Drugi par postoli

petak, 19.02.2021.

Rastanak od još jedne legende...

photo by internet

"Laku noć dame i gospodo.
Eto, i ova predstava je završena.
Nadam se da ste uživali u njoj.
Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine.
Nadam se da ćemo se još videti/ponovo sresti u nekom drugom gradu,
na nekoj drugoj predstavi,
u nekom drugom cirkusu."

Tvoji stihovi i balade prožete sudbinama iz svakodnevnog života običnog malog čovjeka,uz dozu humora,čežnjama o neuzvraćenoj ljubavi,vojničkim danima,seoskim drumovima i sokacima,cvjetnim livadama i klasnim njivama dalekim,salašima i panonskim alasima...pamtit će se i kad ovaj cirkus prođe.

Kod malo kojeg kantautora i glazbenika sam tako upijao riječi u pjesmi i stiohovima kao kod Đoleta i uvijek je u tome našao onu žicu koja dušu dira.


Oznake: Đorđe Balašević - odlazak legende

- 21:03 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.02.2021.

Bloody Mary

Ne znam šta mi bi,ali od jednom mi je palo na pamet da sam nekad,još davnih dana pred nekih 15-20 godina još dok sam radio na riječnim brodovima prvi put probao koktel Bloody Mary.kako sam za tu priliku slučajno imao kod kuće tomato juice 100%-i odlučio sam ga nakon toliko godina sam sebi složiti.
Poslužuje se uglavnom u visokoj čaši i makar je to relativno jednostavan koktel,postoji službeno redoslijed pripremanja kako se on pravi.Taj redoslijed sam uglavnom zaboravio.pa sam ga složio na svoj način kako od prilike ide,po ovom receptu i redosljedu:

Malo više od 1 dcl tomato juice
40 ml Vodke
oko 10 kapi Worchester umaka
5-6 kapi Tabasco umaka ljutog
1/4 soka od limuna
malo soli i malo papra
Za dekoraciju u čašu se stavlja komad debljeg dijela stapke od lista celera čime se koktel oglavnom još promješa,ali kako takvog pri ruci nije bilo,stavio sam to šta je.Idu i kocke leda unutra,ali niti njih gotove nemam.

photo by Pojidež

Uglavnom Bloody Mary iliti Krvava Mary koktel poslužen je prvi put u Harry’s New york Baru u Parizu 1921 godine.Ima mnogo verzija kako je on u stvari nastao,a jadna od njih je da je Ernest Hemingway često dolzio u taj bar,a osim njega svraćali su tu i ostale poznate ličnosti taga doba kao što su Humphrey Bogart, Rita Haywort i vojvoda od Windsora.kao i mnogi Amerikanci koji su se dolazili opijati jer je u to doba u Americi vladala prohibicija.
Kako je Hemingway bio sklon alkoholu liječnik mu je zabranio piti .Tako dok je jednom prilikom bio sa svojom suprugom u tom baru,da bi prevario doktora,a i suprugu koja ga je po tom pitanju stalno imala na oku, naručio je od konobara koktel koji u stvari ne izgleda na koktel,a da bi se prikrio miris alkohola u čašu se uz vodku natoči i sok od rajčice,te doda razne začine poput Worchestera,što na kraju po ispalo da je Bloody Mary ustvari koktel protiv mamurluka,što ujedno znači da nije za svakoga.

Pravi recept je kasnije Hemingway zapisao i poslao ga prijatelju u Ameriku,tako da je koktel nastao u Francuskoj u Parizu,ali iz Amerike se pročulo za njega svijetom.

Postoje tisuće raznih inačica ovog koktela,kao i nekoliko verzija njenog imena u kojeg se stavljaju razno razni ljuti začini i ostali dodaci,a za jednu od verzija imena zaslužna Engleska Kraljica ( Queen Mary I of England I ),koju su prozvali Krvava Mary,jer je protjerivala protestante,te po nekoj ženi ( a vjerovatno se zvala Mary ) koja je dolazila i visila satima u tom baru čekajuči dečka koji se nikad nije pojavio.

