srijeda, 04.06.2008.

I`m just a jealous guy... ;)

Kada ne postignem ono što želim, kao i svaki savjestan pojedinac na ovoj planeti, naravno, okrivim samu sebe.
I kada znam da sam u krivu i kada tvrdim suprotno, krivim samu sebe.
I kada znam da sam mogla bolje, a nisam zbog neobjašnjenih razloga, krivim sebe.

To radi većina ljudi. Oni ljudi koji su svjesni i realni u vezi samih sebe, tj. svojih mana i vrlina, ali isto tako i sposobnosti.
Sposobnosti koje nerijetko ostaju u potpunosti neiskorištene.
A kada nam se jednostavno ne da nešto napraviti, kada se pravimo tvrdoglavima i upornima i jednostavno ih ne želimo napraviti, na kraju svega žalimo i naravno krivimo sami sebe.
Ovo sam mogla bolje naučiti. Ovo se dalo shvatiti iz samo par zadataka. Ovo sam mogla s njom/njim riješiti. Ovo sam mogla ovako. A ono onako.

Image and video hosting by TinyPic

I dakako, uviđamo i shvaćamo svoje pogreške i dovoljno se loše osjećamo zbog toga što smo si dopustili da ne postignemo ono najbolje. Da ne damo sve od sebe. Pa tako ne želimo da nam to drugi još nabijaju na nos. Da nam govore ciničnim i podsmjehivačkim tonom. Da se hvale vlastitim boljim uspjesima i slično. A kada mi napokon odlučimo pomalo iskorištavati netaknuti potencijal i postizati bolje rezultate, čude se kako smo uspjeli, pokazuju ljutnju i bijes ako u konsekvenci budemo izjednačeni s njima. Jednaki. A ne. Oni to ne priznaju. Oni će se boriti. Da budu još bolji, jer očito nisu dovoljno dobri kada su na jednakom mjestu kao i mi. Smeće. Otpad.

[Govorim iz perspektive druge, drage mi osobe. Premda se većina stvari odnosi i na mene..]

Što onda? Osjećamo se izdanima? Pitamo se kakvim smo ljudima okruženi?
Oni koji se predstavljaju kao najbolji prijatelji, potpora i oslonac, više to nisu?
Je li prekasno kada to napokon shvatimo?

Image and video hosting by TinyPic

Ne. Svi smo ljudi. Svi smo jednaki. Svi imamo životinjske i natjecateljske krvi u sebi. Jedni drugima rivali umjesto prijatelja. Ljubomora? Zavist? Obrnute kvalitete. Da, da, svi ih imamo u sebi. Samo što ih neki pokazuju češće i pokvarenije od drugih. Kvalitete budućnosti. Iskorjenjivanje vrijednosti prošlosti. Nemogućnost koegzistencije. Stvar budućnosti. Osuda. Ukoliko se ne saberemo. Ne trgnemo. Ne pokažemo kolegijalnost i socijalnost.

Et Ca Me Fait Quelques Choses
Il Est Entre Dans Mon Coeur,
Une Part De Bonheur



Još bježim. A sila me privlači. Trčim. Ne zastajkujem.
Dok ne iznemognem. Pa sve ispočetka.


16:35 | Komentari (3) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker