Drugi par postoli

četvrtak, 22.01.2009.

MOJE 42 ŽELJE U 2009-oj

Objašnjenje:malo sam zasrao...ovaj post je bio prije već objavljen,ali sam ga greškom skinuo...pa eto sad ga moram ponovo zalijepit...ali neće dugo.....kad napišem nivi post...objašnjenje brišem.

Dragi bolgeri,ponajprije ono koji me posjećuju i čitaju,kao i oni koji su bacili oko na moj blog,a i oni koji će to uskoro i učiniti,želim vam svima sretnu i veselu Novu 2009-u godinu...puno zdravlja...u prvom redu,sreće i pameti....također svakom potrebne....ljubavi.....što više moguće...šoldi...o tome da i ne pišem...Pa sam eto odlučio sastaviti svoju listu od 42 želje,po mogućnosti što realnije...opće i osobne...za godinu u koju smo tek ušli..
A kako je lista želja podugačka,i kako bi se bolje sjetio onih pravih...možda ću ovaj post pisat onako...natenane...odnosno u više navrata.Pa neka moji dragi čitači ne zamjere,ako ovo malo potraje.

Pa evo...krenimo redom onako kako mi koja padne na pamet:

1.Želio bi se ponovo sresti sa nekim dragim osobama i prijateljima i obnoviti stara prijateljstva koja sam nekim svojim krivim potezima zanemario ili zapostavio.

2.Da mi se mama oporavi u domu za starije osobe,kao i to da operacija kuka protekne što lakše uz brzi oporavak,te da nam se vrati doma.

3.Da si konačno ja i moj buraz nađemo svaki svoju curu,jer smo već oboje poduže vrijeme solo.

4.Da prestanem više odlazit u inozemstvo trbuhom za kruhom.

5.Da si u Hrvatskoj nađem pristojan i stalan posao i dobru zaradu

6.Da se ne uljenim previše zbog sjedenja pred kompjutorom i buljenjem u monitor...jer to ždere vrijeme

7.Da zdravlje koje me relativno dobro služilo do sada,da se nastavi i dalje....kuc,kuc...u drvo

8.Da se smanji broj stradalih u prometnim nesrećama na Hrvatskim cestama.

9.Da položim vozačku...konačno.

10.Da kupim auto...konačno

11.Da naučim bolje kuhat.

12.Da Barack Obama bude pametniji nego njegov predhodnik i da vuče prave poteze.

13.Da se više požnje posveti očuvanju i poštivanju prirode majčice nam zemlje.

14.Da se u Poreču postave temelji za gradnju gradskog bazena.

15.Da si kupim novu gitaru....ili bar polovnu.

16.Da terasu stana preuredimo u kuhinju.

17.Da u stan postavimo nove prozore i škure

18.Bolje staviti u red osobni život.

19.Da Ameri ne prave previše sranja.

20.Da Rusi ne prave previše sranja.

21.Da Arapi ne prave previše sranja.

22.Da Židovi ne prave previše sranja.

23.Da ostali ne prave previše sranja.

24.Da mi ova godina ne prođe ko prošla i predprošla.- 02:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.01.2009.

PIXAR

Čeprkajući po internetu,točnije po Youtube,naišao sam na ove zgodne animacije koje me uvijek nasmiju i oraspolože kad god pogledam neki od filmova iz Pixar produkcije.

- 01:02 - Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.01.2009.

MURPHY-ev ZAKON

Sve šta može krenut krivo..ide krivo.To je jedna od osnovnih regula Murphy-evog zakona.Pa si stoga čovjek postavlja mnoga pitanja,a evo i nekih odgovora kod nekih situacija vezanih za Murphiy-ev zakon koje susrećemo u svakodnevnom životu

Zašto kruh uvjek pada na namazanu stranu?


Host unlimited photos at slide.com for FREE! Kruh ima kod padanja toliko vremena da se okrene za točno 180 stupnjeva,kada ga ispuštate sa jedne uobičajene visine,kao što je visina stola ili iz ruku.Zbog toga uvjek pada na namazanu stranu....ali ako se baci namazan kruh u zrak,na zemlju će pasti više-manje podjednako puta,koliko na namazanu,odnosno na ne namazanu stranu

Kad kupujem u supermarketu,zašto uvjek stanem u red pred najsporiju kasu?

Host unlimited photos at slide.com for FREE!Iako većina kupaca gotovo uvjek treži najkraći red pred kasom,to ne mora značiti da je i najbrži.Često se zna desit da najkraće redove traže kupci sa većim brojem artikala...i tu onda nastaje problem....Statistike pokazuju da u 50 posto slučajeva kase s najdužim redom brže funkcioniraju nego one s najkraćim.

Zašto se dim cigarete uvjek proteže u onom smjeru gdje stoji nepušač?

Host unlimited photos at slide.com for FREE!Ovaj fenomen može se fizički objasniti.U prostoru gdje se dimi zrak postaje nešto gušći.Time i kod pušenja,odnosno dima cigarete u zadimljenom dijelu dolazi i do povećanog tlaka.Tako kod sudaranja normalnog i zadimljenog zraka dolazi do strujanja koji dim cigarete dovede pred nos nepušača.

Zašto nam se uređaj često puta pokvari odmah nakon isteka garancije?

Host unlimited photos at slide.com for FREE!Na žalost sa ovim ubrzanim tempom mnogi uređaji ne mogu više imati dug životni vijek.Za to ima i nekoliko razloga.Proizvodnja je danas brza i masovna.Proizvodi moraju biti jeftini,jer jedan od glavnih uvjeta kupnje pri odabiru proizvoda je njihova cijena,na što mnogi kupci obraćaju pažnju.Nov proizvod i niska cijena utječu na to da kvaliteta proizvoda pati.Stoga ne treba se čuditi ako su neki od takvih proizvoda čak i namjerno tako konstruirani da se nakon isteka garancije pokvare.

Zašto je neki proizvod mojeg broja ili veličine,koji želim kupit u nekom modnom butiku često puta rasprodan?

Host unlimited photos at slide.com for FREE!Ono što u početku izgleda kao subjektivna percepcija,u biti je stvarnost.Ako uzmemo u obzir neki ženski odjevni predmet,po statistici se računa da najveći broj žena određene starosne dobi nosi broj 40,pa će se vjerovatno taj broj ili oni najbliži njemu u vrlo kratkom razdoblju nakon dobave rasprodati,pa ko stigne-stigne.Ali zato će brojevi 34 i 46 dugo vrijeme visiti na vješalicama.

Kad kupujemo u dućanu,zašto često zaboravimo stvari koje su nam najportebnije?

Host unlimited photos at slide.com for FREE!Ovako...stvari koje kupujemo u nekom supermarketu ili manjoj trgovini dijelimo na dvije vrste.To su na proizvode koje koristimo svakodnevno i na one koji nam hitno trebaju.Od proizvoda koje koristimo svakodnevno izdvoio bi kruh,mlijeko,jogurt...i sl, a od onih koji nam sad momentalno trebaju to su Wc papir,deterdžent,žarulja...i sl.Zna se desit da stvari iz ove druge kategorije zboravljamo prilikom kupnje gotovo uvjek ili vrlo često.Zašto?Vrlo jednostavno.Prilikom traženja raznih artikala koje namjeravamo kupit,a uz to i razgledavanja,na nas djeluje više različitih osjeta.Mozak počinje automatski razmišljat,pa s toga kupujemo ono šta uvjek kupujemo,a tek kad dođemo doma vidimo da smo ono najvažnije zaboravili.Međutim i tome ima lijeka......olovka i papir.


Text preveden iz Welt der wunder
- 23:22 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.