Oznake: alkohol, koktel

- 22:09 - Komentari (20) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.01.2021.

Marš ruta

...i tako zove mene jedna prijateljica,ne bi li s njom otišao na jedno pješačenje u prirodu.Navodno ima jedna novooformljena grupa u Rovinju koja poziva ljubitelje šetnje u prirodi,da se priključe ko želi,pa me tako prijateljica pozvala,ne bi li možda išao s njom,da joj pravim društvo,budući da ona ide prvi put.Mislim si ja da ne bi to bila niti loša ideja,jer....nedjelja je,sve zatvoreno više manje,šta ću doma gnjilit.Vrijeme melo oblačno i ne prehladno,a i teško je žabu u vodu natjerat kad prijeteljica zove.Tako spremim si ja,večer prije sendvič i skuham termosicu čaja,da ne moram ujutro,mislim si,bit će dovoljno za koji sat šetnje ako prigladnim i prižednim.

Ujutro poslije kave i cigare se obučem u adekvatnu laganu,ali toplu odjeću,natakarim patike,za koje se kasnije ispostavilo da su bile krivi izbor,jer trebale su gojzerice i autom razgulim do Rovinja

Na dogovorenom mjestu već su se skupili saučesnici hodanja,tako da samo brzo i krenuli oko 10 sati.Kad je voditelj grupe rekao da će cijela etapa hodanja biti cca 18 km,na takvu udaljenost iskreno nisam bio spreman,makar obično odpješačim svoju dnevnu rutu koja je u pola i više manja,al reko ajde...odgulit ću nekako tih 18 km,neće me valjda satrat.


photos by Pojidež
Kako je bilo dogovoreno da svako uzme svoj tempo hodanja,a u grupi je bilo i onih koji su bili u boljoj kondiciji,a i s boljom obućom,takvi su se odmah u svom tempu odvojili od glavnine ubrzanim ritmom,dok ih je nekolicina pokušavala sustići,nas 5-6 vukli smo se za njima na repu kolone,tako da mi je to grupno pješačenje sve više počelo ličiti na marš rutu.
Hodajući tako nakon nekog vremena učinilo mi se da etapa nema kraja,a i patike od hodanja po makadamu počele su mi lagano žuljati prste na nogama,tako da sam sve više od toga počeo osjećati umor i žuljanje,a jedva da smo prošli četvrtinu trase.
Kad smo stigli do pola puta,što je ujedno bilo i mjesto za povratak,mislio sam da ćemo konačno malo predahnut,ali oni koji su stigli prvi,već su se vraćali nazad,tako da smo i mi koji smo stigli zadnji napravili samo kratku pauzu od 10 min za nešto prigrist i popit ko si je šta već ponio i odmah krenuli nazad.
Mogu reći da su me do povratka patike dobrano nažuljale,što vjerovatno ne bi bilo da sam obuo gojzerice.Na Samsung aplikaciji tada sam vidio da cijela trasa puta nije bila 18 km,nego dja kilometra duža,tj 20,25km,a usto sam i natabaniso skoro 27 000 koraka i oko 1000 kalorija potrošio,sve to za cca 5 sati.
Kad sam stigao dome čekao me lavor kupka s toplom vodom i soli,pa mazanje nogu ferdbalzamom i jedan andol.Na koncu konca,cijelim marš iako je za mene bio relativno naporan,bio sam zadovoljan,pa sam odlučio da ću sljedeće prilike to ponovit uz adekvatniju obuću,a i preporučujem takvu aktivnost u ovo doba Covida,da se ne bi previše ulijelili.
photos by Pojidež

Oznake: hodanje u prirodi

- 23:43 - Komentari (20) - Isprintaj - #

srijeda, 28.10.2020.

