Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Naši ugostitelji sudjelovali na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku

Na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje je održano od 31. svibnja do 02. lipnja u hotelskom naselju Solaris kod Šibenika sudjelovali su i učenici ugostiteljske struke naše škole.
Naime, Virovitičko-podravska županija ove je godine bila domaćin savjetovanja, pa se tih dana predstavljalo gospodarstvo, poduzetništvo ali i turizam i ugostiteljska ponuda našega kraja.
Kako je između ostalog za preko 700 sudionika nacionalnog savjetovanja Županija Virovitičko-podravska bila i domaćin i na ručku, odlučeno je da se gostima posluže autohtona jela podravsko-slavonske kuhinje. Taj veliki dio posla odradilo je 7 učenika naše škole koji se obrazuju za zanimanje kuhar, zajedno sa svojim nastavnikom Darkom Baričevićem.
U Šibeniku su bili slijedeći učenici:
Polona Rukavina III.b razred
Zvonimir Tomašek, III. b razred
Kristijan Šiptar, II. c razred
Duško Štefanić, II. c razred
Christine Kihler, II. c razred
Mateja Mihoković, II. c razred
Dijana Stipčić, I. d razred


Za sve uzvanike i goste pripremljen je slijedeći Menu:

* srneći gulaš sa suhim voćem

* srneća pisanica u umaku od gljiva

* krvavice, kobasice i pečenice uz heljdinu kašu

* podravsko slavonski pladanj ( kulen, domaća suha kobasica, švargla, suha slanina i čvarci te domaći sir i vrhnje )
i na kraju pregršt pravih domaćih kolača, kruh iz krušne peći te svježe jagode, trešnje i jabuke iz podravske ravnice.
O tome kako su se naši učenici snašli pripremajući hranu u pravoj , velikoj hotelskoj kuhinji, dovoljno govori podatak da su nakon ručka svi pladnjevi u hotelskom restoranu ostali prazni, a učenicima zajedno s njihovim nastavnikom ponuđeno je da ostanu raditi i preko ljeta.

Izvor: S.Š. Pitomača

Post je objavljen 13.06.2007. u 06:06 sati.