za povratom oduzetog mu novca. Policija je zahtjev razmotrila, obavila neke razgovore, ali počinitelja nije utvrdila.
Kako nam je rekla županijska državna odvjetnica u Bjelovaru Branka Merzić, u Stojićevom pismu nije bilo spomena o zlostavljanjima, niti o imenima ljudi koji su mu novac oteli. Zato će odvjetništvo stupiti u kontakt s njim i svima onima koji možda imaju nekakva saznanja, a od policije će zatražiti da obavi razgovore o novim okolnostima.
Radio 101

Post je objavljen 03.06.2007. u 14:52 sati.