VEČERNJA TJELOVJEŽBA

U ovo vrijeme kad nam COVID 19 sve jače puše za vrat i zaraza se sve se više i jače širi,kako po svijetu,tako i u lijepoj našoj,ukoliko se uskoro situacija ne počne stabilizirati,a kako stvari stoje ne izgleda baš naj bolje da hoće,predstoji nam moguć lockdown ili policiski sat,koji su već neke zemlje po drugi put uvele,a mi se nadamo da se to u lijepoj našoj ipak neće desiti i da ćemo se nekako izvući i bez toga.Sve u svemu trenutna situacija ne izgleda ni malo dobro,pa postoji mogućnost zatvaranja objekata poput sportskih dvorana i u ovom slučaju fitnes centara,što mnogim korisnicima istih neće baš najbolje sjesti.
Što se mene tiče,ja trenutno nisam korisnik fitnes dvorana,mada sam bio ranije dugi niz godina kad su bila neka "bolja"vremena.Sve u svemu održavao sam,a i dalje rekreativno održavam svoju fizičku formu,koliko god mi to vrijeme,posao,ali i volja dopuštaju.
Ukoliko eventualno zbog porasta broja zaraženih od COVIDA ipak dođe do zatvaranja sportskih objekata,vrlo se lako može,makar u smanjenom intenzitetu i na nedovoljno kvalitetnim spravama vježbati i na otvorenom prostoru,gdje se može pono lakše izbjeći fizički kontakt,pa tako i moguć prijenos zaraze.

Photo by Pojidež
Kod nas u Poreču,a vjerovatno i u mnogim drugim gradovima postoje vježbališta na otvorenom,kao i fitnes sprave koje može koristiti slobodno i besplatno svatko ko poželi na njima nešto vježbati,a rekreativno vježbanje razgibavanje,istezanje,kao i razne aerobne vježbe,osim onih koje se vježbaju na spravama,mogu se kvalitetno izvoditi,naravno,ako ima volje.
Ja volim malo zavježbati u onim poslijepodnevnim satima,predveče,jer onda mi nekako to vrijeme najbolje paše,pa sam odlučio da ću biti češći korisnik takvog mjesta.Kako ja već imam od ranije razgibano tijelo,meni je dovoljno sat vremena da se lijepo zagrijem,razgibam i razvježbam,na način kako sam navikao.
Ukoliko budem kroz ove jesenje i zimske mjesece ustrajao u tome što više,a i ako u međuvremenu se situacija s Coronom popravi i zaustavi širenje zaraze do proljeća ili ranije,da ću u sljedeću sezonu ući bar koliko toliko već fit,što je kud i kamo puno bolje i zdravije nego da dočekam sjedeći pred televizorom,te tako izbjeći Coronu ne samo uz vježbanje,nego i općenito.

Oznake: Vanjska teretana

- 21:32 - Komentari (30) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.10.2020.

Smrdljika

...a morao sam ovaj post napisati,o jednom događaju koji mi se desio pred nekih tjedan dana,da ne zaboravim.Poznato je da je ovo jesenje vrijeme doba kad nam se u kuće uvlače Smrdljivi Martini kako bi prezimili hladnije nadolazeće dane.Bilo je već par puta da sam ga uočio na škurama prozora u večernjim satima,kako mi se cigan pokušava uvuć u sobu kroz odškrinut prozor na kip."E nećeš majke ti ovaj put",kažem ja i otvorim prozor i onako čvergerom ga opalim i skinem sa škura i zatvorim prozor.Nisam ga htio rukama,pa da me zasmrdi,a smrdi ko sam đava ono šta on ispušta kad je uznemiren.Normalno,to mu je sistem obrane,pa ga zato vjerovatno ni ptice ne jedu.
Znao mi je par puta uletit i ranije u sobu,uvuć se kroz prozor,da ga ne primjetim i to većinom u te neke večernje sate,pa ga odjednom čujem kako bruji po sobi,pa se uvuče u plafonjeru,a tamo je tisan ulaz okolo,pa ne more izać van i onda tako u plafonjeri krepa,a zna sam ga zateć i na robi i na zavjesama,pa ga moraš nekom krpom uhvatit ili salvetom i hitit van da ne smrdi.

