Zimujemo na Omanovcu!

31.12.2014.

Odred Izviđača NB Đebo, Oi Savski Gaj Zagreb i IO Eucalyptus proveli su 5 zimskih dana u divnom planinarskom domu Omanovac iznad Pakraca (655 m n.v.) Naše je izviđače gora dočekala odjevena u snježni pokrivač, ali koji dan kasnije obilne padaline potpuno su nas zamele i stvorile divan zimski ugođaj. Osim u snježnim radostima, poletarci/pčelice/izviđači/planinke iskoristili su kratke dane učeći nove vještine, stječući izviđačka znanja te ono najvažnije, dobro se zabavljajući. Hvala svim članovima sudionicima,organizatorima i domaćinima u planinarskom domu Omanovac na divno provedenim aktivnostima!

Samo mali dio atmosfere na zimovanju 2015.: (na facebook stranici odreda možete pogledati cijeli fotoalbum)

Oznake: izviđači

Božićno druženje odreda

25.12.2014.

Odred je i ove godine dočekao Božić u kreativnom i ekološkom ozračju. Naša izrada ekoloških recikliranih dekoracija išla je odlično kadli nam je na vrata došao - sam Djed Božićnjak! Djedica se htio uvjeriti jesu li naše pčelice/poletarci/izviđači/planinke bili dobri te jesu li vjerno slijedili dana Obećanja i Zakone. Uvjerivši se da je zaista riječ o izvrsnoj djeci, nagradio ih je poklonima.

Sretan Božić i Novu 2015. od srca vam želi OI N.B. Đebo!

Oznake: izviđači

Betlehemsko svjetlo 2014.

17.12.2014.

OI N.B. Đebo i ove je godine ponosno sudjelovao u ekumenskoj misiji širenja Betlehemskog svjetla po svijetu. Austrijski izviđači već desetljećima njeguju tradiciju raznošenja Svjetla iz Betlehema u svoje zajednice, a Hrvatska im se priključuje na velikoj izviđačkoj ceremoniji u Beču zajedno sa izviđačima iz cijele Europe (odnedavno i obiju Amerika). U subotu 13.12. preko sedamdeset članova Zagrebačkog skautskog zbora i njihovih roditelja posjetilo je austrijsku prijestolnicu, obišlo jedan od kulturnih centara Europe, posjetilo uvijek zanimljiv izviđački muzej te Svjetlo preuzelo na misi u evangeličko-luteranskoj crkvi Gustav-Adolf-Kirche. Naporan tempo izviđačima nije teško pao, pogotovo kad su na umu imali da Svjetlo tek treba donijeti u Hrvatsku.

U nedjelju 14.12. zagrebački je Zrinjevac ispunilo šarenilo izviđačkih marama i zastava. Deseci hrvatskih odreda izviđača okupili su se kako bi Svjetlo dali i zagrebačkoj prvostolnici. Na svečanom slavlju koje je predvodio rektor katedrale mr. Josip Kuhtić Zagreb je službeno primio simbol mira i zajedništva. Međutim, kako je i napisano u poruci koju su izviđači pročitali u Beču i katedrali, Svjetlo je uporno te njegova misija prestaje tek kad dopre do svakog pojedinca, svakog srca. N.B. Đebo dao je priliku i svojoj matičnoj zajednici da primi Svjetlo te ga našim susjedima dao na misama u crkvi Sv. Križa u Sigetu i župi Rođenja Isusova na Kajzerici.

U sklopu svečanosti Zagrebačkog skautskog zbora, Svjetlo je 16.12. prenešeno i u Gradsko poglavarstvo gdje ga je uz pjesmu primila i zamjenica gradonačelnika. Gospođa Sandra Švaljek iznenadila je naše izviđače poznavanjem Barambe, zahvalila se izviđačima te izrazila nadu kako će Svjetlo pomoći našem gradu Zagrebu u uspješnijoj 2015.

Pomozimo Svjetlu, budimo pripravni i proširimo poruku koju širi!





Oznake: izviđači

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.