Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Bajkeri u Pitomači

OLD TIMER CLUB ODUŠEVIO PITOMAČANE
U subotu iza petnaest sati sto dvadesetak motorista OLD TIMER CLUBA Zabok 1997. Vukovar 2007. na međunarodnom OLD TIMER RELIY Zabok - Vukovar 26. 27. svibnja 2007. prolazili su Pitomačom.

Zaustavili su se na središnjem pitomačkom trgu da posjete stare prijatelje, okrijepe se i odmore. Pritom Dragutin Tisanić, organizator i predsjednik najvećeg Hrvatskog OLD TIMER kluba je rekao - Mi smo prije 10 godina ušli u okupirani grad Vukovar kada je Vukovar bio pod srpskom vlašću.
Mi smo tada došli na ideju da krećemo u Vukovar, a potporu dala nam je vlada Republike Hrvatske. Učinili smo to zato jer je general Klein, tada upravitelj Ujedinjenih nacija vice UNTAESA bio zadužen za uspostavu mira i reda u Vukovaru. Međutim general Klain i njegovi pomoćnici Austrijski general Kalmak i ruski general su bili motoristi i zahvaljujući njihovoj pomoći mi smo realizirali taj pothvat bez i jednog incidenta. Od tada prošlo je deset godina. Odlučili smo ponoviti taj uspjeh. Gotovo svi vozači danas ovdje, bili su na reliu i prije 10 godina. Pridružili su nam se i mnogi novi. Moramo vidjeti kako Vukovar danas izgleda. Krenuli smo danas u 10 sati iz Zaboka, a ekipa se sastoji iz deset klubova Hrvatske, jednog velikog kluba iz Imove, gdje se održava formila I u Italiji, ima mnogo Slovenaca, Austrijanaca, Mađara, Srba, Bosanaca, i iz drugih zemalja.
Vozimo motore stariji od 30 godina. Svi su ispravni. U njih se uložu ogromna ljubav, financijska sredstva, i vrijeme. U nedjelju smo u Vukovaru. Biti ćemo prihvaćeni od vodstvo grada, turističke zajednice i KUD-ova . Mi bi u Pitomači stali i da nas nitko nije primio, jer ste nam prije deset godina ostali u predivnoj uspomeni, kad smo naišli na gozbu s pečenim volom. Bili smo počašćeni bolje nego igdje, uručivši pehar pitomačkom načelniku, rekao je gospodin Dragutin Tisanić. OLD TIMER CLUB na središnjem trgu u Pitomači dočekao je, počastio, i ispratio na put u Vukovar načelnik Općine pitomača Željko Grgačić, predstavnici općine i brojni Pitomačani. Gosti su pozvani ponovno na pečenog vola u lipnju o. g. na ovogodišnje dane Općine Pitomača.
B. M.
Pitomača.net

Post je objavljen 12.06.2007. u 06:03 sati.