photo by internet
Jadan mi se takav baš uvuka u sobu pred nekih tjedan dana kad su bili oni neverini,a da ga nisam predhodno spazija ili čuja kako bruji po sobi.Ništa...legnem ja spavat i pokrijem se plahtom,kad ono u neko doba noći pred jutro probudi me neki smrad,a mirisalo je kao mješavina smrada raspadnutih iznutrica i plina na kojem kuhamo.Onako u nekom polu budnom stanju taj smrad sam najprije osjetio na plahti kojoj sam bio pokriven,pa se okrenem na lijevi bok,..opet smrdi,okrenem se na drugu stranu,..i tu smrdi.Kako sam bio u polu snu,nije mi se dalo dizat,palit svijetlo i provjeravat od kuda taj smrad,nego sam se okrenuo ponovo na leđa i tako opet zaspao.Činilo se kako kad spavam na leđima,ne smrdi ništa.
Probudim se ja tako ujutro,sav neki mamuran i još u sjedećem položaju prije nego sam usta,vidim ono na rubu noge od kreveta tog đavla od Smrdljike (kako ja zovem Smrdećeg Martina) kako gleda u me.Odmah mi je bilo jasno od kud onaj smrad po noći.Vjerovatno kad je uletio u sobu,doletio je do mog kreveta i tu se zadržao negdje oko kušina.Vjerovatno kako sam se obraća po noći u krevetu san mastija po njemu i dodiriva ga licem,pa mi je cilu plahtu i kušin zasmrdija.Dobro da mi nije uša u usta.Posle san se mora i istuširat.
Prvo šta mi je bilo na dohvat ruke bila je čarapa na ulazu u sobu i njom sam onako zgrabija smrdljiku i bacija van kroz prozor.Inače ne volim baš ubijat te i slične leteće ili gmižuće kukce,nego ih radije otjeram ili bacim kroz prozor van.
Ja se nadam da je smdrljika bar udahnula miris moje smrdljive čarape,i prije nego sam ju bacio van,bar je zapamtila što znači smrad...he,he

Oznake: noćni događaj

- 23:01 - Komentari (12) - Isprintaj - #

utorak, 13.10.2020.

Dolomiti kroz durbin

...evo lijepo su se mogle vidjeti (a i još uvijek se mogu) iz Poreča,odnosno iz cijele zapadne Istre.Takav pogled omogućen je nakon nekog nevremena (kao što je nedavno u Istri bilo) i kad se atmosfera na moru rasčisti i zapuše bura.Dugo čekajući ovakvu priliku,iskoristio sam svoj durbin,a za fotografiju upotrijebio mobitel koji sam prislonio na okular i tako uslikao.
photo by Pojidež
photo by Pojidež
...u daljini ispred Dolomita vidi se jedrilica iz horizonta.Sada me to nekako podsjeća na one slike ravnozemljaša koji su svojim teorijama htjeli dokazati da je zemlja ravna ploča,pa bi mogao o tome dati neko svoje mišljenje,ali neću,jer ovaj post nije tome namjenjen.Koliko mi se čini u zadnje vrijeme nije ih više baš ni čuti...pitam se zašto?:)


Oznake: alpe, Dolomiti

- 21:09 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.10.2020.

Tribalo je...

e da....tribalo se još jednom utoćat u more,pa makar to bilo i zadnji put u ovoj godini.Makar je temperatura mora možda pala tek za koji stupanj,onaj osjećaj da se more ohladilo zasigurno vara i još je rano za to reći...Tek nakon nekoliko minuta boravka u njemu kupanje djeluje kao čisti užitak.Zato treba iskoristiti još ove tople dane.photo by Pojidež
...a nakon ugodnog kupanja,uslijedio je pokušaj slaganja Kamenja,tzv stone ili rock balance.Zanimljiva je to slaganje gdje možeš preispitati svoju koncentraciju,mirnoću i osjet za ravnotežu.Čitao sam negdje da u svijetu postoje festivali Rock balanca,gdje se mogu vidjeti stvarno zavidno složeno kamenje,koje na izgled prkose ravnoteži,ali ipak stoje na mjestu :)
photo by Pojidež

Oznake: kupanje u moru

- 23:44 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 18.09.2020.

