Drugi par postoli

subota, 14.07.2018.

Nije neka.....naročita objava,budući da se zna stanje stvari,a radnja se ponavlja i ponavlja...tako da...ali,ako bi trebao napisati nešto što se tiče ovih sezonskih povećanja plaća u nekim firmama,što u početku i ne izgleda uopće ružno,ali kad se uzme u obzir krajnji rezultat da uz povećanje plaća,još više porastu troškovi života...dođeš više manje na isto,ako ne i gore...Reklo bi se pojeo vuk magare.

Ovi koji su odlučili povećat plaće,kako bi ipak privukli radnike,točno znaju šta će i kako npraviti,a da firma pritom ne trpi,nego štoviše da zaradi,a radniku da zamuti vid...a kad radnik shvati da je nasjeo na trik,to je drugi par postoli...već je kasno,jer čim potpiše ugovor,ne može više ništa mijenjat i žalit se.

Međutim ne mora se to biti tako crno.Pogledajmo situaciju s malo lijepše strane,posebice što se tiče pojedinca u cijeloj toj priči.Dalke,da bi pojedinac u tom ipak profitirao potrebno je:

-Da nema nikakvu rodbinu,ali ako je i ima da je nezavisan ili posvađan ali s time da ima čiste račune,kako bi izbjegao neka nepotrebna financijska davanja.

-Da je solo,da nema ženu,djevojku,djecu,jer i oni opet traže svoje po pitanju para,a naročito ako je alimentacija u pitanju.

Da nema ni vozačku ni auto,jer auto naročito srče lovu iz novčanika na kojekakve popravke i ulaganja.

-Da nema kućnog ljubimca poput psa,jer psa opet treba cijepit,vodit vetreinaru za kojekakve boleštine i hranit prilagođenom hranom.

-Da nema nikakvih kredita i nekakvih drugih davanja ili dugovanja prema državi ili nekome.

-Da je uvijek zdrav i nikad bolestan,jer pri tom neće trebati koristiti,kao ni plaćati lijekove i dopunsko osiguranje.

-Da je nepušač i nealkoholičar.

-Da nema naviku lunjanja po kafićima i trošiti lovu na kavu i pivo,kao i da nikad nikoga ne časti.

-Da ne putuje često daleko,jer i vozna karta košta,pa s toga ako baš mora,neka stopira.

-Ukratko da štedi na svemu i svačemu koliko god može i da se ne obazire na to šta ljudi o njemu govore.

-Da nije previše star i da ima puno godina radnog staža.

Dalo bi se tu još toga nadodat,ali uglavnom ako se pojedinac pridržava gore navedenih stavki,možda bi se moglo reći da čovjek u Hrvatskoj može dobro i živjet.Oznake: posao

- 21:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.