Za Gunju 30.8.2014.

03.09.2014.

Odred se priključio akciji Antene ZG te još jednom posjetio i pomogao kraj koji je toliko propatio za vrijeme poplava.
U rano maglovito jutro dva su autobusa volontera, a među njima i vesela ekipa istraživača i brđana N. B. Đebe, požurila napuniti autobuse paketima pomoći te stvarima potrebnima za akciju. Radio Antena ZG ove je godine sredstva namijenjena za obnovu zagrebačkih parkova u sklopu projekta "Za ljepši grad" odlučila iskoristiti za uređenje dječjeg igrališta u Gunji.

Čim smo stigli u Gunju, počeli smo istovarivati pakete pomoći, a ubrzo su organizatori akcije posložili orne volontere te zadali zadatke. Zapala nas je hortikultura, odnosno sadnja biljaka koje će upotpuniti dojam igrališta i djeci omogućiti ljepše boravljenje u parku. S obzirom na broj radnika, posao je završen brzo i efikasno.
Daljnji radovi krenuli su u opuštenijem ritmu, a naša je ekipa iskoristila priliku i obišla mjesto. U razgovoru s mještanima saznali smo kako teče život poslije jedne od najtežih elementarnih nepogoda koje su pogodile Hrvatsku u posljednje vrijeme.

Ručak je bio taman po našem ukusu - gulaš u kazanu. Bio je slađi utoliko što smo i sami pomogli servirati ga volonterima i mještanima, a o općem odobravanju jela dovoljno govori činjenica kako smo sami jedva stigli ručati!

Naravno, na kraju posla trebalo je i počistiti jer zna se, iza izviđača ostaju samo otisci stopala u prirodi. Na sreću, u ovome slučaju i puno zadovoljne djece u parku koja su odmah prigrlila nove sprave za igru.

Zadovoljni, vratili smo se taman na prekrasan novozagrebački zalazak Sunca. Ipak, imajmo na umu da Slavoniju prva zima nakon poplava tek čeka. Na nama je da u duhu naših Obećanja i Zavjeta nastavimo misliti na sve te ljude te da damo sve od sebe da što prije usele u svoje kuće te povrate život kakav su imali prije proljetnih poplava.

Do skorog početka nove školske godine i novih aktivnosti, budite i ostanite pripravni!

Oznake: izviđači, Gunja, humanitarna akcija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.