Kako razbiti monotoniju

Dakle,uskoro ću na ferije,do ne znam kada negdje u sljedećoj godini.Sve zavisno kako će se situacija odvijati s ovom koronom.Tijekom ferija predstoje mi jesenski radovi tj, privatni poslovi branja grožđa i maslina i kad se to sve obere i ako ne bude više drugih radova,tada ću se slobodnije moći posvetiti zanimacijama i aktivnostima koje sam zapostavio tijekom radne sezone,a to je....

1.Povremeno objavit post na blogu.
photo by pojidež
(hm da...nisam baš neki naročiti blogopisac,priznajem...od 2007 pa do danas tek sam prešao 60 postova,što je moram priznati da je daleko od nekog zavidnog broja u odnosu ne neke blogere koji objave godišnje po stotinjak postova,ali pravila nema,pa s toga,ako ne dobijem neku navalu nadahnuća,pa počnem pisat blog ko manijak,do tog trenutka nastavit ću u dosadašnjem tempu.Svatko,ko voli pisati ili objavljivati ono što želi može to učiniti kad god mu se prohtje ili osjeti potrebu podjeliti nešto s drugim blogerima koje čita i koji ga prate.Makar moram priznati da bi mi se broj postova uvelike podebljao da sam objavio sva svoja događanja i doživljaje i ono što sam vidio i čuo i u datom trenutku to nekako zablježio,kako nebi zaboravio,ali eto nisam...zaboravio sam,a poslije kad bi mi došlo na pamet,ne bi se sjetio nekih važnih detalja tih događanja i tako je to prošlo...potrošila se pamet,eto...ali whatever,pisat ću i dalje u tempu kao i do sada,bez neke prisile ali i povremeno čitat i komentirat..ponekad da i rasteretim misli...)

2. Tražit srodnu dušu,djevojku za vezu ili suživot.
photo by internet
(makar znam točno što želim,malo sam u vezi,pa malo soliram,pa opet malo u vezi,pa opet malo soliram...tim tempom to nekako ide u zadnje vrijeme.Ja nikako po tom pitanju na zelenu granu,nikako da se stvari stabiliziraju...ali na kraju krajeva ispada da više soliram nego sam u vezi...hmmm...nisam baš zadovoljan takvim tempom sunce mu kalajsano,ali bit će da je po nešto i u meni krivo zašto je to tako,ali onda je po nešto i u njoj bilo,ili možda je sudbina tako zamješala karte,ko zna..
Ljubav se ne traži,ona se događa,ali treba se i tu truditi i nešto poduzimati...najbolje sjedit i čekat da se pojavi od nekud,makar se dešava svašta,pa može i tako,ali ne uvijek...Makar ja više volim dati malo truda oko toga,a ne da čekam da se sve samo od sebe desi..nije mi to baš neki način za uspijeh,ali na kraju krajeva može ispast da će se tako i desit...ili ću postat stari usamljeni džangrizavi djed.)


3.Radit pirografiju.
photo by pojidež
(kako se vidi iz priloženog u boxovoma bloga s desne strane,postavio sam neke svoje radove čiju sam izradu privremeno obustavio tijekom radne sezone,pa je za nastavak istih bolje pričekati da padne radna temperatura,da se situacija smiri i onda nastane pravo vrijeme za njihov nastavak,tako da se uskoro mogu očekivati i novi radovi.)

4.Povremeno zasvirat gitaru.
photo by pojidež
(Gitara mi već duže vrijeme skuplja prašinu,već godinama...Nikako da ju uzmem u ruke i nešto probam zasvirati,makar znam po akordima.Tijekom ove radne sezone posudio sam ju radnom kolegi koji inače ima svoj bend,a koji svoju gitaru nije ponio,pa mu je moja iole dobro došla.Pa samo tijekom sezone,nakon posla u društvu znali malo zasvirati u zapjevati,što me eto potaklo da joj se ponovo nakon dugo vremena posvetim,bar tijekom zimskih mjeseci.)

