Ljetni logor na otoku Verudi kraj Pule

23.07.2015.

Hrabri članovi OI N.B. Đebo i ove su se godine odlučili na ljetnu avanturu s izviđačima! Zajedno s OI Savski Gaj proveli smo 11 divnih dana na fratarskom otočiću Veruda u neposrednoj blizini Pule.
Iz dana u dan uživali smo u ljetnim radostima i izviđačkim aktivnostima. Osim učenja novih izviđačkih znanja na Dan istraživanja, otkrivanja svih skrivenih djelića otoka na Dan avanture, sudjelovanja na raznim radionicama te polaganju kurira gdje smo pokazivali svoje mogućnosti, posjetili smo i Pulu, poznatu po jednom od najvećih spomenika antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Obišli smo najveći grad Istarske županije i tako upoznali dio naše domovine i kulture.

Logorovanje je, kao što svi znamo, nešto što s veseljem čekamo cijele godine. Iako smo ga proveli u nešto opuštenijem okružju mirisa bora i zvuka morskih valova, nismo odustali od uvijek radišnog izviđačkog načina života. Oplemenjeni brojnim novim znanjima, a najviše sa uspomenama dobrog druženja, jedva čekamo logorovanje 2016.!

Oznake: izviđači

OI N.B. Đebo u Finskoj!

22.07.2015.

Dragi prijatelji,

delegacija našeg odreda sretno se vratila iz daleke Finske , sjeverne zemlje prekrasne prirode s čak 190 000 jezera (!) gdje smo sudjelovali u Erasmus+ projektu "Story of We" u suradnji s finskim i španjolskim izviđačima. Od upoznavanja glavnog grada Helsinkija, poučnih radionica u izviđačkom centru u Keravi, boravka u prelijepoj Laponiji i nezaboravnog trodnevnog hikea u fascinantnom nacionalnom parku Urho Kekkosen, posjeta Djedu Božićnjaku do sudjelovanja u Svjetskom prvenstvu u močvarnom nogometu, možemo reći kako smo daleku Finsku upoznali zaista uzduž i poprijeko.
Jer vidjeti sobove u divljini, jesti svježeg divljeg lososa, kampirati usred srpnja na 6 stupnjeva visoko u polarnom krugu ili pak planinariti gdje dnevna svjetlost traje 24 sata nešto je što pruža malo koje mjesto na svijetu.

Moi moi Suomi!

Oznake: izviđači

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.