5 Usna harmonika.
photo by pojidež
( Još jedan instrument koji me intrigira malo naučit svirat,bar u osnovi osnove.Instrument koji se može ponijeti svugdje sa sobom u bilo koje vrijeme.Prvu usnu harmoniku kupio sam u Lidlu,iz razloga jer sam u tom trenutku razmišljao uzeti ju zato jer će mi možda nekad zatrebati,ako me uhvati želja da ju naučim svirat.Nakon tog vremena ona je također godinama stajala u ladici,sve do tada,kad sam pred 10-ak godina bio čuvar u jednom muzeju tijekom zimskih mjeseci i iz dosade jer nije bilo posjetilaca,sjetio sam se usne harmonike,kao prikladan instrument i tako počeo malo sviruckat i naučio dvije pjesme...e sad ne znam,nitko me još nije čuo kako zvučim,ali nastavak sviranja ne usnoj harmonici ili barem povremeno,ako bude želje i volje,moglo bi se nastaviti...)

6.Karaoke.
photo by internet
(svojevremeno pokušao sam se učlaniti u mješoviti pjevački zbor,nebi li ustanovio kakve su mi glasovne mogućnosti.Dva mjeseca koliko sam odlazio na probe,nikad nisam stao u zbor među pjevače,nego sam sjedio pored klavira za kojim je dirigentica svirala.Moje sluhovne mogućnosti nisu bile dovoljno dobre da bi postao član pjevačkog zbora,ali to je bilo iz razloga jer ih nikad nisam razvijao,tako da imam neki polu sluh koji se još uvijek može razviti u sluh,ali mi treba mentor koji bi me usmjeravao i podučavao pjevanju.Sve u svemu za karaoke bi mogao proći,tako da gdje god mi se ukaže neka prilika,rado pustim glas,ali i pjevam u autu tijekom vožnje,ali i pod tušem.)

7.Održavat formu i fizičku kondiciju.
photo by pojidež
(Tako je,u taj sam đir več bio upao,a to je prvi put bilo dok sam imao nekih 20-ak i kusur godina,pa sam na česte treninge odlazio u teretane,ali tu je bila i svakodnevna vožnja biciklom,dugotrajno pješačenje,a naučio sam voziti i skate role koje sam u ono vrijeme imao među prvima u svojem gradu.Volim plivati,ono maratonski po nekoliko kilometara,tako da mi je to postao ritual kad god se ljeti spustim do plaže i otplivam svoju rutu,a i redovito svake godine uključujem se u plivački maraton od 5 kilometara.Smatram da je naše tijelo vozilo u kojem je naša duša vozač i to vozilo je potrebno održavati koliko toliko kroz cijelu godinu barem o onim nekim osnovnim okvirima rekreativno kako bi naš organizam mogao biti što duže vitalan i zdrav i kao takav funkcionirati.)

8.Učlanit se u neko društvo ili sekciju.
photo by internet
(ukoliko se nema nikakvog posla zimi ili općenito,dobro bi bilo nečim upotpuniti takav dan prije nego utone u delirijum dosade.Kako se to ne bi desilo u mojem slučaju,između ostalog tražio sam učlanjenje u nekakve sekcije ili društva,pa sam tako glumio u amaterskom kazalištu,član sam baroknog društva,okušao sam glasne žice u mješovitom pjevačkom zboru,ali me nije išlo baš nešto naročito,jer imam neki polu sluh kojeg bi trebao usavršavati i vježbati kako bi uspio,ali nikad nije kasnoyes imam i člansku iskaznicu likovne udruge,jer sam na njoj izložio jedan moj pirografski rad...i tako svašta nešta...Mislim da je tako nešto dobro ko ima volje,jer uopznaš dosta novih lica i sprijateljiš se,ali i sebe zabaviš,pa ti lijepše prolazi vrijeme.)

9.Kupiti ribarsku dozvolu i ići na pecanje
photo by internet
(To mi je nekako uvijek bila tiha želja,makar na pecanje sam odlazio barkom dok sam bio još klinac i dok je mene i brata moj pok.otac vodio na pecanje.Brat se učlanio u ribolovno društvo i dosta je dobar ribolovac već godinama,a mene je to nekako tek sada počelo privlačiti kao pecanje s obale.Također je dobro za ubiti vrijeme nekoliko sati,a osim toga može se upecati nešto i veliko i malo,sve ovisno od toga kada i da li riba grize...Postoji kalendar mjesečevih mijena i dizanja plime i oseke,pa po tim mjenema ribolovci točno znaju odrediti kada riba najviše grize,bilo da se peca s obale ili s barke.)

10.Istražiti i obići sva ona mjesta u Istri koja me interesiraju i koje bi želio vidjeti,a do sad nisam imao prilike.
photo by internet
(tako je...sad konačno mi se otvorila prilika da i to učinim.Naime,ja sar rođeni Istrian,rođen u Poreču,a mogu reći da opčenito Istru i njene prirodne ljepote ali i kulturne znamenitosti slabo poznam.Ono malo što sam vidio,to je bilo uglavnom kad sam odlazio s obitelji ili prijateljima na neki đir malo okolo,pa kad bi došli do nekog starog kaštela,nikad nisam imao vremena to malo podrobnije razgledati,jer sam bio ovisan o tome koliko će se oni s kojima putujem zadržati na tom mjestu,a obično su se zadržali kratko,tako da sam vidio,šta sam vidio.Sad imam auto i njime sam neke mjesta već obišao,ali ima toga još dosta,tako da sam si napravio plan pozicija koje bi htio vidit.Trebao bi krenuti putevima Viatrixa za početak :)

11.Fotografirati.
photo by internet
(Uvijek sam nekako bio zaljubljen u fotografiju,makar si jedan štabeli fotoaparat s objektivom još nisam uspio kupiti,ali ne odustajem.Imao sam do sada samo one fotoaparate koje popularno zovu "Idioti",pa sam s njima fotkao,a osim toga tu je sad i mobitel koji može napraviti zavidne fotografije...oni malo bolji modeli.Otvorio sam Flickr - servis za pohranu slike i video sadržaja,pa tamo uplodavam posebne fotografije koje sam malo u photoshopu obradio koje sam tijekom dana iti tjedna usnimio,a odabrane fotke mogu se sortirati u posebne grupe u kojima ih drugi članovi Flikra ocjenjuju.)

12.Opremiti i renovirati svoju sobu
photo by internet
(...to nikako da dođe na red već godinama.Izgleda da je uvijek nešto drugo preče.Kako nisam baš neki ljubitelj modernog namještaja općenito, ja sam nekako ona stara škola koja voli taj stil 70,80-ih godina,tako da ako ove godine budem preuređivao svoju sobu,gledat ću da mi sav namještaj bude nekako u tom stilu.Lesonit malo tamnijih nijansa,a zidovi da budu ofarbani u bilo koju boju,srednjih nijansa,tonova odmarajućih oku,primjerice boja lavande,maslinasto zelena ili neka zagasito naranđasta.Nemam ništa protiv,ali osobno ne volim baš ako je sve ofarbano u jednu boju,najčešće bijelu i plafon i zidovi ko da je to jedini i pravi izbor...treba uključit i malo mašte :)

13.Second life i online igrice.
photo by internet
(ooo yeah...to je bilo ludilo početkom 2007..opći IN na internetu,makar ta igrica ustvari i nije igrica nego virtualni svijet sa primjesama interakcije sa stvarnim likovima.Danas takvih tipova igara ima puno na internetu,ali Second life je u ono vrijeme bio među prvima.To je virtualni svijet u kojem možeš biti sve ono što ti padne na pamet,tj sve ono što ne možeš biti u realnom svijetu,to u Second life-u možeš ostvariti,samo ako pustiš mašti na volju.Te godine ulogiravalo se masa Hrvata,ali i Srba,Slovenaca,Makedonaca i Bosanaca u taj svijet,svi oni koji su za njega čuli,Stvarali su se tzv.Community,tj okupljališta za pojedine nacije.Mogu reći da sam se te 2007,doslovno navukao na tu igricu i to me držalo pune dvije godine,kad sam počeo uviđati da tako naprijed više ne može i da to pomalo postaje i opasno,jer mi se počela stvarati ovisnost.Počeo sam zanemarivati neke važne stvari,ali sam se ipak na vrijeme trznuo i izvukao iz toga,makar sam u Second lifeu proveo dobar dio vremena.Opasno može biti to,ako izgubiš kontrolu.Ja sam hvala bogu sve ono izgubljeno uspio povratiti na vrijeme.Takve igrice zbog svoje grafike i načina,te mogućnosti kakve ona pruža može stvoriti opasnu ovisnost,kao što se ustvari to i danas dešava...Treba biti oprezan kad se u nju ulazi da se ne bi izgubio kontakt sa stvarnim svijetom i potrošilo dragocjeno vrijeme.)

Pitanje je sada čime ću se od ovih opcija najviše uspjeti pozabaviti,jer sa svima od jednom sigurno neću moći,a možda će se pojavit i neka nova ideja,pa svih ovih 13 odbacim...ko zna :)

Oznake: događanja

- 09:55 - Komentari (22) - Isprintaj - #

srijeda, 06.05.2020.

#OstaniDoma foto-izazov 3Evo je...suši se sviježe oprana i dezinficirana.Nosim ju prema potrebi...neki će ju morati možda nositi još neko dogledno vrijeme (primjerice radnici u trgovinama,pijacama ili na šalterima),ali kako se situacija s koronavirusom bude stišavala,tako će i ona sve više ostajati doma...

Oznake: maskica

- 23:43 - Komentari (24) - Isprintaj - #

utorak, 05.05.2020.

Grljenje i ljubljenje

...neće više biti dozvoljeno,ili će se morati izbjegavati,sve zbog toga kako se tim kontaktom eventualno ne bi prenjela zaraza.Znači li to da će jedno od najsnažnijih oružja ljubavi kao što je grljenje i ljubljenje pokleknuti pred nekakvim COVID-om 19.Možda će se sam taj čin grljenja ili ljubljenja ipak morati izbjegavati u javnosti,isto onako kako se već pomalo i navikavamo da se ne rukujemo,čisto sumnjam da će se to u privatnom ili još bolje intimnom okruženju,misleći pri tom na ljubavne ili bračne parove,baš tako odmah poštivati.Ako po tom pitanju,grljenje i ljubljenje bude bilo preporučeno izbjegavati i u intimnom okruženju,misleći pri tom na sam čin vođenja ljubavi među partnerima ili parovima,gdje sve pršti od strasti,onda i sam pojam intime te vrste prestaje postojati.

slika skinuta s neta

Donedavno bilo je svakodnevnica rukovari se ili zagrliti u domaćinstvu među ukućanima susjedima,prijateljima,poznanicima,što je sad eto postalo tabu,makar ne baš u smislu potpune zabrane,nego više kao preventiva u slučaju prenošenja virusa,pa od sada umjesto toga u modu dolazi laktarenje ili nogarenje kao alternativa,a po najnovijojem načinu i tzv.leđarenje,što će reć zagrliti se s leđa na leđa.

Grljenjem se oslobađaju mnogi hormoni koji utječu na naše pozitivno stanje i osjećaj zadovoljstva,a ovo laktarenje,nogarenje ili leđarenje teško da to mogu nadomjestiti,a vjerujem da neće nikad ni moći.Može biti da će ovo stanje oko koronavirusa još neko vrijeme i potrajati,ali samo da pre dugo ne traje,da nam ovo laktarenje ili nogarenje,koje djeluje kao luk i voda prijeđe u naviku,do te mjere da će nam nakon koronavirusa zagrljaj postati čudan,pa s toga vjerujem da onaj ko bude htio unatoč preventivi privremene zabrane grljenja ili ljubljenja,nači načina da to i dalje čini,ako ne već javno i u društvu,onda bar privatno ili u intimi.

Oznake: grljenje, ljubljenje, #koronavirus

- 22:56 - Komentari (26) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.